Renée Toft Simonsen
Selvudvikling

Brev til Renée: Min mand har cybersex med andre

12. november 2018
af Renée Toft Simonsen
Er det en menneskeret at have disse netaffærer i hemmelighed, og hører det til privatlivets fred, så længe det ikke bliver ført ud i praksis? Læs ugens brev til Renée her
Kære Renée Hvor udbredt er utroskab? Jeg er 51 år og sikkert gammeldags og romantiserende, men min mand finder kvinder på datingsider, som han dyrker cybersex med, både i form af skriveri og telefonopkald, og jeg føler mig svigtet og kvalmes ved tanken. Hvad går det ud på? Er jeg sart, eller er han skingrende skør, da han påstår, han elsker mig? Er det almindeligt, at man råflirter i en grad, der for mig ligner utroskab til forveksling? Er det en menneskelig ret at have disse netaffærer i hemmelighed, og hører det til privatlivets fred, så længe det ikke bliver ført ud i praksis?
Jeg er fuldstændig i vildrede efter at have læst indlæg fra Jakob Olrik, Martin Østergaard og Joan Ørting. Findes der ikke længere troskab og kærlighed? Jeg er blevet så desillusioneret over det her, at jeg tror, jeg dropper alle forestillinger om kærlighed og parforhold. Jeg havde ellers taget mig sammen og var kommet ud af et 28 år langt og ukærligt forhold. Nu er jeg så rendt ind i det her problem. Jeg er efterhånden ved at have fundet mit ståsted og mine grænser, og jeg har fjernet mig mentalt fra forholdet. Nu mangler jeg at gøre det fysisk, men jeg er utrolig trist over, at det er enden på et forhold, jeg har kæmpet så hårdt for i tre år, og jeg er trist over, at kærlighed og parforhold ikke er noget, jeg igen tør give mig i kast med, hvis det her er betingelserne. Min mand sagde, da han blev afsløret i utroskab, og vi for en periode afbrød forholdet, at ”mænd er nogle svin”. Det er desværre også min erfaring fra både datingsider og Facebook, men det vil jeg altså ikke være med til. Er mænd og kvinder virkelig så forskellige? For i så fald har parforholdet bestemt ingen interesse for mig. Med desillusioneret hilsen Mig LÆS OGSÅ: Er en netflirt utroskab? Ja, det kaldes microcheating Kære desillusionerede NEJ, mænd er ikke nogle svin, og JA, mænd og kvinder er meget forskellige. I forhold til utroskab er jeg dog ikke sikker på, at de er så forskellige. Statistikken omkring utroskab er meget svær at få styr på, da det ikke er noget, folk har lyst til at tale højt om. Det vil sige, vi fortæller faktisk ofte ikke sandheden, når vi bliver spurgt, om vi har været vores partner utro. Min erfaring her fra brevkassen, hvor jeg de seneste 10 år har fået uendelig mange breve fra mestendels kvinder, er, at også kvinder er deres partner utro. Som sagt kan jeg ikke sige, om det er i samme omfang som mænd, men faktum er, at begge køn kan være utro. Faktum er også, at ikke alle mænd er det og heller ikke alle kvinder, så selvfølgelig findes der også mænd derude, du kan møde, som ikke vil kunne finde på at være dig utro, og som heller ikke synes, det er i orden at flirte med andre kvinder på datingsider. Din mand har sagt til dig, at mænd er nogle svin, og i den bemærkning antager jeg, at han her også og især måske, taler om sig selv og sin egen hang til at være sammen med andre kvinder. Og ja, jeg tror desværre, at utroskab via internettet er meget udbredt.
Jeg kan godt forstå, du er ked af det og trist, at du er desillusioneret, og at du har fjernet dig mentalt. Du skriver dog, at du ikke har fjernet dig fysisk, og hvorfor mon du ikke har det? Betyder det, at du stadig er sammen med den mand, som har været utro? Og hvis det betyder det, hvorfor er du så stadig sammen med ham? Skriver du mon til mig, så jeg kan sige noget om, at det måske er på tide, du også flytter dig fysisk? Det, jeg i hvert fald kan sige til dig, er, at hvis du er sammen med en mand, der har været utro og ikke vil stoppe sin utroskab, men bare siger, at mænd er nogle svin, for så at fortsætte som før, så bør du stoppe forholdet lige med det samme. Det er meget tydeligt, at det gør noget grimt ved dig at blive svigtet på den måde, og det er på ingen måde kærligt af ham, men heller ikke af dig over for dig selv at blive ved med at være sammen med ham. Vi mennesker higer efter kærlighed, men nogle gange bliver den så dyr, at den ikke er prisen værd, fordi vi i vores længsel efter at få den, opgiver os selv. Måske er det sådan med kærligheden i dit liv lige nu? Det lyder sådan på dit brev, og, helt ærligt, sådan skal du ikke behandle dig selv, det er ingen kærlighed værd. Du skriver ikke særlig detaljeret om historikken i jeres relation, derfor er det svært for mig at vide, hvor meget din mand har kæmpet for jer to, eller om han bare gør det, han selv vil. Hvis det sidste er tilfældet, skal mit råd til dig være at få dig selv fysisk ud af det forhold lige med det samme. Pak din kuffert, gå ud ad døren, find en skulder at græde ud ved, og vid, at det går over – med tiden. Kærlig hilsen Renée LÆS OGSÅ: Min mands utroskab har gjort mig bitter Skriv til Renée Cand.psych. Renée Toft Simonsen giver hver uge gode råd og kærlige indspark til læserne. Du kan spørge om alt, hvad der hører kvindelivet til. Send en e-mail til renee@femina.dk. Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte i de breve, der bringes i bladet. Da Renée modtager mange breve, kan der gå et stykke tid, før du modtager svar. Kun de breve, der bringes i bladet, får svar. Meget mere Renée Her kan du finde tidligere svar fra Renée. Så tumler du lige nu med et parforhold, der halter, eller en teenager, der ikke trives, eller lignende, så find et godt råd, der måske kan hjælpe dig videre.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også