Renée Toft Simonsen
Selvudvikling

Brev til Renée: Min kæreste har to børn fra tidligere, men er i tvivl om, om han vil have et med mig

30. juli 2019
af Renée Toft Simonsen
Min kæreste, som har to børn fra tidligere er meget i tvivl om, hvorvidt han kan tilbyde mig et barn og svinger rigtig meget i sine udmeldinger. Hvad gør jeg, hvis mit behov for børn opstår? Læs ugens brev til Renée her

Kære Renée

Jeg er 25 år, og jeg har fundet en kærlig mand på 35 år, som er far til to skønne piger.

Samspil og dynamik fungerer uden tvivl i vores forhold, og vi er da heller ikke i tvivl om, at vi virkelig kan få et stærkt forhold i fremtiden.

Der er dog nogle bekymringer, der fylder meget. Min kæreste har rigtig dårlig samvittighed over, at han ikke bruger nok tid på sine døtre, på trods af at han har 7-7-ordning.

Den dårlige samvittighed gør, at han helst ikke vil have, at pigerne har for mange legeaftaler, eller at jeg laver noget alene med pigerne, når de er hos os.

Det virker, som om han er bange for gå glip af noget og gerne vil have pigerne hos sig hele tiden, hvilket jeg tænker er en meget usund tankegang, og jeg ved derfor ikke helt, hvordan jeg skal håndtere det?

Samtidig har et af de helt store emner selvfølgelig også været mit behov for at få børn.

Han er meget i tvivl om, hvorvidt han kan tilbyde mig et barn og svinger rigtig meget i sine udmeldinger.

For tre måneder siden var der en god chance for det, og nu siger han, at han er 90 procent sikker på, at han ikke vil have flere børn.

Jeg har nu fundet ud af, at det især skyldes dårlig samvittighed over for hans to piger. Han kan ikke klare tanken om at have et barn hele tiden og kun have sine piger 7-7 (selvfølgelig er han heller ikke ligefrem tiltalt af bleskift og manglende frihed igen).

Det skal siges, at jeg virkelig selv er i tvivl om, hvorvidt jeg vil have børn.

Jeg har dog forberedt ham på, at behovet kan opstå. Hvad gør jeg, hvis behovet for børn opstår om fem år?

Med venlig hilsen A.

Kære A.

Som jeg læser dit brev, præsenterer du to forskellige problematikker.

Den ene drejer sig om din kærestes forhold til sine to børn og den måde, han vælger at være far på.

Den anden handler om, at du måske også en dag ønsker at få børn, og det har din kæreste nu informeret dig om, at han med 90 procents sikkerhed ikke vil.

Måske er det slet ikke aktuelt for dig at gå ind i, hvordan din kæreste er far for sine to døtre? Det tænker jeg, fordi du kun er 25 år gammel, og sandsynligheden for, at du på et eller andet tidspunkt vil ønske at få børn i dit liv, er virkelig stor.

Jeg vil tro, den er lige så stor, som din kæreste er sikker på, han ikke vil have flere børn.

Hans grund er, at han ikke synes, det vil være i orden over for sine to piger. Hvorvidt det er en god grund, eller om han vil ændre holdning, efterhånden som pigerne bliver større, er svært at sige.

Det er selvfølgelig sandsynligt, MEN – hvad hvis han ikke gør? Hvad nu, hvis han har fået de børn, han skal have i sit liv?

Vil du virkelig som 25-årig gå ind i et forhold, hvor du med næsten 100 procents sikkerhed véd, at dér vil du aldrig få mulighed for at blive mor?

Jeg mener – kan man overhovedet tage den beslutning som 25-årig, har man overhovedet lyst til det?

Hvordan kan din kæreste synes, det er o.k., at han fratager dig muligheden for at opleve noget af det største, du som kvinde vil komme til at opleve?

Og ja, jeg skriver det her, vel vidende, at der selvfølgelig findes kvinder, der vælger ikke at få børn, og som lever aldeles fremragende liv.

Men de fleste kvinder vil gerne have børn, og som kvinde på over 50 med fire børn i familien, kan jeg uden at blinke sige, at det at få børn for mig har været det største i mit liv. Det, som har fyldt mest, bragt mig mest og dybest kærlighed.

At få børn har også udviklet mig og bragt mig sorger og bekymringer, men ja – jeg kan bare ikke se en ung kvinde på 25 vælge det fra, fordi hendes kæreste har to børn i forvejen.

Og ydermere forstår jeg heller ikke, hvordan en mand, der elsker dig, kan synes, det er o.k., at du skal træffe det valg?

Jeg véd, det måske kan virke temmelig firkantet sat op her, og jeg véd, det følgende bliver svært at sluge. Det bliver svært, fordi du er forelsket, og du ser på en mand, som du ønsker at bygge en fremtid sammen med.

Hvis jeg var dig, så ville jeg ikke gå længere med den dejlige mand, du har fundet, medmindre han forstår, at en ung pige på 25 år selvfølgelig ikke kan træffe det valg, at hun aldrig skal have børn.

Du skal sætte ham stolen for døren og sige til ham, at hvis I to skal fortsætte og være par, så er han nødt til at være åben for at få børn med dig.

Jeg ved godt, risikoen er, at du kan miste din elskede, og det er en stor risiko at løbe, når man er meget forelsket. Men det her var mine umiddelbare tanker om det dilemma, du står i lige nu.

Jeg håber, mine ord kan hjælpe dig til at blive lidt mere afklaret omkring din/jeres fremtid i den ene eller den anden retning.

Kærlig hilsen Renée

SKRIV TIL RENÉE

Cand.psych. Renée Toft Simonsen giver hver uge gode råd og kærlige indspark til læserne. Du kan spørge om alt, hvad der hører kvindelivet til. Send en e-mail til renee@femina.dk

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte i de breve, der bringes i bladet. Da Renée modtager mange breve, kan der gå et stykke tid, før du modtager svar. Kun de breve, der bringes i bladet, får svar.

MEGET MERE RENÉE

Her kan du finde tidligere svar fra Renée. Så tumler du lige nu med et parforhold, der halter, eller en teenager, der ikke trives, eller lignende, så find et godt råd, der måske kan hjælpe dig videre.

Læs også