Renée Toft Simonsen
Selvudvikling

Brev til Renée: Min mand er hele tiden utro, men han vil ikke skilles

1. oktober 2019
af Renée Toft Simonsen
Min mand har gennem de sidste 4 år været utro men har altid fortrudt og er kommet hjem igen. Nu har han en ny på banen, men han siger, at vi er skabt til altid at være sammen. At den nye blot er til sjov, og han ikke har de rigtige følelser for hende. Læs ugens brev til Renée her
Kære Renée Jeg er vildt frustreret, vred og ked af det. Sagen er, at min mand to gange i løbet af de sidste fire år har ønsket skilsmisse. Begge gange er han flyttet væk fra mig, og begge gange har det været på grund af nogle meget yngre piger. Første gang vågnede han op til virkeligheden og ville ikke skilles alligevel. Jeg var meget ramt, men jeg tilgav, og vi flyttede ret hurtigt sammen igen.   Denne gang blev han igen ramt af virkeligheden og ville ikke skilles. Virkeligheden er, at pigerne smutter! Jeg indvilgede efter nogle måneder i, at vi stille og roligt kunne prøve, om det kunne fungere, men efter 10 måneder har jeg nu givet op og er enormt stresset. Nu har han en ny på banen, men han siger, at vi er skabt til altid at være sammen. At den nye blot er til sjov, og han ikke har de rigtige følelser for hende.  
  Jeg vil ikke mere, men han vil ikke slippe. Jeg er frustreret over, at han glemmer vores datter, og at han er overbevist om, at jeg er en god baghånd, hvis det andet ikke går. Han vil ikke acceptere, at jeg vil have skilsmissen igennem, og han mener, jeg kun er ude på ballade. Han er utroligt optaget af egne behov, og set i bakspejlet har han nok altid været det. Jeg kan ikke få sagt ordentligt fra, forstået sådan, at jeg ikke føler, at jeg ”tør” sende skilsmissen afsted. Vores liv har været op og ned, som alle forhold, og jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg griber i. Jeg har fået en tid hos en psykolog for at få bearbejdet det hele.   For jeg kan mærke, at tanker og manglende nattesøvn tager hele mit overskud. Hvad gør jeg, så jeg ikke falder tilbage i det samme mønster? Har du nogle gode råd, for jeg føler, jeg er ved at gå i stykker.  Venlig hilsen den fastlåste   LÆS OGSÅ: Min kæreste skriver med andre kvinder   Kære fastlåste Det er uforudsigeligt og sorgfuldt at miste sin mand, fordi han gang på gang finder en anden kvinde. Jeg tror, du føler dig afvist og valgt fra, og det er svære følelser at være med. Jeg forstår derfor virkelig godt, at du er nået til et punkt i jeres samliv, hvor du ikke orker at være med mere. Som jeg læser det, ønsker du, at jeg skal hjælpe dig til at sige fra over for din mand. Så du én gang for alle får ham til at forstå, at du er slidt ned til sokkeholderne. Selvfølgelig er der op- og nedture i ethvert ægteskab, og selvfølgelig begår vi alle fejl, men jeg læser, at du er gift med en mand, der hovedsageligt tænker på sig selv.   Det, at han mener, at DU laver ballade, når du ikke vil være sammen igen, er en total projektion. Det er ham, der kontinuerligt laver ballade i jeres ægteskab ved at være sammen med andre kvinder. Hvis han på nuværende tidspunkt var fyldt med skam og undskyldninger - hvis han virkelig forstod, hvad han har udsat dig for, ville han på ingen måde kunne antyde, at du vil lave ballade, men tværtimod tage hele balladen på sine skuldre. Det gør han ikke, og det vidner om, at han på en eller anden måde har nogle problemer med sin empati for dig. Så du har mistet tilliden, og det har du god grund til. Jeg synes, det lyder rigtig godt, at du har fået en tid hos en psykolog, så du ad den vej kan begynde at bearbejde alle de følelser af vrede og frustrationer, du har oparbejdet de sidste fire år sammen med din mand. Måske kan du også begynde at få en forståelse for, hvad det er for et ægteskab, I har haft.  

 

Egentlig tænker jeg, at det, der holder dig vågen om natten, kunne handle om, at du ikke kan tage den afgørende beslutning om at blive skilt. Du holder muligheden for at redde dit ægteskab åben, men samtidig ønsker du, at det skal slutte. Til det vil jeg sige, at når vi hænger 300 meter over afgrunden med fingrene krampagtigt låst om klippevæggen, så kan vi ikke give slip, fordi vi tror, vi dør af det. Men det at hænge dér, er faktisk mere smerteligt end at give slip og lade sig falde. Nogle gange lander vi blødere, end vi troede, og nogle gange er lettelsen over at give slip så stor, at smerten endelig forsvinder. I al fald for en stund.

 

Hvad din eksmand måtte mene, hvis du vælger at give slip, er sådan set ligegyldigt. Hvorvidt hans forhold til jeres fælles barn vil blive godt, hvis I bliver skilt, kan ingen vide. Men det er helt sikkert, at det ikke er godt for jeres datter at være vidne til, at hendes mor er ved at gå i stykker igen og igen. Derfor tænker jeg, at du står foran en stor beslutning. Skal han have en chance mere, eller er dit hjerte lukket for ham nu? Hvis det er det første, skal der ske nogle store ændringer, og hvis det er det sidste, kan det klares over nettet på fire minutter. Jeg håber, du sammen med psykologen kan finde et svar på det spørgsmål, for selv om det selvfølgelig ikke stopper med at gøre ondt, fordi du bliver skilt, så vil det i al fald bane vejen for, at du langsomt kan få det bedre og komme videre med dit liv.

Kærlig hilsen Renée

 

SKRIV TIL RENÉE

Cand.psych. Renée Toft Simonsen giver hver uge gode råd og kærlige indspark til læserne. Du kan spørge om alt, hvad der hører kvindelivet til. Send en e-mail til renee@femina.dk

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte i de breve, der bringes i bladet. Da Renée modtager mange breve, kan der gå et stykke tid, før du modtager svar. Kun de breve, der bringes i bladet, får svar.

 

MEGET MERE RENÉE

Her kan du finde tidligere svar fra Renée. Så tumler du lige nu med et parforhold, der halter, eller en teenager, der ikke trives, eller lignende, så find et godt råd, der måske kan hjælpe dig videre.

 

LYT TIL RENÉE

I podcasten ”Brev til Renée” kan du møde Renée, der svarer på spørgsmål om følelser og parforhold fra jer derude. Lyt med her