https://imgix.femina.dk/media/article/1650-camilla-kjems.jpg
Selvudvikling

Chefredaktøren: Det har min mor lært mig

4. maj 2017
af Camilla Kjems
Min mor har givet mig mod og empati og integritet. Egenskaber, jeg nu hver dag forsøger at give videre til mine egne børn. Livets gang. Smukt.
  • Tal aldrig dårligt om andre
  • Vær til stede og hjælp, når dine venner har det svært eller bliver syge
  • Vær ligeglad med, hvad andre tænker om dig

Sådan lyder de tre vigtigste livslektioner, jeg har fået med mig fra min mor. Hun har aldrig sagt dem til mig ordret. Men når jeg tænker tilbage på min barndom og den måde, min mor agerede og opdragede mig på, og sammenholder det med den person, jeg er i dag, kan jeg tydeligt se det. Alt det, jeg har kopieret (herunder også dårlige mønstre og irriterende vaner, men i dag handler det kun om det positive :-), og de grundlæggende værdier, der ligger så dybt indlejret i mig – takket være min dejlige mor Bente. Som behandler alle mennesker lige og aldrig taler dårligt om nogen. Som altid er den, der holder i hånd og er der for sine venner og familie i selv de tungeste situationer. Som kun har skuldertræk tilovers for lokalsamfundets sladren, når snakken går. Hun har givet mig mod og empati og integritet. Egenskaber, jeg nu hver dag forsøger at give videre til mine egne børn. Livets gang. Smukt.

Velkommen til denne uges femina, der er dedikeret de kloge mødre og de taknemmelige døtre. Forhåbentlig kan det også få dine tanker i gang omkring, hvad du selv har fået i visdomsgave af din mor? Og når det nu lige om lidt er mors dag, kunne vi jo passende ringe vores mødre op og sige dem et kæmpe og kærligt: TAK. Camilla Kjems Chefredaktør camilla.kjems@femina.dk FÅ ET SMUGKIG I DENNE UGES FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Læs også