https://imgix.femina.dk/media/article/shutterstock_254752801.jpg
Selvudvikling

Blogger Ditte Vallø: Sådan lokker du din indre diva frem

31. juli 2015
af Sara Skaarup
Q's faste klummeskribent og modeblogger Ditte Vallø giver uddeler her 7 af sine bedste råd til et lækkert liv med kurver.

1. Find dit idol

Tænk på dit diva-idol og de ting, du beundrer ved hende. Skriv dem ned. Tænk så over, hvordan du besidder samme egenskaber, eller hvis ikke, hvordan du kan fremme dem hos dig selv. Sig egenskaberne højt for dig selv, men start med at sige: “Jeg er ...”. Jo mere overbevisende, du kan sige det til dig selv, jo mere vil du begynde at tro det (fake it, till you make it). Start f.eks. din dag, med at sige de tre ting, du mest længes efter at være, højt til dig selv (eller indeni, hvis du er meget genert). Eksempelvis: ”Jeg er sexet, sjov og røv lækker!”. Bliver du utryg i en situation eller vil du bare prøve noget nyt, så tænk: hvad ville mit diva-idol, tænke, føle, gøre eller sige i denne situation?

2. Spørg en ven

Vi har ofte nemt ved at se det smukke og unikke i alle andre end os selv. Spørg derfor en, du stoler på/holder af om, hvad de synes er smukt ved dig. Både udseendesmæssigt og menneskeligt – og tro på det. Hvis flere mennesker nævner det samme, er der nok noget om det.

3. Skønhed kommer indefra

- men lidt læbestift skader ikke. Gør noget ud af dig selv. Køb tøj, der fremhæver dine gode sider, lær at lægge en pæn hverdagsmakeup. Du kan få det gjort gratis i de fleste storcentre. En fælles ting for divaer er, at de synes de fortjener gode ting og omgiver sig med de ting, der gør dem glade. Forkæl dig selv med ting, der gør DIG glad, og som giver dig en fornemmelse af hverdagsluksus. Når du gør gode ting for dig selv, fortæller du jo dig selv, at du er det værd, og herigennem kan du opbygge dit diva-selvværd.

Læs også: Ven eller fjende? Slut fred med din krop

4. Kun 7 topmodeller i verden

– og 7 milliarder af os andre. Sammenlign dig ikke med de få kvinder i verden, der har vundet i det genetiske lotteri, men med de kvinder, der lever et liv som dig selv. Kig dig omkring i køen i Netto, eller i toget, og du vil opdage, at du sikkert ligger lidt over gennemsnittet. Tænk i stedet over, hvor heldig du er, at din krop fungerer, som den skal. Hvis dit største problem er et par kilo på sidebenene, så er du heldigere end en stor del af verdens befolkning. Sæt tingene i deres rette perspektiv, så kan store problemer pludselig blive små.

https://imgix.femina.dk/ditte.jpg

5. Rund, men sund

Uden mad og drikke, duer divaen ikke! Spis lækker og sund mad og nyd den. Undgå sultekure, der har det med at medføre

en negativ spiral af yoyo-vægt, skam og selvbebrejdelser. Lav i stedet frisk mad, der nærer dig med sunde olier, vitaminer, fibre, både med smag og udseende, og nyd, at du gør noget godt for dig selv og din krop. Rør dig på en måde, der gør dig i godt humør og får pulsen op. Jeg taler ikke om at være super fanatisk, men om at nyde sig til mere energi, fastere krop og glimt i øjet. Glem alt om tortur i fitnesscenteret, og sving i stedet dine hofter til zumba, stripfitness eller andet, der får tiden til at flyve af sted og som føles som en leg. Mærk din krop, med lange gåture, yoga og pilates. Lær at arbejde MED din krop – ikke MOD den.

Læs også: "Inde i ethvert prøverum står hver dag kvinder, som føler sig forkerte"

6. Smil til verden

Vil du have divaens lette og positive sind, så handler det om at holde fokus på de positive dele af dit liv. Brug lidt tid hver dag til at tænke over dagens højdepunkter samt, hvad du har at være taknemmelig for. Når du rykker dit fokus til de positive dele af dit liv, vil du begynde at blive opmærksom på flere og flere positive ting. Smil helt bogstaveligt til verden! Smilet er den smukkeste kurve på din krop. Flirt og giv komplimenter til andre, mænd som kvinder. Opdag, hvordan et blik og et smil henover køledisken kan give dig et helt nyt vug i din gang.

7. Du er kun garanteret dette ene liv

Ingen ved med sikkerhed, hvad der sker med os, når vi dør, derfor har vi ikke sikkerhed for mere end dette ene liv. Så hvad vil du gøre med den tid, du har her? Være utilfreds, et offer, lade livet glide dig forbi? – eller vil du tage ansvar for din egen lykke? Find ud af, hvad du kan tilbyde verden, hvad lige netop du kan, find din indre motivation/ passion og power. Del ud af den til andre mennesker og se den komme tifoldigt tilbage. Hvis du vil have et divaliv, så må du selv skabe det – der er ingen andre, der gør det for dig!

Vil du læse mere af Ditte Vallø? Så tegn et abonnement på Q, hvor hun skriver klumme hver måned. Lige nu får du 3 numre af Q for 99 kroner:

https://imgix.femina.dk/abbo_til_web_0.jpg

Læs også