Camilla Kjems
Selvudvikling

Chefredaktøren: Lev langsomt og skab din egen lykke

26. september 2019
af Camilla Kjems
Kan du ændre dit mindset fra at forvente det værste til at forvente det bedste, opløser de fleste problemer sig selv – og livet går fra at være en kamp til at være en nydelse (for det meste i hvert fald)
Dæmpede dage, lange morgener, ro og velvære. Er det ikke det, vi alle drømmer om? I hvert fald som et fundament i livet – for i travle perioder, er det netop dét, der gør, at vi kan klare presset og travlheden: at vi er i balance, at vi får ro og bærer roen i os. At finde tid til åndehullerne er en udfordring for de fleste af os.
Jeg har selv kæmpet med det hele livet og har først inden for de seneste år fået en aha-indsigt, der har ændret mit liv: Nøglen til at finde (tid til) ro og overskud består af to ting: vaner og mindset. Indarbejder du en lille meditation eller morgengåtur i naturen i din daglige rutine, er det ikke noget, du skal finde tid til, men noget, du bare gør lige så naturligt som at gå på toilettet. Og kan du ændre dit mindset fra at forvente det værste til at forvente det bedste, opløser de fleste problemer sig selv – og livet går fra at være en kamp til at være en nydelse (for det meste i hvert fald). Velkommen til et femina med fokus på ro, sunde vaner og at leve langsomt.

Mine bedste råd (som jeg forsøger at følge, men langt fra altid lykkes med) er følgende:

  • Meditér hver dag - på rikkehertz.com/meditationer kan du få gratis guidede meditationer.

  • Naturterapi – svøm, gå, løb eller lignende. Bare brug den og nyd stilheden.

  • Yoga – få korte og lettilgængelige yogavideoer på femina.dk/hverdagsyoga

  • Taknemmelighedsdagbog – skriv hver dag, hvad du er taknemmelig for. Reflekter over, hvad dine værdier er, og skriv drømme ned – og hvad du kan gøre for at nå dem.

Namaste.

Camilla Kjems

Chefredaktør

camilla.kjems@femina.dk

FÅ ET SMUGKIG I DENNE UGES FEMINA I GALLERIET HERUNDER

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også