https://imgix.femina.dk/media/0cd6a06e43b44401b05c6fa7266deb35.jpg
Selvudvikling

Bliv klogere med coaching

3. februar 2010
af Charlotte Hallbæck
Har du svært ved at finde ud af, hvad coaching egentlig er for en størrelse? Så kan du snart blive klogere, for nu har du nemlig chancen for at følge Anne Winther, der netop er begyndt på en uddannelse som coach. Hun vil fremover blogge om forløbet - læs med hver uge – måske er det også noget for dig

For mange lyder coaching måske temmelig langhåret - for hvad er egentlig meningen med at tale med en coach, når man alligevel selv skal finde løsningen på sit problem? Men teknikken har faktisk været brugt med succes igennem flere år. Den stammer oprindeligt fra den amerikanske sportsverden, hvor træneren (coachen) hjælper idrætsudøveren med at opnå de bedste resultater.

Sådan foregår det:
En coachingsession foregår typisk ved et møde mellem de to parter. Coachen har ansvaret for at styre samtalen i den rigtige retning - primært ved hjælp af spørgsmål - og personen, der coaches, skal selv forsøge at finde svarene. Coachen skal være neutral og undgå at have en holdning til emnet.

Coaching kan bruges til mennesker, der har lyst til at udvikle sig på forskellige arbejds- eller livsområder, og undersøgelser viser faktisk, at forløbet ofte giver en højere energi og bedre resultater.

Derfor har Anne Winther, der er kandidat i journalistik og moderne kultur og kulturformidling, kastet sig ud i en uddannelse som coach efter at have overvejet det igennem flere år. Hun vil fremover blogge om sine erfaringer, og her er, hvad hun blandt andet skriver om sine tanker forud for forløbet:

- Uddannelsen til coach er ikke engang begyndt endnu, og jeg er allerede blevet konfronteret med et gammelt spøgelse: beslutnings-angst. Eller nytårssyndromet, om du vil. Altså det der med, at man lurepasser og helst ikke vil lægge sig fast på noget af frygt for at gå glip af noget bedre. For den er stensikker hver gang: I det øjeblik man siger ja til et arrangement, vælter det ind med invitationer.
Sådan var det også, da jeg skulle committe mig til de fem måneder, som coachuddannelsen løber over, og til undervejs at dele processens op- og nedture med jer, selvom jeg rigtig gerne vil.

(…)

- Så nu gør jeg det her: Tager en coach-uddannelse.
Og hvad forventer jeg så? Jeg har levet længe nok til at vide, at tingene aldrig bliver, som man tror - hvilket ikke nødvendigvis er en dårlig ting. Men jeg er ret sikker på, at jeg har løst billet til en ordentlig rutsjebanetur, og at jeg kommer ud i den anden ende lidt klogere på mig selv... eller måske har jeg bare kvalme.

Er du blevet nysgerrig på, hvordan det kommer til at gå Anne Winther- eller overvejer du, om en uddannelse som coach kunne være noget for dig - så kan du hver uge følge med i Anne Winthers's coachingblog her!

Læs også:

Læs også