https://imgix.femina.dk/media/article/embrace_0.jpg
Selvudvikling

6 film og dokumentarer, der får dig til at tænke pænt om dig selv og din krop

15. maj 2018
af Karoline Mathilde Rasmussen
Foto: Netflix
Mange har lavt selvværd, dårlig selvtillid og et skamfuldt forhold til deres krop. Vi anbefaler 6 formater, som forhåbentligvis kan få dig til at tænke bedre og mere omsorgsfuldt om dig selv.

Embrace

I dokumentaren Embrace følger vi kropsaktivisten Taryn Brumfitt, som hun undersøger og udforsker, hvordan vi som samfund ser og taler om kroppen. Temaer som bodyshaming, photoshop og negative kropsbilleder bliver endevendt og behandlet, og dårligt selvbillede - især i kropsøjemed - bliver betragtet som en samfundsepidemi, vi skal finde en løsning på. Embrace tager udgangspunkt i Taryns egen historie; fra kropshad til kropskærlighed. Sjov, rørende og rammende.

Embrace kan ses på Netflix.

Tykke Ida

Tidligere på året fik vi mulighed for at møde Ida Rud i mini-dokumentarserien "Tykke Ida". Ida er kropsaktivist, og hun har været tyk hele sit liv. Dokumentaren på to afsnit viser Idas møde med fordomme mod overvægtige, og vi følger hende i sin kamp for at se ud, som hun gør, spise, som hun gør. Hun lever, og hun elsker, og hun gør det uden at skamme sig. Vi er vilde med "Tykke Ida", som er ærlig og befriende frigørende, fordi hun netop ikke var undskyldende for sig selv eller sine handlinger.

Tykke Ida kan ses på DR TV.

Petra elsker sig selv

Hvis du interesserer dig for krop og selvkærlighed, har du helt sikkert allerede stiftet bekendtskab med Petra og hendes grundige gennemgang af sit eget selvbillede. Men visse budskaber og temaer er så vigtige, at de tåler gentagelse. "Petra elsker sig selv" handler om Petra, som bestemt ikke elsker sig selv. Tværtimod har hun altid været af den overbevisning, at hun er grim, tyk og forkert. Dokumentaren er et ufatteligt ærligt portræt af en ung, smuk kvinde, der har det enormt svært med sig selv. Petra er ikke mange for at vise de ”grimme” sider af sig selv, og vi tager hatten af for, at hun tør stå frem og eksponere sig selv, som hun gør. Vi kan relatere til hendes følelser og udfordringer, og vi kan forstå hendes behov for at ville ændre nogle ting (inde i sig selv.) Om hun får det bedre med sig selv og sin krop i løbet af de 8 programmer? Det afslører vi ikke her. Se (eller gense!) for svaret.

Petra elsker sig selv kan ses på DR TV.

Line fikser kroppen

Med lidt dristighed kan vi sige, at Line Elvsåshagen er den norske pendant til Petra. I løbet af 6 programmer ”fikser” Line sit syn på forskellige dele af kvindekroppen, og vi får både et indblik i hendes eget og samfundets opfattelse af bryster, kønslæber og bløde maver. Line undgår selv stranden, fordi hun skammer sig over, hvordan hun ser ud – og hun skammer sig over, at hun skammer sig! Dokumentarserien er både underholdende og informativ på samme tid, og Line oser af selvironi og relaterbar usikkerhed. Se det før din nabo!

Line fikser kroppen kan ses på DR TV - men du skal skynde dig!

LÆS OGSÅ: 5 råd til processen: Sådan bliver du kropspositiv

Hairspray!

Er du til dans, dejlige damer og glad musik, skal du se genindspilningen af Hairspray. Den tager dig med tilbage til 60’ernes Baltimore, hvor byens lokale tv-kanal, og dermed også danseprogrammet ”Corny Collins Show”, kører med konceptet ”Negro Day” en gang om måneden. Filmen handler om gymnasiepigen Tracy Turnblad, der udfordrer fordommene om, at store piger og sorte ikke kan danse sammen med slanke hvide. Om ikke andet, så se den for at opleve John Travolta som en stor og dejlig røvrystende dame.

Hairspray kan ses på HBO Nordic.

I Feel Pretty

Filmen I Feel Pretty er en romantisk komedie med Amy Schumer og Michelle Williams i de bærende roller. Kort fortalt handler den om kvinden Renee, som kæmper med enormt dårlig selvtillid. En dag falder hun og slår sit hoved, og da hun vågner igen, er hun overbevist om, at hun er noget af det smukkeste og mest kløgtige, der har betrådt denne jord. Vi ved ikke helt, hvor det bærer hen, men Amy Schumer har lovet, at filmen har et vigtigt og opmuntrende og empowering budskab mod slutningen – måske med lidt klichéer hist og her, men det kan vi godt leve med. Filmen har fået lidt blandede anmeldelser, men vi regner helt sikkert stadig med at skulle se den!

I Feel Pretty har dansk biografpremiere d. 31.5.

LÆS OGSÅ: Kropspositivitet: 5 danske instagrammere, du bør kende

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også