https://imgix.femina.dk/media/2950b754713045b3a9395e4beaee1eac.jpg
Selvudvikling

Caroline Henderson: Både ung mor og moden mor

24. december 2010
af Britta Bjerre
Foto: Marianne Leth
Caroline Henderson - som SØNDAG bringer et stort interview med - er mor til tre drenge, to på 25 og 22 år og én på otte. Her fortæller den 48-årige sangerinde om forskellen på at blive mor som ung og som mere moden. Og om gerne at ville have været mor til otte!

Caroline Henderson var i starten af 20'erne, da hun fik sine første to drenge. Og næsten 40, da hun fik nummer tre.

- Rent fysisk har der ikke været den store forskel, siger hun, - jeg har haft det lige dårligt i alle tre graviditeter og har kastet op i vilden sky fra morgen til aften og har nærmest slæbt mig frem. Og bagefter har der været nogle lykkelige forløb, mens børnene var små, som var ens for alle tre.

Forskellen

Men hun peger alligevel på en afgørende forskel:
- Mine ældste sønner er mere "vokset op" med mig, eftersom jeg var ung og blev skilt fra deres far og skulle i gang med mit eget voksenliv også, da de var små.

- Ind imellem tænker jeg: Hold da op, sikke en umoden og ensom person, jeg var. Men mon ikke de fleste forældre, der har fået børn tidligt, tænker sådan?

- Fordi hvad ved man i den alder i forhold til, at man har fået ansvaret for et andet menneske? Det fatter man ikke rigtigt, når man er ung. Men dét fatter man til gengæld, når man er ældre. Og det er lige netop forskellen!

Ikke igen

Hun fortryder ikke noget, understreger hun, og alligevel siger hun:

- Jeg hører ikke til dem, der siger: Jeg ville gøre det samme igen. Nej, jeg ville IKKE gøre det samme igen. Jeg ville gøre ALT anderledes i forhold til mine to ældste børn.

- Jeg synes ikke, det har været nemt for dem eller mig. Men det virker heldigvis, som om de har haft det godt, og jeg ved i hvert fald, at jeg har givet dem alt, hvad der har været muligt for mig.

- Det mest fantastiske i hele verden er børn. Og hvis jeg KUNNE gøre noget om, ville jeg gerne have haft flere børn.

- Jeg ville gerne have haft fem mere, siger hun og tilføjer leende: - Ja, jeg mener det: Fem MERE!

Læs også