Hilda Heick: Vi vil tilbage til Danmark på fuld tid
Selvudvikling

Hilda Heick: Vi vil tilbage til Danmark på fuld tid

30. januar 2017
af Rikke Hast
Foto: Nellie Møberg
Musikerparret Keld og Hilda Heick sælger deres sommerhus i Sverige og flytter nu helt hjem til Danmark, hvor de er ved at bygge hus.

I Sverige lidt udenfor Malmø har Hilda og Keld Heick et skønt hus, som de byggede for godt seks år siden. Huset er nabo til det hus, som datteren Annette, svigersønnen Jesper og deres to sønner bor i hele året. Men nu sætter Hilda og Keld deres hus til salg.

– Vi har haft nogle skønne år med børnene i Sverige. De har kunnet løbe ud og ind imellem husene, og vi har kunnet træde til, hvis vi har skullet køre dem, eller Annette og Jesper er kommet sent hjem. Og selv om vi har boet tæt, har der aldrig været et eneste ondt ord imellem os. Vi aftalte fra begyndelsen, at nok er vi familie, men vi er også naboer, og det har vi alle respekteret og værnet om, forklarer Hilda.

Vil du møde alle dansktopstjernerne til årets store dansktopfest, så klik her og se hvordan du får billet til Dansktop Prisen 2017.

Hilda Heick om at være tæt på børnebørnene

Hilda var ikke mindst taknemmelig for at kunne være tæt på børnebørnene, da Jesper for to år siden kom ud for en alvorlig ulykke i Thailand. Efterfølgende var han indlagt i længere tid, mens Annette måtte passe sine forpligtelser i forbindelse med en forestilling i Aarhus.

Annette Heick om tiden efter ulykken

-Det var så heldigt, at vi boede så tæt, da det skete. Det betød, at vi let kunne træde til og sørge for, at børnene havde deres hverdag med skole, fritid og legekammerater. Og da var vi »forældre«. Nu er drengene blevet så store, Eliot er snart 13 år og er vokset mig over hovedet, så der er ikke det samme behov for os længere i Sverige. Annette og Jesper er også begyndt at tale om at flytte hjem til Danmark. Og Keld og jeg savner at være her på fuld tid. Vi har været lidt splittede imellem lejligheden her i Skodsborg og så huset i Sverige. Og vores venner er jo heller ikke blevet yngre, de vil gerne hjem til deres egen seng om aftenen. Så nu er tiden kommet til, at vi gerne vil tilbage, siger Hilda.

Bygger hus

Parret er ved at bygge hus i Trørød ikke langt fra lejligheden i Skodsborg.

– Vi bygger et hus, som vi gerne skulle kunne bo i de næste mange år. Derfor er vi nødt til at tænke på, at vi ikke bliver yngre. Jeg kan tydeligt huske, hvor svært det var for Kelds mor at komme ud af sit hjem til sidst. Hun boede, så hun skulle ned ad flere trapper for at komme ud. Det betød, at vi oftest kom til hende. Den slags begrænsninger kan man ligeså godt forsøge at undgå ved allerede nu at tænke lidt praktisk og realistisk, forklarer Hilda.

Elsker havearbejde

Huset i Trørød står efter planen færdigt om et lille år. Og det er ikke alle i vennekredsen, der forstår Kelds og Hildas beslutning om at bygge nyt.

– Vi har hørt flere udbrud som: Er I da blevet helt tossede i jeres alder. Og selvfølgelig kan da der ske noget – vi kan f.eks. blive syge, før vi når at flytte ind. Men vi håber da på, at vi har mindst femten gode år sammen endnu. Og så glæder jeg mig til haven, jeg elsker at gå i haven. Det kan være det værste vejr, og man er helt blæst igennem, når man kommer ind, men man er frisk og har fået brugt sin krop. Jeg synes, det er dejligt at mærke, at man stadig kan udrette noget fysisk. Keld er ikke så vild med havearbejde, men han får til gengæld et sted, hvor han kan spille højt.

Hilda Heick om at huske at prioritere sig selv

Guldbryllup næste år

Keld og Hilda får med det nye hus også et sted, som kan danne rammerne om deres guldbryllup næste år. 50 års parløb er det blevet til, siden de blev gift. Desuden har de optrådt sammen igennem 36 år og er så velkendte i Danmark, at de er på fornavn med hele landet.

Keld og Hilda tager stadig ud for at spille, det kan de slet ikke lade være med, for musikken fylder stadig meget i deres liv. Men i dag takker de kun ja til de jobs, de synes, er hyggelige.

Læs også