Annette Vollmer Heick
Annette Heick

Annette Vollmer Heick: Jeg har verdens bedste job

9. oktober 2017
af Rikke Hast
foto:Nellie Møberg, makeup: Ulla Jakobsen
Hun har en spændvidde som få og et sjældent drive såvel professionelt som privat. Heldigvis tærer travlhed ikke på Annette Vollmer Heick, for hun elsker det, hun laver. Snart er hun aktuel i ”Made in Aarhus”.

Annette Vollmer Heick, 45, bor i den lille svenske by Tygelsjö lige på den anden side af broen sammen med sin mand kokken Jesper Vollmer og parrets to sønner 13-årige Eliot og 8-årige Storm. Familien flyttede til Sverige fra Nivå i 2002, siden er også Annettes forældre, Keld og Hilda Heick, samt et vennepar flyttet til Tygelsjö.

Hilda Heick: Vi vil tilbage til Danmark på fuld tid

Der er gang i baghaven hos Jesper og Annette, for den store byggegrund, de dengang købte og opførte et hus på, har de valgt at opdele i to, og lige nu bygger de et nyt hus på den grund, de har udstykket.

Planen var egentlig at sælge begge huse og flytte tilbage til Danmark efter 15 år i Sverige, og børnene er da også meldt ind i en dansk skole fra januar. Men der har sneget sig et lille tøvende måske ind i familiens flytteplaner, for de har forelsket sig lidt i det nye, lækre hus i baghaven.

– Vi er lidt usikre på, om vi i det hele taget flytter nu. Det er et dejligt hus, vi har fået bygget, og imens byggefirmaet opførte det, fik vi lyst til selv at prøve at bo i det. I hvert fald bare et års tid. Så nu tager vi det helt roligt og flytter ind i det nye hus lige før jul. Spørgsmålet er jo, om vi bliver så glade for det nye hus, at vi får svært ved at skille os af med det igen, siger Annette.

Annette Vollmer Heick: En sort sky

Da parret besluttede sig for at sælge deres hus, havde de besøg af en boligsagkyndig, der kunne fortælle dem, at ydervæggene på deres hus var hårdt angrebet af svamp.

– Vi havde 40 procent fugt i alle væggene. Forsikringen ville ikke dække det, da huset var mere end 10 år gammelt. Det kom som noget af en overraskelse for os.

Jesper og Annette måtte sluge den kamel, det var at lade alle vægge pille ned og bygge op igen.

– Nu står huset som nyt. Det kostede os 700.000 kroner – det er mange penge. Det har været så træls med de her år, vi har været igennem. Først kom Jespers ulykke og så det her med huset, der må da være en eller anden sort sky, der hænger over os. Nu må det altså snart lysne for os, siger Annette, der ellers er optimist af natur. Sådan én med ukuelig fightervilje og en imponerende stædighed, som hun da også i den grad har haft brug for. For Annette har knoklet som en lille hest for at skrabe pengene til den uforudsete udgift sammen.

– Sidste år var sindssyg travl. Jeg kørte tre teaterturnéer på én gang, og nogle dage nåede jeg at optræde både i Helsingør og i Horsens. Jeg var hjemme af og til for lige vaske tøj, og så var jeg ude igen. Men vi manglede pengene. Det var så hårdt at vide, at alt det, vi tjente, røg lige ned i et stort hul. Jeg har ikke noget mod at arbejde solen sort, hvis det er for at investere. Men vi tonsede derudad og følte jo ikke, vi rigtigt fik noget ud af det.

Annette Heick om tiden efter Jespers ulykke

Der er en pris at betale

I år er der på trods af mange nye spændende projekter kommet mere luft i Annettes program. Hun har haft flere dage, hvor hun har kunnet arbejde hjemme, og det nyder både hun og familien.

– Det gode ved at have travlt er, at jeg elsker det, jeg laver. Jeg har verdens bedste job, synes jeg. Men der er også en pris at betale, for sidste år havde jeg et par børn, der til sidst ikke syntes, at det var så sjovt igen. Det er blevet bedre nu, der er kommet mere ro på og en bedre balance imellem opgaverne.

Made in Aarhus

Fra den 24. oktober og frem til sidst i november er Annette aktuel i teaterkoncerten ”Made in Aarhus”. Forestillingen hylder en lang kavalkade af fantastiske numre, som alle er produceret af aarhusianske kunstnere.

– Det er en fest at lave. Alle kender jo alle numre, og det er nærmest et langt medley af vildt gode sange. Jeg er selv meget glad for Gnags, og der er også mange af Anne Linnets sange, der bare er så gode. Men Gnags var min favorit dengang i 1990’erne. Jeg opdagede tv-2 lidt sent, jeg kom først med på bølgen, da nummeret: ”Der går min klasselærer” kom. De har gode og humoristiske tekster, og jeg bliver helt lykkelig over lyrikken. Jeg er også vild med, at der er noget L.O.C. med i forestillingen, ham kan jeg rigtig godt lide, siger Annette, der selv kender Aarhus godt og har boet i byen flere gange.

– Aarhus er en skøn by. Stod det til mig, flyttede hele familien til Aarhus, og for mig ville det give god mening, for jeg arbejder meget i Jylland. Men for Jesper giver det ikke mening, han synes, det er alt for langt fra alt – familie, venner osv. Det ville i hvert fald være fantastisk, hvis vi en dag fik råd til en købe en lejlighed derovre, som jeg kan bo i, når jeg er i Jylland.

Udover ”Made in Aarhus” skal Annette for tredje gang være vært ved Melodi Grand Prix, der holdes til februar i Gigantium i Aalborg.

– Jeg blev simpelthen så glad, da jeg blev spurgt. Det er jo fantastisk at blive spurgt for tredje gang. Jeg elsker Melodi Grand Prix og kan virkelig nørde omkring det. Jeg kan ikke få nok af det, og jeg har da også sagt til DR, at jeg gerne skriver under på en livstidsansættelse – også uden løn.

Læs også