Selvudvikling

Chefredaktøren: God gammeldags fornuft

af Camilla Kjems 21. juni 2018
Økonomi er ikke min spidskompetence, og da jeg elsker at shoppe – både til børnene, til boligen og til mig selv – så er det en af de poster, der oftest får mit budget til at vælte.
Dårlig samvittighed er mit mellemnavn. Jeg kan have dårlig samittighed over alt. Ting, jeg fik sagt forkert, at jeg måtte melde fra et arrangement for at prioritere et andet, og økonomiske kvababbelser, når jeg sidst på måneden igen går i minus, fordi jeg lige fik impulsshoppet lidt for meget. De første to ting er jeg ved at have godt styr på: Jeg øver mig i at blive bedre til at tænke, før jeg taler (nogle gange flyver ordene bare ud af munden på mig, uden at jeg egentlig har overvejet forinden, om mit indspark bidrager med noget relevant), samt til at stå inde for de prioriteter, jeg gør i mit liv.  
  Det sidste, det dér med impulsshopperiet, arbejder jeg på. Økonomi er ikke min spidskompetence, og da jeg elsker at shoppe – både til børnene, til boligen og til mig selv – så er det en af de poster, der oftest får mit budget til at vælte. Udgifterne til børnene kan jeg ikke gøre så meget ved, da de jo gror som ukrudt (uden sammenligning i øvrigt) og derfor vokser ud af sko og tøj, inden næste månedsløn nærmest er røget ind på kontoen. Men i forhold til mit eget personlige tøjbudget er jeg med alderen blevet grebet af god gammeldags snusfornuft. Når jeg forelsker mig i et stykke tøj, spørger jeg altid mig selv: Er det her et stykke tøj, der vil kunne bruges i lang tid, og et, som jeg VED, jeg kommer til at bruge meget? I så fald investerer jeg gerne. Er det derimod et stykke tøj, der er vildt moderne lige nu, men højst sandsynligt er overtaget af en ny trend om seks måneder, tænker jeg mig en ekstra gang om og køber i så fald kjolen/skjorten/bukserne i et af de billige mærker. På den måde har både min økonomi og min samvitiighed det bedre.  
  Velkommen til denne uges femina, hvor du, hvis du har det som jeg, kan få stor glæde af modeguiden, hvor vi viser dig, hvilke trends du kan købe nu, og som med sikkerhed fortsætter langt ind i de næste sæsoner. (Pssst: Kjolen, jeg bærer på billedet, købte jeg for eksempel for otte år siden, og jeg bruger den stadig jævnligt).   Camilla Kjems Chefredaktør [email protected]   FÅ ET SMUGKIG I UGENS FEMINA I GALLERIET HERUNDER