Drømmende og eftertænksom kvinde i 50'erne
Selvudvikling

8 gode råd til at bruge din intuition

10. august 2018
af Nicola Boserup
Foto: Panthermedia
Livets bedste rettesnor er intuitionen, for ved at lytte til den kan du få mere energi og blive et gladere menneske. Men det kan være svært at mærke den såkaldte mavefornemmelse. Få 8 gode råd til, hvordan du kan lære at bruge din intuition.

8 gode råd til, hvordan du bruger din intuition

Den berømte mavefornemmelse - eller intuition - er ofte en god rettesnor i livet. Men hvad gør man, hvis man ikke kan mærke den? Her får du otte råd til, hvordan du kan skærpe din intuition.

1. Læg mærke til, om du ofte spørger andre til råds om, hvad du skal gøre, selv om du dybest set selv kender svaret. Det er et tegn på, at du er bange for at anerkende din intuition.

2. Tag en uge, hvor du udelukkende handler efter din intuition, og se, hvad der sker! Gør det f.eks., når du har ferie og har mulighed for at handle efter pludselige indskydelser og fornemmelser.

LÆS OGSÅ: Træn dig til en bedre intuition

3. Du mærker din intuition bedst, når du slår den rationelle del af hjernen fra og bruger dig selv kreativt. Gå en tur i skoven eller mal et billede og se, hvad der sker.

4. Luk øjnene, slap af og spørg dig selv om nogle helt grundlæggende spørgsmål, f.eks. hvor glad er jeg for mit liv? Hvad gør jeg, der gør mig ulykkelig/lykkelig? Er der områder i mit liv, som handler mere om at få anerkendelse end om, hvad jeg dybest set vil?

LÆS OGSÅ: Særligt sensitiv? Pas på din krop

5. Skriv ned, når du har kunnet mærke din intuition, og når du har handlet efter den. Så kan du gå tilbage og sort på hvidt forholde dig til dine succeser med at følge din intuition.

6. Hvis du er bange for at handle efter en fornemmelse, så vent og se, om den kommer igen. Gør den det, er der nok noget om snakken, og du bør overveje at handle.

7. Øv dig i at være i nuet. Undgå at multitaske. Desto flere ting, du laver på samme tid, jo mere er du væk fra nuet, og jo sværere er det at mærke din intuition.

8. Hvis du har børn, så støt dem i at bruge deres intuition ved at anerkende deres følelser i stedet for at negligere dem eller opfatte dem som forkerte - også når du ikke selv forstår, hvorfor de føler, som de gør.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200.jpg

Læs også