Camilla Kjems
Selvudvikling

Chefredaktøren: Kvinder, der ændrer verden!

4. juni 2019
af Camilla Kjems
De seneste par år har vi set en ny type kvinder på verdensscenen, kvinder, som er handlekraftige og idealistiske, og som samtidig trækker på deres empati og deres kvindelige ståsted i verden.
Nogle gange føler jeg det, som om verden er ved at gå amok. Selv om kloge hoveder siger, at vi på verdensplan har det bedre end nogensinde før – bedre gennemsnitlig levestandard, færre krige, højere levealder – så føles det altså overvældende at betragte hadet. Bomberne. Uforsonligheden og de skarpe fronter, der hersker lige nu. Og det er ikke bare i andre verdensdele, det er også her i vores egen europæiske andedam. Hvad skal der til for at få freden, forståelsen og forsonligheden tilbage? Svaret er yderst kompliceret og langt over min fatteevne, men et hurtigt bud fra min side er: Flere kvinder på vigtige poster. Og der er heldigvis flere kvinder, der står på spring for at bidrage. De seneste par år har vi set en ny type kvinder på verdensscenen, kvinder, som er handlekraftige og idealistiske, og som samtidig trækker på deres empati og deres kvindelige ståsted i verden. Og hvis der er noget, verden kan trænge til lige nu, med klimaforandringer, uforsonlig retorik og en ”grab them by the pussy”-præsident i Det Hvide Hus i USA, er det forandring.
Måske de er svaret, kvinderne? Personligt nærer jeg næsegrus beundring for kvinder som New Zealands premierminister Jacinda Ardern, der på én gang udviste handlekraftigt lederskab og dyb empati, da New Zealand i marts blev ramt af et terrorangreb, og den kun 15-årige svenske klimaaktivist Greta Thunberg, der taler som en ung kvinde og kæmper for sin sag som en amazone, og amerikanske Alexandria Ocasio-Cortez, der som det yngste medlem af Kongressen nogensinde både er frygtløs, når det handler om at tale magten (læs Trump) midt imod, og inderligt veltalende og passioneret, når hun taler om social ulighed, immigration og klimaforandringer, næsten altid med knaldrød læbestift på. Læs mere om nogle af de kvinder, der lige nu er i gang med at ændre verden, i denne uges femina. Wow. Der er håb. Camilla Kjems Chefredaktør camilla.kjems@femina.dk FÅ ET SMUGKIG I DENNE UGES FEMINA I GALLERIET HERUNDER
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også