https://imgix.femina.dk/media/d2f21d002363472b8d9b6ad667584f44.jpg
Selvudvikling

Chakra: Fingerspidserne kan afsløre din krops tilstand

11. februar 2012
af Trine Fisker, Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Et foto af dine fingerspidser kan sige noget om styrker og ubalancer i din krop og dit sind

Sætter man sit fingeraftryk på en rude eller på et glas, kan eksperter hurtigt matche det særlige mønster med den rette ejer, for vi bærer hver især vores eget helt unikke fingeraftryk. Men det er ikke det eneste, man kan se i vores fingerspidser. Ved hjælp af en særlig teknik og et specielt kamera kan man nemlig tage et billede af kroppens psykiske og fysiske tilstand ved blot at fotografere netop fingerspidserne.

Oestrogen.dk har besøgt Torben Munk Nielsen fra Klinikken for Krop og Sind, som er en af de eneste i Danmark, der har det særlige kamera. Han forklarer, at kroppens mange medianbaner, der er et udtryk for kroppens energier, alle ender ude i fingerspidserne.

- Tilbage i 1930'erne var der en russisk forsker, der fandt ud af, at man kan se kroppens energier stråle ud af fingerspidserne, når man sætter strøm til. I starten døde folk, fordi man satte for meget strøm til, men siden dengang har man arbejdet på at forfine teknikken, og i dag får man så lidt strøm op i den enkelte finger, at man ikke mærker noget. Men det er alligevel nok til, at fingerspidsens energi begynder at gløde, så man kan tage et billede af den, forklarer han, mens han gør klar til at tage billeder af hver af mine fingerspidser med det såkaldte GDV-kamera.

Chakra-hvad-for-noget
Selve fotograferingen tager ikke lang tid. Et par sekunder på hver finger, og man mærker ikke på noget tidspunkt den strøm, der får fingerspidserne til at gløde. Da der er blevet taget billeder af alle ti fingre to gange, lægger en computer billederne sammen til nogle særlige diagrammer. Her kan man se, om der er ubalancer forbundet til kroppens organer, ligesom man ud fra disse diagrammer får et billede af en persons chakra.

Begrebet chakra stammer fra gamle hindi-tekster, og det er et udtryk for syv energifelter i kroppen, der alle drejer om sin egen midte. Faktisk stammer ordet chakra fra sanskrit, der er Indiens klassiske kultursprog, og chakra betyder hjul. I en velbalanceret krop, der er i kontakt med sig selv, ligger de syv chakraer i en lige linje op gennem kroppen, som hver er forbundet til et fysisk sted i kroppen.

- Hvis der er et problem enten psykisk eller fysisk, en blokering i energibanerne, så påvirker det chakraerne, der enten bliver mindre eller rykker til højre eller venstre for midterlinjen, og som derfor ikke kan dreje rundt i den optimale hastighed, forklarer han og kalder billeder frem af mine syv chakraer.

En stærk krop og noget at arbejde med i psyken
Billedet består af et omrids af en person, der sidder i lotusstilling, og i en linje fra skambenet og op over hovedet er de syv forskelligfarvede chakraer placeret.

- Grunden til, at jeg tog to sæt billeder af dine fingerspidser, er, fordi vi altid tester på både den fysiske krop og den psykiske krop, forklarer han og fortsætter.

- Billedet af chakraerne viser sig som regel altid, at der er noget at arbejde med i den psykiske krop, mens den fysiske krop har flotte chakraer, hvis man er i god træning og har en god kondition. Og det er præcis, hvad der er tilfældet hos dig, siger han.

Kameraet giver ingen diagnoser - kun råd og vejledning
Selv om det er helt nyt herhjemme, at man kan få taget disse særlige billeder af kroppens energier, balancer og af en persons chakra, så er der alligevel en voksende interesse for det særlige kamera, der står på Torben Munk Nielsens klinik i Bagsværd.

- Der er endnu ikke så mange, der kender til teknikken, men jeg kan mærke, at interessen er stigende. Folk har en voksende interesse for at vide, hvordan deres krop har det både på det fysiske og psykiske plan, og mange bliver overrasket over, hvad billederne kan se, forklarer han og understreger, at han ikke stiller diagnoser, men blot råder og vejleder folk ud fra de billeder, der bliver taget af dine fingerspidser.

De syv chakraer og deres betydning

Rodchakra
Dette chakra findes for enden af rygsøjlen ved midten af skambenet. Dets funktion er at sørge for vores forbindelse med jorden. Lugtesansen, seksualitet og kreativitet afhænger af, om dette chakra har det godt.

Harachakra
Harachakraet findes lidt under navlen. Dets funktion er at sørge for vores sanselighed og lystfølelse til for eksempel sex, mad og kreativitet. Smagssansen, nyrer, blærer og forplantningsorganer er afhængige af, om dette chakra har det godt.

Solarplexuschakra
Dette chakra findes lige ved mellemgulvet. Funktionen er at sørge for den tidlige opbygning af personligheden. Synsansen, bugspytkirtel, fordøjelsen, leveren og nervesystemet er afhængige af, om dette chakra har det godt.

Hjertechakra
Det findes midt på brystet, og chakraets funktion er at styrke følesansen og bevægelighed, ligesom det er knyttet til empati, kærlighed og medfølelse. Chakraet er også forbindelsesleddet mellem det fysiske og åndelige liv. Især hjerte og brysthulen er afhængig af, at dette chakra har det godt.

Halschakra
Det findes foran struben, mellem kravebenene. Dets funktion er at styrke kommunikation og information på alle niveauer. Halschakraet står for en bevidst vilje, det personlige udtryk og forholdet til relationer. Høresansen, skjoldbruskkirtlen, stemmeorganer, luftveje og spiserør er afhængig af, at dette chakra har det godt.

Pandechakra
Det findes et lille stykke over næseroden, midt mellem øjenbrynene. Dets funktion er at være vores "tredje øje". Chakraet er forbundet med intuition, klarsyn og indsigt i en større sammenhæng. Hypofysen, lillehjernen og centralnervesystemet er afhængig af, at dette chakra har det godt.

Kronechakra
Placeringen af dette chakra er et par centimeter over hovedet, og det er det største og øverste chakra. Dets funktion er at være forbindelsesled mellem vores højere bevidsthed og os selv.

Du kan også tage testen og se om dit solar plexus-chakra er sundt på oestrogen.dk

Læs også