https://imgix.femina.dk/media/article/1548-anne-sophia-hermansen_0.png
Selvudvikling

Anne Sophia Hermansen: Er det derfor, mænd falder for yngre kvinder?

22. februar 2017
af Anne Sophia Hermansen
Hvorfor falder mange mænd for betydeligt yngre kvinder? Mit gæt er, at det handler meget om den friske, lette og forårsagtige udstråling???

Da jeg læste andet bind af Karl Ove Knausgårds omfattende selvbiografi, var der noget, der gik op for mig. Noget om mænd og yngre kvinder – og hvad det er, mænd bliver tiltrukket af. I en længere passage beskriver Knausgård, hvordan han længe havde forsøgt at modsætte sig babyrytmik, men til sidst måtte give efter og tage af sted med sin datter. Her fik han sig den behagelige overraskelse, at musikpædagogen var en smuk 25-årig kvinde med ”velformede bryster” og en ”frisk, let og forårsagtig udstråling”.

Da jeg læste passagen, hæftede jeg mig ved beskrivelsen af hende. Og da jeg forleden passerede en tidligere kæreste, der nu havde fået en ny kæreste, kom jeg i tanke om den igen. Hun var nemlig en ca. 25-årig kvinde med velformede bryster og en frisk, let og forårsagtig udstråling, mens han nærmede sig de 50 år.

Jeg udbrød forarget til min veninde, at hun jo kunne være hans datter – og følte mig som en kvinde med slappe bryster og hengemt, tung og efterårsagtig udstråling. Men sagen er, at det kunne hun. Sagen er også, at mænd kan svømme i et større bassin end de fleste kvinder, f.eks. kan de date betydeligt yngre kvinder. Og ja, jeg er klar over, at der også findes kvinder, som dater halvt så gamle mænd, men hånden på hjertet – dem er der ikke så mange af.

Hvorfor ikke? Måske handler det om, at kvinder falder mere for sjæl og levet liv og gerne vil have en mand, de også kan snakke lidt med. Fordi de lidt ældre mænd ofte er fædre (og i bedste fald overbærende over for vores forkælede unger). Og måske handler det også om, at éns morkrop bare passer bedre til en farkrop end til en hypertrimmet 20-årig CBS-studerende, der dyrker ironman i sin fritid.

LÆS OGSÅ: Er kvinder over 50 uattraktive og afblomstrede?

Men hvorfor falder mange mænd for betydeligt yngre kvinder? Mit gæt er, at det handler meget om den friske, lette og forårsagtige udstråling. At her er muligheder og nye begyndelser og måske også muligheden for at danne familie 2.0 og få et nyt kuld unger. Men der spiller også noget andet ind, som man ikke må sige for højt. Det gjorde en af mine venner imidlertid for nylig: Yngre kvinder er mere glade. Ikke så komplicerede og ikke så erfaringsramte.

Av. Jeg gik i forsvars-mode og sagde, at mænd da også bare elsker at få ret, og at det selvfølgelig er nemmere at bide skeer med en grønskolling end med en kvinde, der har fortjent sine rynker. Og det kan der være noget om.

Ligesom der nok desværre også kan være noget om det andet. For har livet det med at stjæle lidt af vores gode humør? Give os nedadgående Angela Merkel-furer om munden, parallelt med at resten rejser sydpå? Jeg ved skam godt, at mænd heller ikke går gennem livet som Fætter Højben, men mit indtryk er, at livet mere tager pippet fra kvinder.

Jeg har derfor lavet en aftale med en af mine veninder om, at hun tager fat i mig, før jeg ender ved siden af gnavpotterne fra ”Muppet Show”. Og jeg tænker, at den bedste måde at undgå den vanskæbne på er ved at blive ved med at elske. Blive ved med at turde noget nyt og bære over med, at vi af og til kysser på de forkerte. Uanset alder. Måske skulle man tage sig en ung elsker.

Har du lyst til at skrive et indlæg om, hvad der optager dig, så send os mellem 300 og 500 ord på redaktionen@femina.dk

Læs andres indlæg og få mere info på femina.dk/fraenlæser

Læs også