Bettina Clement
Selvudvikling

Bettina flyver markant mindre: Det er faktisk ikke noget savn at droppe vinterferien i Asien

12. marts 2019
af Margrethe Vadmand
Foto: Peter Nørby, Martin Dam Kristensen, PR
For nogle år siden fløj Bettina ofte og langt væk. Det gør hun ikke mere. Hun tager klimarapporterne alvorligt og passer på kloden for sin egen og de kommende generationers skyld.

TEMA: Hvilken værdi er vigtig for dig?

Hvilke tendenser vil præge danske kvinder de næste år? Hvilke værdier vil vi prioritere i vores liv? I denne temaserie fortæller tre kvinder om, hvordan de aktivt lever med hver deres værdi, der giver mening til deres liv. I denne artikel kan du møde Bettina Clement, executive coack og ledelseskonsulent i firmaet SoulWorks.dk Allerede som barn var Bettina vant til, at den kolde danske vinter blev afbrudt af lange ferier i Asien. Rejselysten blev en del af hende, og igennem sit voksenliv har hun fløjet mere end de fleste, både privat og forretningsmæssigt. De sidste mange år er vinterferien gået til Thailand, Bali og Indien. Indtil for få år siden. – Den direkte årsag til, at jeg har ændret min flyve-adfærd markant, er de rapporter, FN’s Klimapanel har udgivet de seneste år. Det er skræmmende læsning, men den gode nyhed er, at det er muligt at gøre noget, men det skal gøres lige nu og på alle planer, både politisk og privat, globalt og lokalt.

Ikke hellig

– Jeg er ikke hellig omkring min beslutning, men tidligere kunne jeg godt rejse på små, korte ture for at køre 1:1-sessioner. Det gør jeg ikke mere, det foregår så vidt muligt via Skype. Bettina og hendes team underviser ledere og virksomheder i at arbejde ud fra deres ”purpose” og skabe bedre resultater, som gavner både bundlinjen og verden. LÆS OGSÅ: Den tidligere præst: For mig er tro noget, der kaster lys ind over mit liv – Vi arbejder med topledere og ledergrupper på at skabe både indre og ydre bæredygtighed. Leder man en organisation ud fra et større formål med helhed og bæredygtighed for øje, så skaber man mening for både kunder, medarbejdere og andre involverede. Det skaber desuden engagement hos medarbejderne. Vi mennesker følger ikke planer, visioner og strategier; vi følger mennesker, der selv går vejen. Og det kan vi alle gøre, siger Bettina, der også har holdt foredrag på et stormøde for Statsministeren og 700 andre Venstrefolk om purpose-drevet lederskab, herunder tiltag til at bekæmpe klimaforandringerne. LÆS OGSÅ: Modelbossen: Min mission er at udfordre de traditionelle fortællinger om alder og skønhed Også privat har Bettina downsizet. Tidligere boede hun i en stor villa nord for København. Den er i dag skiftet ud med et lille hus med fritliggende bjælker lige ud til skoven og åen i Esrum. Denne vinter er Asiens sol erstattet med gåture i den nordsjællandske skov. – Her oplever jeg hverdagseventyret med skovens skiftende udtryk og stemninger. Det er faktisk ikke noget savn at droppe vinterferien i Asien, det handler om, hvilken indstilling jeg har. Fokuserer jeg på det, jeg ikke får – sol, varme og det ”eksotiske” – eller på det, jeg får herhjemme: F.eks. en god følelse indeni? Jeg fokuserer på det sidste.
https://imgix.femina.dk/vaerdier-omsorg-prim.jpg
Bettina Clement, 50 år, executive coach og ledelseskonsulent i sit firma SoulWorks.dk
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også