https://imgix.femina.dk/media/article/anja-fonseca.png
Selvudvikling

9 spørgsmål til Anja Fonseca

19. august 2013
af Lotte Dalgaard
Foto Bjørn Jakobsen
Anja Fonseca giver os dugfriske vejrudsigter på DR1. Hun er mor til Clara på snart tre år og lidenskabelig cyklist. Hun kører gerne de 40 km fra Hillerød til DR Byen på Amager. Hendes efternavn er oprindelig portugisisk, men hendes far kommer fra Indien. Selv er hun født i Agedrup ved Odense og uddannet geolog. Her afslører hun hvornår hun sidst har været i kirke, hvad hun aldrig kunne drømme om at spise og hvem hun gerne vil spise middag med...

1. Hvornår har du sidst været i kirke?

Uha. Øhm. Nå jo, jeg var til barnedåb engang i foråret. Det er kun i de anledninger, jeg kommer i kirke - barnedåb, bryllup og begravelse.

2. Hvad kan du bedst lide ved dig selv?

En af tingene er, at jeg prøver at møde folk med respekt uanset hvem, de er.

3. Hvornår har du sidst været til fest - og hvilken?

Det er meget længe siden, jeg har været til en rigtig fest. Det bliver ikke til så meget, når man har sådan en lille en. Det bliver mest til familie tam tam.

4. Hvad læser du for tiden?

Jeg læser faktisk ikke. Jeg har ikke tid til at fordybe mig i en bog. Hvis jeg gør det, er det lærebøger inden for meteorologi. Jeg prioriterer det ikke, jeg har rigeligt at fylde min hverdag med.

5. Hvad kunne du ikke drømme om at spise?

Sylte. Det kunne jeg ikke tænke mig at sætte tænderne i.

6. Hvem kunne du tænke dig at spise middag med?

Min farmor og farfar. Dem ville jeg gerne have mødt, men de døde lang tid før, jeg blev født. Det ville have været fantastisk at sidde der i Indien og finde ud af, hvilken slags personer de var.

7. Filmen du kan se igen og igen?

Jeg er mest til serier. En jeg har set mange gange er "Anne fra Grønnebakken". Og jeg synes, "Sommer" er fantastisk.

8. Hvis døgnet havde 25 timer, hvad ville du bruge den ekstra time til?

Sove!

9. Fuldend sætningen "Jeg skulle aldrig have…"

… tegnet den koldfront! Jeg var lige startet og havde begrænset erfaring med frontsystemer. Jeg tegnede en koldfront i en højtryksryg, som vi viste i vejrudsigten… Da udsendelsen var færdig, ringede min telefon. Det var Henrik Voldborg. Han sagde: "Man må aldrig, aldrig tegne en koldfront i en højtryksryg!" Så det skulle jeg aldrig have gjort.

Læs også