https://imgix.femina.dk/media/article/1748-camilla.jpg
Selvudvikling

Chefredaktøren: Er du afhængig af kærlighed?

31. maj 2018
af Camilla Kjems
Kvinder, der elsker for meget, er i virkeligheden kvinder der elsker sig selv for lidt og er besatte af at opnå et andet menneskes ubetingede kærlighed for at fylde deres eget tomrum ud.
Prøver du desperat på at ”redde” din elskede? Opgiver du dine interesser og dine veninder til fordel for din kæreste? Eller dater du som en sindssyg i håb om i morgen endelig at møde den eneste ene, der kan gøre dig hel, gøre dig lykkelig og fylde det sorte hul inde i dig op med kærlighed og velvære?
Jeg har kunnet sætte hak ved alle tre ovenstående spørgsmål, men da jeg efter næsten 40 års levet liv måtte indse, at jeg ikke var lykkedes med noget af det, tog jeg en timeout fra kærlighedsjagten. Ledte jeg mon de forkerte steder? Fandtes manden, der kunne give mig den ultimative følelse af at høre til, slet ikke i den virkelige verden? Var det måske i virkeligheden mig selv, der var noget galt med? Svaret på dette var ja. Det var mig, den var gal med. Jeg var afhængig af kærligheden – på den forkerte måde – ligesom en lang række andre kvinder (og mænd) er.
Bogen ”Kvinder, der elsker for meget” af den amerikanske psykolog Robin Norwood blev en øjeblikkelig klassiker, da den udkom i 1985. Bogens pointe var, at kvinder, der elsker for meget, i virkeligheden elsker sig selv for lidt og er besatte af at opnå et andet menneskes ubetingede kærlighed for at fylde deres eget tomrum ud. En interessant betragtning, som både jeg og en masse andre kvinder kan genkende fra vores eget liv, MEN – det gode er, at man kan gøre noget ved det. For kærligheden skal ikke være smertefuld og ængstelig, men derimod fylde os med ro, balance og glæde. Læs meget mere om kvinder, der elsker for meget, i denne uges femina, og lyt også til episode 1 af vores podcastserie ”Kloge koner”, der netop handler om at være afhængig af kærlighed. Camilla Kjems Chefredaktør camilla.kjems@femina.dk FÅ ET SMUGKIG I DENNE UGES FEMINA I GALLERIET HERUNDER
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også