https://imgix.femina.dk/media/article/1720-camilla-kjems.jpg
Selvudvikling

Chefredaktøren: ”Den, der elsker mindst, har magten”

28. september 2017
af Camilla Kjems
Jeg genkender den sårbarhed og frygt, der ligger i at elske højt – med deraf følgende angst for ikke at blive elsket tilbage, blive afvist og miste.
Ovenstående citat stammer fra Josefine Klougarts seneste roman ”New Forest” og har, siden jeg læste den, simret i min hjerne og mit hjerte. Fordi det provokerer mig vildt, samtidig med at jeg genkender den sårbarhed og frygt, der ligger i at elske højt – med deraf følgende angst for ikke at blive elsket tilbage, blive afvist og miste. Lige præcis i forelskelsen ER man jo i sin elskedes magt. Men omvendt kan man jo ikke ”måle” kærlighed på en sådan beregnende måde. Deraf provokationen.
Jeg er vild med bøger, serier og film, der på denne måde vækker genklang i mig og giver mig stof til eftertanke. Fordi det gør mig klogere, fordi jeg føler mig genkendt og dermed mindre ensom – og ikke mindst fordi det er sindssygt afslappende og afstressende at læse og se serier i en ellers hektisk hverdag. Fordybelse er i den grad godt for både hjerne, hjerte og nervesystem, og her har kulturen en funktion, som vi i disse stresstider har mere brug for end nogensinde! Derfor er noget af det, jeg hver uge læser med stor interesse, vores kultursider med nyt fra litteraturen, musikken og filmens verden. I denne uge er det i særdeleshed serien ”Liar” og bogen ”Oneiron”, der fanger min opmærksomhed. Dem glæder jeg mig til at råhygge med i efterårets mørke timer. Og så har jeg allerede nu sat stort kryds i kalenderen fredag den 13. oktober. Dér løber årets Kulturnat nemlig af stablen. Læs mere om alt det i denne uges femina. God fornøjelse! Camilla Kjems Chefredaktør camilla.kjems@femina.dk FÅ ET SMUGKIG I DENNE UGES FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Læs også