Ashley Graham vil ikke kaldes modig
Selvudvikling

Ashley Graham: ”Hold op med at kalde mig modig!”

19. juni 2017
af Christina Forsberg
foto: Shutterstock
Hun er kendt som en af de vigtigste krops-ambassadører – men der er én ting, Ashley Graham ikke vil kaldes, når hun viser sig i en bikini. Læs her, hvorfor.

Der er vist ingen tvivl om, at vi på Magasinet Q er glade for plus size-modellen Ashley Graham. Ud over at være blændende smuk arbejder hun utrætteligt for at brede budskabet om kropspositivitet og imod ’bodyshaming’ – og er aldrig bleg for at bruge sig selv i denne kamp. Hun viser ofte sin kurvede krop frem i sexede positurer, lingeri og badetøj – intet nyt i det.

Læs også: Opfordring fra plus size model: "Elsk dig selv, som du er!"

Så det var ikke dette, der var det mest bemærkelsesværdige, da hun for nyligt lagde flere uretoucherede billeder op på sin Instagram-profil, hvor hun poserede i bikini og bl.a. viste sine strækmærker og cellulitis.

Nej, det var snarere den kommentar, hun lagde ved. ”Når de kalder dig ”modig”…”. Og hun har ganske ret. At sige Graham er modig, fordi hun viser sin krop i bikini, er nok det, man kunne kalde en fornærmelse forklædt som kompliment. For heri ligger, at der er en ”rigtig” måde at se ud på, og at de, der afviger fra denne kropstype (såsom Ashley Graham) er ”modige”, fordi de tør vise sig offentlig frem.

Læs også: Se den afviste video: Undertøjsreklame må ikke vises på tv - uden grund

Modighed er noget andet

De fleste mennesker kan nok blive enige om, at sand modighed handler om andet end at vise sin krop i en bikini. Dermed ikke være sagt, at det ikke er en overvindelse for rigtig mange kvinder at hoppe i den lille beklædningsgenstand, der bare overlader så ufattelig lidt til fantasien. F.eks. viste en undersøgelse foretaget af den amerikanske livsstils-hjemmeside Refinery29, at cirka 73% af 1.000 adspurgte kvinder så det at bære bikini ved poolen eller på stranden som den mest stressfyldte situation, de kunne sætte deres krop i. Tankevækkende!

Læs også: 7 cool comebacks: Kendte kvinder siger fra over for bodyshaming

For Ashley Graham har det heller ikke altid været nemt at vise sin krop frem, men for nyligt fortalte hun til V Magazine, at det modigste hun havde gjort i sit liv, handlede om noget helt andet. Nemlig om at forlade den manager, hun havde været hos i ti år. Så i otte måneder var hun uden agent og anede ikke, hvad der skulle ske. Men historien endte som bekendt godt for den verdenskendte plus size model, og hun startede ALDA, et kollektiv af plus size modeller, hvis mål er at repræsentere en bred forskellighed i skønhed – herunder også størrelsen. Hvilket man må sige, er lykkedes.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også