https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/09/36/anisette/36-anisette-stor.jpg
Selvudvikling

Annisette: Fra omrejsende tivoli til Savage Rose

2. september 2012
af Britta Bjerre, redigeret af Trine Fisker
foto: Marianne Leth, All Over Press
De fleste kender hende som den mørke skønhed i Savage Rose, men Annisettes karriere begyndte faktisk i et omrejsende tivoli.

Travelling Child af Savage Rose

Close your Eyes
meet the Night
travel trough
the Gate of Dreams
the Road is rocking you, my Child
all the Way
all the Way


Travelling Child
One Day we'll fly
to a Rainbow
all made
of your Smile
an Tears

A Summertune
Lay by your Side
Keeps the Strenght and Colors
In your Eyes
Keeps your warm
When Winter comes
On our Way
On our Way

Travelling Child
One Day we'll fly
To a Rainbow
All made
Of your Smile and Tears

Sleep Flower sleep
Tomorrow you'll rise up
Proud and free
The World is your home
You'll make it shine
All the Way
All the Way

Travelling Child
One da we'll fly
To a Rainbow
All made
Of your Smile
And Tears

Vi er mange herhjemme, der kender Savage Rose for Annisettes karismatiske person, hendes tryllebindende stemme, hendes bare tæer på scenen og hendes store kærlighed til den nu afdøde Thomas Koppel, der sammen med Annisette meget hurtigt blev synonym med Savage Rose.

Men Annisettes karriere begyndte allerede, da hun var syv år, hvor hendes mor begyndte at rejse rundt med Annisette og søsteren Rudi og lod dem synge på markeds- og tivolipladser.

LÆS MERE: Selv om hendes livs kærlighed Thomas Koppel er død, så fortsætter Anisette med at synge. Læs hvorfor lige her!

Forstatte med at rejse verden rundt

Og det med at rejse fra sted til sted har fulgt Annisette gennem hendes liv.

- Jeg begyndte som lille med at synge i omrejsende tivolier, og jeg er fortsat med at rejse rundt i verden og har fået venner rundt om på det meste af Jorden.

- Jeg har besøgt mennesker i flygtningelejrene i Libanon. Børn uden forældre, uden ben og uden arme. Jeg har sunget, mens bomberne faldt. Boet og sunget med gadebørn i Filippinerne. Rejst rundt og sunget til store internationale manifestationer for fattige arbejdere. Været med til at befri den tyrkiske gruppe Yurum fra Tyrkiets evige fængsler. Har turneret fra USA's sydstater til Grønland. Thomas og jeg tog altid børnene med på vores turnéer. Det er derfor, jeg på den nye plade har tilegnet nummeret »Travelling Child« til mine børn. Og snart tager Savage Rose af sted på endnu en turné gennem Danmark, Norge og Grønland, forklarer hun.

Under artiklen kan du finde et stort galleri, hvor vi har samlet en masse billeder af Annisette, Thomas Koppel og Savage Rose.

Hun lignede en egyptisk prinsesse

Men tilbage til begyndelsen. Da Annisette var 19 år sang hun i et orkester. Thomas Koppel havde hørt, at hun måske var noget for Savage Rose, der manglede en sanger, og var mødt op for at høre hende optræde.

I et interview i SØNDAG fra sommeren 2005 fortalte han:

- Annisette stod deroppe på balkonen og lignede en egyptisk porcelænsfigur. En prinsesse simpelthen. Og så kom den dér store, bløde, varme stemme ud, som gjorde, at man var nødt til at holde fast i et eller andet, for man blev helt svimmel, huskede han.

Da de mødtes bagefter, var de begge generte. Men de forelskede sig lige på stedet. Men som de også begge sagde:

- Forelskelsen var rent musikalsk i starten. Først tre år senere, efter en koncert i Oslo, hvor musikken svirrede som en kæmpe magi hen over hovederne på os alle, gik der bare hul på det.

Siden da var de uadskillelige. Og Savage Rose blev fra da af nærmest synonymt med de to, Annisette og Thomas Koppel.

Læs også