https://imgix.femina.dk/media/ca817605cc0a4f899b9f36fbc3286fc6.jpg
Selvudvikling

Charlotte Fichs private lidenskab

4. februar 2011
af Britta Bjerre
foto: marianne leth
Skuespilleren Charlotte Fich er i gang i den komiske genre på både teater og film. I øjeblikket kan hun ses på Folketeatret i Molieres komedie ”Den indbildte syge”, og på film er hun med i den premieraktuelle ”Alle for én”, lavet af folkene bag ”Blå mænd”. Privat er Charlotte Fich et havemenneske.

Der er bare en helt grundlæggende fryd i at lægge et mærkeligt, lille frø i jorden og så se det vokse op og blive til en plante. Det har altid fascineret mig.

Ordene er Charlotte Fichs. Den 49-årige skuespiller, der blev kendt for sin rolle som Ingrid Dahl i "Rejseholdet" og siden har spillet sig til både Bodil- og Robert-priser for fine præstationer på film, har én bestemt måde at finde jordforbindelse på. Og den er helt konkret:

Læs også:

Sisse Fisker tilbage på fuldtid
Caroline Henderson - ung mor og moden mor

Hun elsker sin have. Eller som hun selv formulerer det:

- Jeg kan godt lide planter. Jeg kan godt lide at læse om planter. Jeg kan godt lide at købe dem. Jeg kan godt lide at sætte dem i jorden. Jeg kan bare godt lide at rode med det dér have-noget.

Det er jordforbindelse simpelthen. Og så er det en slags "min egen tid".

Villahave

Skuespilleren, der bor i hus på Amager sammen med sin mand, filminstruktør Per Fly, og deres to drenge, har det, hun kalder "en almindelig villahave".

- Det er en have, vi deles heftigt om, siger hun afslappet, - så det kan være svært at få lagt de store, stringente, flotte havelinjer, når der både skal være plads til unger, der laver bål og hopper i trampolin, og der også skal være græs, man kan sole sig på, og der også skal være plads til bare at kunne bevæge sig rundt.

- Efter mine børn er blevet større, har jeg haft mulighed for at give mig mere i kast med arbejdet, og det er gået lidt ud over haven. Den har ikke været helt så fin, som den kunne blive.

Til september fylder Charlotte Fich 50. Og hun har for længst fået fortalt, hvad hun ønsker sig allermest. Et drivhus.

Find os på facebook, og få opdateringer om nyheder, konkurrencer og meget mere.

Læs også