https://imgix.femina.dk/media/9c9529e22e4a450aa4242ab2c12dc152.jpg
Selvudvikling

Træn dig til en bedre intuition

10. juni 2012
af Nadia Louise Kristensen
foto: Shutterstock
Alle har en intuition og alle kan lære at navigere efter den. Få fem tips til at få en bedre intuition

Intuition er hverken mystisk, langhåret eller kræver særlige evner at komme i kontakt med. Intuition er et værktøj, som du kan bruge og træne, præcist som du kan med dine analytiske evner.

Coach og psykoterapeut Barbara Szorad forklarer, hvordan intuition opleves forskelligt fra person til person.

- Nogle kalder det en mavefornemmelse. Det er det også. Men jeg opfatter intuition som vejen til din indre sandhed. Det, der er rigtigt og sandt for mig, er ikke nødvendigvis det rigtige for dig. Intuition kan manifestere sig som en fysisk fornemmelse, for eksempel i maven eller brystkassen, eller som en idé eller pludselig indskydelse, der bare føles rigtig, uden at du helt klart kan forklare det. Intuitionen taler til os gennem fornemmelser i vores krop, indre billeder, følelser eller en indre stemme. Der er ikke noget hokus pokus over intuition. Vi har den alle sammen, men det er ikke altid, vi lægger mærke til den. Det er et spørgsmål om at være opmærksom og lytte efter, siger hun.

Det er ikke kun din intuition, du kan træne. Du kan faktisk også øve dig i at blive bedre til at holde på en hemmelighed. På SØNDAGs hjemmeside kan du læse hvordan.

Det kan dog være svært at lytte til sin intuition i en travl hverdag

- Vi lever i en verden, hvor vi bliver bombarderet med indtryk. Hvis du ikke lytter til din intuition, og hvad der er rigtigt for dig, men lever ubevidst efter andres normer, undertrykker du dine egne impulser og kan ende med at blive trist og deprimeret, siger hun, og forklarer at man sagtens kan træne sin intuition, siger hun.

Med daglig meditation kan du styrke dit nærvær og mindske stress. På SØNDAGs hjemmeside kan du få en guide til tre minutters daglig meditation.

Sådan træner du din intuition

1. Når du har svært ved at tage en beslutning eller er kørt fast i et projekt, så prøv at flytte fokus. Gør noget andet. Gå en tur, tag opvasken eller gå i bad. Der er større sandsynlighed for, at der kommer et svar i form af indre billeder, en kropslig fornemmelse eller en idé, hvis hovedet får fred.

2. Skab stilhed. Vi bliver bombarderet med indtryk. Ofte så meget, at vi simpelthen ikke kan høre vores intuition. Du kan skabe stilhed ved at meditere, fokusere på dit åndedræt eller bare være et sted med dig selv, hvor der er stille. Det er ikke sikkert, at du med det samme får de svar, du har brug for, men der er en god chance for, at din intuition bedre kan komme til orde, hvis du giver plads til den.

3. vis du har nogle konkrete valgmuligheder, du har svært ved at vælge imellem, kan du simpelthen gøre det, at du mærker efter i kroppen, hvordan de hver især føles. Hvis du for eksempel skal flytte og er i tvivl om, hvor du skal flytte hen, så forestil dig først, hvordan det er at bo det ene sted og mærk efter i kroppen, hvordan det føles. Det gør du også med det andet. Det kan så være, du opdager, at den ene mulighed føles mere rigtig en den anden. Det er ofte sådan, at når du har besluttet, hvad du vil, så kan du faktisk mærke, om det var den rigtige beslutning.

4. Hvis du er i tvivl om, hvordan din intuition kommer til udtryk, så prøv at tænke over, hvordan du for eksempel lærer bedst. Har du brug for billeder, tekst - eller fungerer det bedst at læse det? Hvis du er meget visuel, kan din intuition for eksempel vise sig som indre billeder i form af drømme, dagdrømme og fantasier.

5. Lav noget fysisk for at komme ud af hovedet og ned i kroppen. Prøv eksempelvis løb, dans, yoga. Når du kommer ned i kroppen, bliver du mere til stede i nuet, og du kan bedre mærke dig selv og din intuitive stemme.

Læs også