https://imgix.femina.dk/media/article/img_0183_0.jpg
Selvudvikling

Blogger Ditte Vallø: Stripfitnessdronningen på slap line

30. marts 2016
af Nadia Laas Hansen
Hvis du tror, du skal ligne en superstjerne for at dyrke stripfitness, så tro bare om. For det har intet med din krops størrelse eller udformning at gøre, men handler om at lege med éns egen sensualitet, bruge éns krop og have det sjovt. Det er faktisk kun en fordel at have kurver. Se nu for eksempel mig.

Efter en noget våd rustur på sygeplejestudiet i sin tid troede mine medstuderende i flere år, at jeg var tidligere stripper. Det har jeg nu aldrig været – jeg var bare meget fuld på den tur. Okay. Vi kan lige så godt fuldende historien, nu jeg har skruet låget af den: Det hele begyndte med et uskyldigt natløb, hvor jeg i ren eufori over at være sluppet ud af barselslivets trummerum måske gik liiidt for meget til den. Jeg fik i hvert fald overtalt min gruppe af skønne tøser til, at vi lige skulle opnå en promille, der kunne holde hele løbet. Godt kørende blev vi sendt af sted som hold nummer et. Hvad ingen havde underrettet os om, var, at løbet var et drikkeløb – hvilket jo kun kunne gå hen at udvikle sig til noget katastrofalt.

https://imgix.femina.dk/abbo_til_web_-_nye_2016-1.jpg

Det begyndte med en tøjkæde, hvor jeg selvfølgelig endte halvnøgen (så var der ligesom varmet op), og efter andre lyssky opgaver, der indeholdt agurker, kateterposer og bækkener, prøvede vi nu at finde tilbage til lejrskolen. På vejen mødte vi hold nummer 11, der var i gang med deres tøjkæde. Som de hjælpsomme piger vi var, gav vi naturligvis alt det tøj, vi havde (jep, vi snakker nøgendans i fuldmånens skær).

Læs også: Test dig selv: Hvilken dansetype er du?

Da hold 11 var kommet gennem løbet, var vi (hold et) stadig ikke at finde. Rusvejlederne måtte derfor ud i terrænet og indfange os. Mig fandt de mellem nogle træer, mens jeg prøvede at binde en bh fast på en, der hedder Nina, fordi vi begge var for fulde til at lukke hægterne. Da vi med rusvejledernes hjælp kom tilbage til lejrskolen, var aftenens store fest gået i gang. Hvis jeg var godt kørende i begyndelsen, så var jeg nu stang-Bacardi, og nu nærmer vi os historiens højdepunkt. Spisesalens loft holdtes oppe af en søjle, hvor to slanke piger dansede kælent omkring for at få de mandlige studerendes opmærksomhed. Jeg blev i min kæmpe brandert åbenbart lidt træt af disse pigers – efter min mening – halvhjertede forsøg, og med den charmerende bemærkning ”flyt jer fisseletter, så skal mor her vise jer, hvordan det gøres” indtog jeg pælen med svingende hår og kropsvridninger, der kunne gøre selv Shakira misundelig.

Flere år inde i studiet kunne folk i fredagsbaren derfor stadig finde på at sige: ”Ej, er det ikke dig, der har været stripper?”

>> Boost romantikken i dit forhold og få nye spændende måder at være sammen på - klik her for at læse mere

Jeg husker ikke selv så meget fra den aften. Så da jeg for nylig så et opslag om stripfitness, besluttede jeg mig for at se med mine egne (ædru) øjne, hvad det egentlig er for noget.

God træning og muskelkontrol

I går var jeg så til stripfitness for første gang. Det er som sagt ikke første gang, jeg stripper (damn you, tequila!), men første gang jeg har fået undervisning i det. Stripfitness er en ny og trendy træningsform, der ikke overraskende stammer fra USA, hvor mange af de kvindelige Hollywood-skuespillerinder har taget denne nye træningsform til sig. Det kan jeg godt forstå, for hold da op, hvor er det bare sjovt.

Der bliver brugt udtryk som kælen kat, lust, Barbie-fødder og polér missen (når man kører et stykke tøj mellem benene). Det er sindssygt god træning, og det kræver stor muskelkontrol for at se flydende ud i bevægelserne.

Læs også: 7 tips til at blive venner med din krop

Min krop kunne på ingen måde bevæge sig lige så flot som underviserens, som var en supercharmerende, toptrænet lille lækkerbisken, men det var jo også min første gang.

Nyd og mærk din krop

Det skal hurtigt lige siges, at du ikke behøver være bange for at skulle stå nøgen. Træningen foregår fuldt påklædt og i helt almindeligt træningstøj. De fleste øvelser foregår på måtter eller stående på gulvet, men der er også øvelser, hvor både vægge, spejle, stole, bodybarer og svingklude kommer i brug. Selve stripdelen var overhovedet ikke vulgær, men derimod flirtende og humoristisk. En stor del af træningen indeholder yogaelementer, hvor det er meningen, du skal mærke og nyde din krop. For den erotiske dans er lige så meget for dig selv som for den, du stripper for. For dét, det går ud på, er at nyde éns krop i feminine bevægelser, komme i kontakt med én selv og éns sensualitet og derved mærke og anerkende éns egen krop. Derfor er der plads til alle, der har lyst til at slå sig løs, mærke og opbygge deres krop og give sig selv lov til at være pivfræk.

Sidder du nu og tænker, at det kan du da ikke, fordi du tror, du skal ligne Dita Von Teese for at være med, så tager du grueligt fejl. En af de mest efterspurgte burlesquedanserinder efter Dita er Miss Dirty Martini, der med sin størrelse 46 viser, hvordan man med fordel kan bruge sine kurver. At strippe eller udøve stripfitness har intet med din krops størrelse eller udformning at gøre. Det handler om at lege med éns egen sensualitet, have det sjovt og bruge éns krop. Så der er ingen undskyldning tøser – se at komme ned i træningscenteret, og mærk og nyd din krop. Den (og din mand) vil takke dig for det.

Læs også: Sådan får du det godt med din nøgne krop

PS: Jeg har desværre ingen billeddokumentation fra timen, da det åbenbart er ugleset at tage fotos af fremmede kvinder, der stripper

HENT Q's APP LIGE HER OG FÅ MAGASINET PÅ DIN TABLET HVER MÅNED

Læs også