https://imgix.femina.dk/media/article/rts1167_9.jpg
Selvudvikling

Brev til Renée: Min kæreste vil ændre på mig, så jeg har mistet lysten til ham

6. oktober 2020
af Renée Toft Simonsen
"Jeg skal klæde mig mere anstændigt. Selv om jeg forsøger, fortæller han stadig, hvor ”lækre og naturlige” andre kvinder er." Læs ugens brev til Renée.

Hej Renée,

Jeg har efter et langt forhold med én, der var afhængig af hash, mødt en mand på Tinder.

For mig var det bare for sjov i starten, men efter vi mødtes og havde god kemi, har vi set hinanden siden. Han er meget til naturlige kvinder, og jeg er normalt til trænede fyre.

Han går slet ikke op i sig selv, men er en pæn og slank mand med lidt mave.

Jeg går til gengæld meget op i mit udseende; jeg har fået lavet bryster, har en slank krop og går med makeup og korte kjoler. Han har villet ændre mig fra starten.

Jeg skal klæde mig mere anstændigt. Selv om jeg forsøger, fortæller han stadig, hvor ”lækre og naturlige” andre kvinder er. Jeg har normalt meget selvtillid, men føler mig ikke god nok.

Da vi begyndte at ses, holdt jeg mig tilbage, fordi jeg ikke var klar til noget seriøst. Efter fem måneder spurgte han, om vi skulle være kærester.

Selv om jeg ikke var klar, tog jeg chancen. Nu er jeg blevet forelsket og har givet ham mit hjerte og min tid.

Jeg forsøger at planlægge ham med i alt, selv om han sjældent gør det. Han er ikke længere lige så kærlig, og han er fraværende, når vi er sammen.

Han tog på festival med sine venner, hvor han hele tiden skrev, at han savnede mig og glædede sig til at se mig, men da han kom hjem, var alt ved det gamle.

Han finder på alt muligt andet at lave, og når jeg lægger op til sex, er han for træt. Jeg har mulighed for at blive hos ham om mandagen, til han er færdig med job, men selv om jeg har ventet hele dagen, tager han en lur på sofaen og står bagefter op for at se fodbold.

Efter kampen tænker jeg, at vi kan have lidt kærestetid, men han lægger sig til at sove.

Der kunne jeg ikke holde tårerne tilbage og stod op og gik ud på altanen og græd. Jeg har mistet al lyst og overvejer, om jeg skal slutte det.

Han har været single hele livet, så jeg underskylder hans adfærd med det.

Men hvis han virkelig elskede mig, ville han vel ikke behandle mig sådan?

Kærlig hilsen,

en frustreret og forelsket kvinde

Kære frustrerede og forelskede kvinde,

Det lyder ikke særlig godt, det, du skriver. Hårene i min nakke rejser sig altid, når jeg hører om kvinder, der er i parforhold med mænd, der ikke er tilfredse med dem, som de er.

Jeg mener, det er hamrende ukærligt at ville lave den anden om, når han er faldet for dig, præcis som du er – med korte kjoler, nye smukke bryster og masser af makeup.

Hvad bilder han sig ind at ville lave dig om? Og hvad bilder han sig ind at fremhæve og komplimentere andre kvinder, som ser anderledes ud end dig, og på den måde nedgøre den type, som du elsker at være?

Det er slet ikke i orden, og jeg forstår godt, hvorfor din selvtillid svigter dig.

Du har været i et forhold, som var turbulent, og hvor din kæreste sikkert har valgt dig fra til fordel for hashen masser af gange.

På sin vis er det her forhold lidt en gentagelse. Ikke det med hashen, men at det er de samme følelser af ikke at være god nok, der kommer i spil for dig.

Der er stor forskel på det look, du selv beskriver, og det, han ønsker. Men det ene er ikke bedre end det andet, og du er smuk og dejlig, præcis som du er.

Det er dét, du skal huske på, for du er dig, og det har du ret til at være. Du skal klæde dig, som du har lyst til, og ikke som din kæreste vil have det.

At han overhovedet vil have, at du skal være noget bestemt med dit udseende, synes jeg faktisk, er grænseoverskridende.

Hvis han ikke kan elske dig, som du er, kan han fise af.Ud over at han gør dig usikker og utryg, så er han heller ikke længere særlig opmærksom eller omsorgsfuld.

Og I er ikke engang flyttet sammen endnu eller har fået børn. Forestil dig, hvordan det vil være at være sammen med ham, hvis I også havde hus og børn.

Nej, vel?

Jeg kan heller ikke afgøre, om du skal gå eller blive, men jeg ved, at du skal sætte grænser for hans ageren på din krop og udseende, og jeg ved, at du skal passe på dig selv.

Jeg tænker, at du skal træde i karakter. Mærk efter, hvad du vil være med til, og hvilke følelser hans adfærd vækker i dig.

Er det rart at have det sådan? Når han f.eks. lader dig vente en hel dag og bare lægger sig til at sove frem for at være sammen med dig, så tag hjem til dig selv, og sig til ham, at han kan ringe, når han har tid til at se dig.

Så må du jo se, om du kan klemme ham ind i din kalender.

Jeg ved, at det er så uendelig svært at passe på sig selv, når man er forelsket, for man vil så gerne kærligheden og kan derfor let gå med til en masse ting, man normalt ikke ville gå med til.

Men min erfaring siger mig, at hvis man går for langt over sine egne grænser, fordi man er bange for at miste kærligheden, så er der risiko for, at man mister sig selv.

At miste sig selv og kærligheden til sig selv er langt værre end at miste en mand. Mænd er der nok af, men der findes kun én dig! Pas på dig selv!

Kærlig hilsen,

Renée

SKRIV TIL RENÉE

Cand.psych. Renée Toft Simonsen giver hver uge gode råd og kærlige indspark til læserne. Du kan spørge om alt, hvad der hører kvindelivet til. Send en e-mail til renee@femina.dk.

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte i de breve, der bringes i bladet. Da Renée modtager mange breve, kan der gå et stykke tid, før du modtager svar. Kun de breve, der bringes i bladet, får svar.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også