Selvudvikling

Birgitte Hjort Sørensen ser den amerikanske udgave af Borgen

af Britta Bjerre 17. september 2012
foto: Sif Meincke, All Over Press
Inden hun skulle i gang med at spille rollen som journalisten Katrine Fønsmark i Borgen, så hun den amerikanske serie The West Wing for at finde inspiration. Læs mere om hendes favorit-serie, det bedste musik og hendes favorit-film lige her

Vi kender Birgitte Hjort Sørensen fra tv-serien Borgen, hvor hun spiller den stædige journalist Katrine Fønsmark, der er kærester med statsministerens spindoktor Kasper Juul, der bliver spillet af Pilou Asbæk.

Men når skuespilleren Birgitte Hjort Sørensen sætter sig i sofaen og tænder for fjernsynet, så er det ikke Borgen, der er favorit-serien. Men det er tæt på.

- "The West Wing" var den, jeg begyndte med at se, før vi skulle lave "Borgen" for at blive inspireret, og den ramte mig lige i hjertekulen, siger Birgitte Hjort Sørensen.

Birgitte Hjort Sørensen: Mine favorit-serier

Men det er ikke den eneste serie, der har fanget Birgitte Hjort Sørensen's opmærksomhed.

- Så har jeg lige set første sæson af den, der hedder "Breaking Bad", som jeg glæder mig til at se mere til. Og så er der "Venner", som nærmest var den første tv-serie, jeg fulgte, og som jeg har stående som bokssæt, og som jeg vender tilbage til med jævne mellemrum. Den hører min ungdom til, og det er lidt ligesom at komme hjem, hver gang man ser den, fortsætter Birgitte Hjort Sørensen.

LÆS MERE: Birgitte Hjort Sørensen er aktuel i filmen Marie Krøyer, og selv om den foregår i begyndelsen af 1900-tallet, så mener Birgitte Hjort Sørensen, at der er Marie Krøyer og journalisten Katrine Fønsmark fra Borgen har flere fællestræk. Læs hvilke lige her!

Hvad med musik og film?

- Jeg var på Roskilde Festival for første gang i mit liv i år, og det var så fedt! Så af nyere bekendtskaber vil jeg nævne Malk de Koijn og Jack White. Jeg hørte dem begge på Roskilde. Det var fantastisk, siger Birgitte Hjort Sørensen og går videre til filmene.

- Baz Luhrmanns "Strictly Ballroom" er en supergod film, der rummer så mange elementer, jeg godt kan lide, og den handler om dans, som jeg elsker. Baz Luhrmann er i det hele taget bare god. De film, han lavede derefter, var også fantastiske, "Moulin Rouge" f.eks. Men "Strictly Ballroom" er lidt en discountversion lavet uden et stort budget, og det klæder filmen, siger Birgtitte Hjort Sørensen.