Anne Louise Hassing
Selvudvikling

Anne Louise Hassing: Man kan ikke danse sig ud af sine kriser - men det hjælper

18. december 2017
af Rikke Hast
foto: Nellie Møberg, makeup: Ulla Glud
Anne Louise Hassing, der snart er aktuel i endnu en sæson af ”Badehotellet”, er blevet 50 år. Hun fejrede sin fødselsdag med et brag af en dansefest og er efter sin skilsmisse klar til at begynde på et nyt kapitel af sit liv.

Anne Louise Hassing er klar til et nyt kapitel

Hun ville egentlig have forbigået sin 50-års fødselsdag. Være krøbet i flyverskjul på sin sofa i stuen hjemme på Amager i ly for hele verden. Men fandeme nej, tænkte hun. Sådan skulle det ikke være, for hun ville bare ikke være den type. Anne Louise Hassing rev sig selv op ved hårrødderne, skrev en kvik mail til vennerne om, at der var fest – og tænkte: Åh, nej...

Skuespilleren var netop blevet skilt fra sin mand igennem 17 år, musikeren Peter Hellemann. Og hun var så fuld af sorg, at hun nogle dage følte, at hun næsten ophørte med at eksistere.

– Jeg har aldrig tidligere haft det så skidt. Jeg kunne ikke mærke mig selv og følte virkelig, at alting ramlede omkring mig. Det var ufatteligt hårdt, også selv om det var et nødvendigt valg, siger Anne Louise, som de fleste kender fra store serie-succeser som ”Krøniken” og ”Badehotellet”.

– Det har været 17 fantastiske år med et super trygt og dejligt familieliv og ægteskab, men tiden var kommet til, at vores forhold skulle transformeres.

Anne Louises 50-års fødselsdag blev en rigtig god fest. Huset myldrede med glade, dansende mennesker, og klokken 24 affyrede Anne Louise et kæmpe rør med guldkonfetti udover sig selv og gæsterne, mens alle dansede til ”Can’t stop the feeling” og Justin Timberlake.

– Jeg havde brug for at manifestere en ny begyndelse på en glædesfyldt måde. Og det blev magisk. Festen fyldte mit hjem med ny energi og eufori og var lige, hvad jeg havde brug for. Jeg har faktisk efterfølgende besluttet mig for at holde nogle flere dansefester. Man kan ikke danse sig ud af sine kriser, men det hjælper, mener Anne Louise.

Et vendepunkt

For Anne Louise forandrede festen et nulpunkt til et vendepunkt. Og i dag, et halvt år efter bruddet, er hun et sted, hvor hun har genfundet lysten til at tage hul på et nyt kapitel af sit liv.

– Når man er 50, er man, hvis man er heldig midt i livet, og så er det altså nu, det gælder. Det bliver endnu mere vigtigt at være tro mod sin sjæl og at folde den ud. Og jeg synes, at jeg på én gang har fået mere brug for at være udadvendt og for virkelig at leve livet og gøre noget andet, for eksempel vende tilbage til kreativiteten.

LÆS OGSÅ: Anne Louise Hassing: Min krop lukkede helt ned

Sårbar over for stress

Anne Louise ved, at hun skal passe godt på sig selv. Hun har været ramt af stress to gange, og selv om hun er blevet bedre til at give sig selv pauser, er hun forsat sårbar over for stress.

– Der er mange ting i det med stress. Man skal selvfølgelig undgå at have for travlt og presse sig selv for hårdt. Jeg er hypersensitiv og meget åben – jeg suger alting ind. Derfor har jeg brug for pauser. Men det, der også giver stress, er undertrykte grundbehov og følelser. Det er det, der kan stresse min krop allermest, har jeg fundet ud af. Og så kan jeg mærke signalerne lige med det samme, de er umulige at overhøre, for jeg bliver simpelthen så svimmel, at jeg ikke kan stå på benene, siger Anne Louise, der snart igen er aktuel som grossererfruen Therese Madsen i TV 2’s serie ”Badehotellet”.

– Det er en dejlig serie, jeg elsker min rolle, og det er sjovt at gå ind i den tidslomme, serien er. Desuden har vi det så godt sammen på settet. Fem år har vi spillet sammen efterhånden, og vi er nærmest blevet som en familie. Tænk på, at vi jo har fulgt hinanden igennem alle mulige faser af livet.

Læs hele interviewet med Anne Louise i denne uges SØNDAG

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også