veninder
Selvudvikling

7 ting, der vidner om, at I har været veninder i årtier

4. juni 2018
af Charlotte Kobberøe Fink
Foto: Panthermedia
Der er noget helt unikt ved veninder, som har holdt ved livet igennem. Se bare her, hvor vi har samlet syv ting, som indikerer, at jeres venskab har mange dejlige år på bagen.

7 ting, der indikerer, at i har været veninder i årtier

1. Du ved præcis, hvad hun tænker og føler

For eksempel ved du, hvorfor en bestemt sætning eller situation kan gøre virkelig ondt eller være ekstra udfordrende. Du kender nemlig hele forhistorien og har for eksempel været med på sidelinjen i udviklingen af de kringlede forhold i din venindes familie, hendes udfordringer på arbejdet og problemerne med hussalget, så du behøver aldrig en lang forklaring for at forstå hendes følelser.

Omvendt ved du også, hvad der kan gøre hende allermest glad, og indimellem kan et enkelt internt blik i en komisk situation stadig få jer til at bryde sammen af grin.

2. I kan huske hinandens telefonnumre

Måske er det ikke tilfældet i dag, hvor mange har numre kodet ind på en mobiltelefon. Men I kan selvfølgelig stadig nummeret på rygraden til hinandens tidligere fastnettelefoner – dem har I nemlig brugt timevis på at tale i om alt mellem himmel og jord med en snoet telefonledning mellem fingrene.

LÆS OGSÅ: Veninderne Esther og Ann flytter sammen: Man skal gribe nuet

3. Du har en uovertruffen indsigt i navne, familieforhold og begivenheder

Du kender selvfølgelig din venindes nærmeste familie, men du ved også, hvem fætter Arthur fra Falster er, og du kender navnene på hans nye kones to børn fra et tidligere forhold. Du husker også både din venindes forældres guldbryllup og hendes fasters 80-års fødselsdag for år tilbage - måske har du endda selv deltaget i nogle af familiebegivenhederne i din venindes familie.

4. I har fulgt hinandens udvikling – på alle områder

Du husker, både dengang din venindes stue var malet mintgrøn og dekoreret med en moderigtig vægbort og hendes forgangne stil-perioder med fantastisk permanent og kassebukser i brun fløjl. (Meget af det har du endda foreviget i dine fotoalbums. Desværre har din veninde tilsvarende albums med billeder af dig).

Men du har også fulgt, hvordan din veninde gennem årene har udviklet sig i de forskellige faser af livet – og dét er altså helt unikt.

5. I har et hav af minder sammen

De førnævnte albums indeholder også billeder fra jeres mange minder og utallige oplevelser sammen. Mange af jeres samtaler kan begynde med ”kan du huske, dengang …”, og du behøver blot at nævne Kreta ’99 eller cykelferien til Sydfyn, så vil din veninde vide, præcis hvilke minder og situationer du har i tankerne.

6. Du har et specielt forhold til din venindes børn

Du har jo fulgt dem hele livet og været med på sidelinjen, fra din veninde blev gravid, til hendes søn 18 år senere stod med studenterhuen på. Måske er jeres børn endda barndomsvenner (og måske lavede I før i tiden sjov med, at hendes søn og din datter da selvfølgelig skulle giftes, når den tid kom, så din veninde og dig kunne komme i familie …)

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Jeg føler mig svigtet af min veninde

7. I har været der for hinanden i de mest lykkelige stunder og i de sværeste kriser

Du ved af erfaring, at din veninde står klar til at gribe dig, hvis alting ramler, og at hun vil glæde sig lige så meget som dig, når du en dag skal være mormor eller får en forfremmelse på jobbet. Og du vil gøre nøjagtigt det samme for hende.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også