Brev til Renee Toft Simonsen
Selvudvikling

Brev til Renée: Skal jeg give mit parforhold en chance til?

af Renée Toft Simonsen 24. februar 2020
”Jeg mistede lysten til det, jeg engang var forelsket i: Sex, hyggelige stunder, vores spontanitet og de kedelige søndage, som altid blev sjove.” Læs ugens brev til Renée her.

Kære Renée

Jeg er forvirret og har været det længe. Min kæreste og jeg er lige gået fra hinanden. Det var mig, der tog beslutningen. Jeg sagde til ham, at vi blev nødt til at flytte fra hinanden, da vi er dårlige for hinanden. Han var ikke helt enig med mig og havde svært ved at forstå situationen. Han har ikke set de ting, der har gjort mig ked af det, og troet, at alt var godt.   Jeg har gået i frygt for at komme hjem og sige noget, da jeg ikke har vidst, hvilken reaktion jeg ville få fra ham. Da jeg først mødte ham, klikkede vi fra første sekund. Vi valgte at flytte sammen efter få måneder, hvilket gik godt i starten, men så blev alt kaos og det, jeg engang syntes, var sjovt og hyggeligt, har jeg fået vendt til noget negativt. Han lytter ikke til, hvad jeg har at sige, og tænker kun på sig selv. Han tog mange ting for givet og havde en forventning om, at jeg gjorde det meste.  
  Den sjove dagligdag var bare ikke længere sjov for mig. Jeg mistede lysten til det, jeg engang kunne lide: Sex, hyggelige stunder, vores spontanitet og de kedelige søndage, som altid blev sjove. Vi er begge hinandens første kærester, så vi er ikke de mest erfarne med kærligheden. Jeg har skrevet flirtende med en kollega, hvilket jeg blev taget i, da min ekskæreste tjekkede min telefon og computer.   Jeg ved ikke, om vores forhold kan genopbygges, da jeg ikke ved, om jeg kan stole på ham igen. Mine venner og familie ønsker ikke, at vi finder sammen igen. Men jeg elsker ham stadig. Jeg ved ikke, om det kan blive bedre ved, at vi taler om tingene og prøver igen, eller om det er no go. Han siger, at det kun er mig, han vil have.   Knus fra den usikre pige, 24 år   LÆS OGSÅ: Brev til Renée: Vores sexliv er dødt. Hvordan genopretter vi det?

Kære usikre pige på 24 år

Jeg har læst dit brev et par gange, og jeg må sige, at jeg også blev lidt usikker på, hvad det lige præcis er, der er gået galt mellem dig og din kæreste. Som jeg forstår det, er I gået fra hinanden nu, men I ønsker begge at finde sammen igen? Dine venner og din familie synes ikke, det er nogen god idé. Når de har den mening, er der måske en god grund til det? Hvis du tænker: ”Han er min soulmate, og hvis vi kunne forandre de negative mønstre, ville vi være perfekte sammen” – så synes jeg næsten, det er synd ikke at give det en chance til.  

 

Så hvad er det, der er sket mellem dig og din kæreste, siden din familie og venner ikke synes, det skal fortsætte? Er du overhovedet selv bevidst om det, eller er du stadig så forelsket, at du ikke kan se andet, end at I elsker hinanden?

 

Du skriver, at I er dårlige for hinanden – på hvilken måde? Du nævner, at du har gået i frygt for at komme hjem og sige noget, da du aldrig har vidst, hvordan han vil reagere. Det er selvfølgelig meget ubehageligt at have det sådan, og det virker, som om din kæreste har et stort temperament, og at han har svært ved at styre det. Det skulle være til at arbejde med, men det kommer selvfølgelig an på, hvor meget temperament han har, hvor misfornøjet han bliver, og hvad det er, han gør, når han bliver vred eller irriteret.

LÆS OGSÅ: Brev til Renée: Min kærestes familie lukker mig ude

 

Hvis I har lyst til at arbejde med jeres problemer, så kan det være muligt enten at låne penge til en parterapeut eller spare dem op sammen og på den måde investere i jeres forhold? Hvis altså der er en vilje til at gå den vej? Hvis I skal være sammen igen, så skal I gøre noget meget anderledes, for at det skal lykkes. Vi mennesker har virkelig svært ved at forandre os, og vi kan ikke forandre andre, så derfor skal I begge være indstillet på at gå ind i en seriøs proces, hvor I får snakket tingene igennem. Her ser jeg en parterapeut som en mulig mediator – og en mulighed for forandring. 

 

Måske skal du begynde med at grave dybt ind i dig selv. Er det virkelig det, du ønsker, når du mærker ordentligt efter? Tror du, at en forandring er mulig for jer, hvis I f.eks. fik hjælp fra en parterapeut? Eller er det bare, fordi du føler dig ensom og savner ham, at du bliver blød? Måske vil du gerne tilbage igen, fordi du gerne vil gøre ham glad? Det sidste kan sagtens være en mulighed, selv om det for mig at se ikke er en god grund til at finde sammen.

 

​LÆS OGSÅ: Brev til Renée: Jeg er vokset fra min mand - er jeg bare utaknemmelig?

 

Vi tror nogle gange noget om os selv, som viser sig ikke at holde stik, når vi graver lidt dybere og bliver ærlige over for os selv! Det kunne være en idé at begynde med at skrive alle dine tanker ned. Skriv alt det ned om jeres forhold, du synes, var godt, og alt det, der var svært. Vær 100 procent ærlig over for dig selv, og når du engang har fået det hele ned på papir, så kig på det, og tag din egen beslutning.

 

Hvis dit dybeste ønske er at forsøge at få det til at fungere en gang til, så find ud af hvordan, og hvem der eventuelt kunne hjælpe jer. Jeg ønsker dig held og lykke med gravearbejdet og måske også med at give det en chance til?

 

Kærlig hilsen Renée

SKRIV TIL RENÉE Cand.psych. Renée Toft Simonsen giver hver uge gode råd og kærlige indspark til læserne. Du kan spørge om alt, hvad der hører kvindelivet til. Send en e-mail til [email protected].

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte i de breve, der bringes i bladet. Da Renée modtager mange breve, kan der gå et stykke tid, før du modtager svar. Kun de breve, der bringes i bladet, får svar.

MEGET MERE RENÉE Her kan du finde tidligere svar fra Renée. Så tumler du lige nu med et parforhold, der halter, eller en teenager, der ikke trives, eller lignende, så find et godt råd, der måske kan hjælpe dig videre.

LYT TIL RENÉE I podcasten ”Brev til Renée” kan du møde Renée, der svarer på spørgsmål om følelser og parforhold fra jer derude. Lyt med her