https://imgix.femina.dk/media/d5fbb0b1a5d44937bd75a299c7f1ed97.jpg
Selvudvikling

Bliver gælden min?

7. december 2009
af Mette-Marie Davidsen
Foto: Colourbox
Hvis I bliver gift, er du nødt til at oprette særeje for at sikre, at din arv

Jeg har mødt en mand, som jeg er vildt forelsket i. Vi er midt i livet og føler ikke, vi må rutte med tiden, så vi vil gerne flytte sammen og giftes m.m. Men kort fortalt så har han - alle sine åbenlyse kvaliteter til trods - en ret stor gæld at slæbe rundt på fra et IT-firma, han gik konkurs med sidste år. Jeg har selv en god og solid økonomi, blandt andet fordi jeg arvet en hel del penge. Så er det, jeg tænker: Hvis vi skal giftes, kommer jeg så til at hænge på hans gæld? Jeg mener - hans gæld og min arv går jo nogenlunde lige op. Hvordan kan jeg sikre mig mod det?
Tinne

Godt, du har tænkt på at sikre økonomien, så du fortsat kan sove roligt om natten, til trods for at din udkårne har gæld. Selv om I er gift og har fælleseje, hæfter I ikke for hinandens gældsforpligtelser som sådan. Det er der mange, der ikke ved, og der findes et utal af kvinder, der gennem tiderne har skrevet under på at være medskyldnere på mandens gældsbeviser, i den tro, at eftersom de var ægtefolk og havde fælleseje, hæftede de alligevel for gælden. Men selv om du ikke hæfter for gælden, kan du jo ikke undgå at skulle leve sammen med en mand, der har en stor gæld, som han skal betale sig ud af. Lidt anderledes forholder det sig, hvis du vil beskytte din arv. Hvis I bliver gift, er du nødt til at oprette særeje for at sikre, at din arv forbliver din personlige ejendom, ligegyldigt hvad der sker.
Mette-Marie

https://imgix.femina.dk/legacy/media/03555b0d0a7b45cb9fd02db60a795288.jpg

Spørg om økonomi
Mette-Marie Davidsen er økonomisk rådgiver og forfatter. Har du et spørgsmål til Mette-Marie, kan du skrive til hende på mettemarie@femina.dk, så kommer dit brev måske i FEMINA og på femina.dk. Du er også velkommen til at skrive en kommentar i feltet herunder, dog besvares spørgsmål ikke her.

Læs også