https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/billeder-2015/februar/aleahprim.jpg
Selvudvikling

Aleah maler kvinder, som de er! Se de fantastiske billeder!

13. februar 2015
af Malene Fich Weischer
fotos ogmalerier: Aleah Chapin, www.AleahChapin.com /www.Flowersgallery.com & Maria Teicher
Aleah Chapin er en ung, amerikansk kunstner, der i den grad forstår at male billeder, som vækker både følelser og debat. Hun maler nemlig kvinder, præcis som de (vi) ser ud.

Aleah Chapin er en ung, amerikansk kunstner, der i den grad forstår at male billeder, som vækker både følelser og debat. Hun maler nemlig kvinder, præcis som de (vi) ser ud. Uden forskønnelse og forsøg på at pynte på sandheden! Men med kærlighed, respekt og med en styrke, der nærmest lyser ud af lærredet.

I hjemlandet deler hendes fantastisk livagtige portrætter vandene. Hun har vundet både priser og anerkendelse af sine malerier af ældre kvinder, som træder frem nøgne og helt, som de er - med ar, rynker og hvad livet ellers kan bidrage med på en levende krop. Andre synes, det er alt for meget og alt for direkte.

>> Se også det fantastiske fotogalleri med danske kvinder "I kærlighed og ærlighed - et portræt af kvindekroppen"

Her på Q elsker vi hendes billeder, som vi ser som en hyldest til kvindekroppen. Eller som Aleah selv beskriver det "en kortlægning af rejsen gennem livet og en personificering af styrke".

Hvad synes du?


Aleah Chapin blev født i 1986 i staten Washington i USA og har studeret kunst først på Cornish College of Arts og senere på new York Academy of Art. Hendes serie af billeder, som portrætterer nøgne, ældre kvinder kalder hun for "The aunties". Kvinderne, som hun har portrætteret, er alle virkelige kvinder fra hendes hjemegn.


Aleah Chapin vandt som den første, amerikanske kvinde den prestigefyldte pris London National Portrait Gallerys 2012 BP Portrait Award. - Lang tid før, hun blev færdiguddannet, og slog dermed en lang række etablerede og anerkendte kunstnere.


Alle Aleahs malerier er malet efter fotografier af kvinderne fra hendes hjemegn.


Det er ikke kun kvinder midt i livet, som Aleah portrætterer. Også yngre kvinder har fundet vej til hendes lærreder:


Du kan se mange flere af Aleah Chapins fantastiske malerier på hendes website Aleahchapin.com
eller via hendes galleri på Flowersgallery.com

Læs også