Brev til Renee Toft Simonsen
Selvudvikling

Brev til Renée: Skal jeg give mit parforhold en chance til?

24. februar 2020
af Renée Toft Simonsen
”Jeg mistede lysten til det, jeg engang var forelsket i: Sex, hyggelige stunder, vores spontanitet og de kedelige søndage, som altid blev sjove.” Læs ugens brev til Renée her.

Kære Renée

Knus fra den usikre pige, 24 årBrev til Renée: Vores sexliv er dødt. Hvordan genopretter vi det?

Kære usikre pige på 24 år

Så hvad er det, der er sket mellem dig og din kæreste, siden din familie og venner ikke synes, det skal fortsætte? Er du overhovedet selv bevidst om det, eller er du stadig så forelsket, at du ikke kan se andet, end at I elsker hinanden?

Du skriver, at I er dårlige for hinanden – på hvilken måde? Du nævner, at du har gået i frygt for at komme hjem og sige noget, da du aldrig har vidst, hvordan han vil reagere. Det er selvfølgelig meget ubehageligt at have det sådan, og det virker, som om din kæreste har et stort temperament, og at han har svært ved at styre det. Det skulle være til at arbejde med, men det kommer selvfølgelig an på, hvor meget temperament han har, hvor misfornøjet han bliver, og hvad det er, han gør, når han bliver vred eller irriteret.

LÆS OGSÅ: Brev til Renée: Min kærestes familie lukker mig ude

Hvis I har lyst til at arbejde med jeres problemer, så kan det være muligt enten at låne penge til en parterapeut eller spare dem op sammen og på den måde investere i jeres forhold? Hvis altså der er en vilje til at gå den vej? Hvis I skal være sammen igen, så skal I gøre noget meget anderledes, for at det skal lykkes. Vi mennesker har virkelig svært ved at forandre os, og vi kan ikke forandre andre, så derfor skal I begge være indstillet på at gå ind i en seriøs proces, hvor I får snakket tingene igennem. Her ser jeg en parterapeut som en mulig mediator – og en mulighed for forandring.

Måske skal du begynde med at grave dybt ind i dig selv. Er det virkelig det, du ønsker, når du mærker ordentligt efter? Tror du, at en forandring er mulig for jer, hvis I f.eks. fik hjælp fra en parterapeut? Eller er det bare, fordi du føler dig ensom og savner ham, at du bliver blød? Måske vil du gerne tilbage igen, fordi du gerne vil gøre ham glad? Det sidste kan sagtens være en mulighed, selv om det for mig at se ikke er en god grund til at finde sammen.

​LÆS OGSÅ: Brev til Renée: Jeg er vokset fra min mand - er jeg bare utaknemmelig?

Vi tror nogle gange noget om os selv, som viser sig ikke at holde stik, når vi graver lidt dybere og bliver ærlige over for os selv! Det kunne være en idé at begynde med at skrive alle dine tanker ned. Skriv alt det ned om jeres forhold, du synes, var godt, og alt det, der var svært. Vær 100 procent ærlig over for dig selv, og når du engang har fået det hele ned på papir, så kig på det, og tag din egen beslutning.

Hvis dit dybeste ønske er at forsøge at få det til at fungere en gang til, så find ud af hvordan, og hvem der eventuelt kunne hjælpe jer. Jeg ønsker dig held og lykke med gravearbejdet og måske også med at give det en chance til?

Kærlig hilsen Renée

SKRIV TIL RENÉE
Cand.psych. Renée Toft Simonsen giver hver uge gode råd og kærlige indspark til læserne. Du kan spørge om alt, hvad der hører kvindelivet til. Send en e-mail til renee@femina.dk.

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte i de breve, der bringes i bladet. Da Renée modtager mange breve, kan der gå et stykke tid, før du modtager svar. Kun de breve, der bringes i bladet, får svar.

MEGET MERE RENÉE
Her kan du finde tidligere svar fra Renée. Så tumler du lige nu med et parforhold, der halter, eller en teenager, der ikke trives, eller lignende, så find et godt råd, der måske kan hjælpe dig videre.

LYT TIL RENÉE
I podcasten ”Brev til Renée” kan du møde Renée, der svarer på spørgsmål om følelser og parforhold fra jer derude. Lyt med her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også