https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/juni/succesprim.jpg
Selvudvikling

5 ting succesfulde mennesker ikke siger

14. november 2014
af Mentaltræner og konsulent Michael Kold
foto: Shutterstock
Har du opnået de ting i livet, som du altid har drømt om? Hvis ikke – hvis skyld er det så? Kunne det måske være din egen? Mentaltræner Michael Kold giver dig hér 5 ting, som succesrige mennesker aldrig kunne finde på at sige. Kunne du?

Imens mange mennesker drømmer om at få succes, er det kun ganske få, der opnår dét, de drømmer om. Ofte er vi dog ikke bevidste om, hvad det er, vi selv gør, som afholder os fra at få succes. Lytter du efter det, du selv og andre mennesker siger, er det dog åbenlyst, hvorfor vi ikke får det, vi ønsker os.

Her får du de fem ting, succesfulde mennesker IKKE siger:

1. Det kan ikke lade sig gøre

Succesfulde mennesker nægter at give op. De sætter en ære i at gør de ting, som mange mennesker ikke tør, ikke gør eller som de tror er umulige. Derfor siger de ikke, at noget ikke kan lade sig gøre. De ved, at hvis de bliver ved med at søge efter nye løsninger og muligheder, så finder de dem på et tidspunkt.

2. Sådan har vi altid gjort det

Der er mange mennesker, der har svært at acceptere forandringer, og som hader når deres arbejde eller daglige rutiner ændre sig. Succesfulde mennesker elsker det. Derfor søger de hele tiden efter nye effektive måder at arbejde på. De ser, hvad de kan gøre for at få mere ud af døgnets 24 timer, imens de leder efter nye måder at løse de problemer eller udfordringer på, som de møder på deres vej.

>> Læs også: Få et mere succesfuldt liv - på bare 5 dage.

3. Det er ikke min skyld

Imens mange har travlt med at give andre skylden for det, de ikke har, ikke er eller ikke har opnået, gør succesfulde mennesker det stik modsatte. De ved, at hvis de ikke opnår det, de ønsker sig, er det deres eget ansvar. Derfor gør de det, der skal til for at lykkes, og de bliver ved, indtil de har den succes, de ønsker sig.

4. Jeg har ikke brug for hjælp

Alle har brug for hjælp, for der er ingen af os, der har så mange evner, at vi kan klare alt på egen hånd (selv om mange prøver). Succesfulde mennesker gør derfor kun det, de har evner indenfor, imens de får hjælp af andre til det, de ikke selv kan finde ud af, eller som ikke har deres interesse. Dette er årsagen til, at mange mennesker med succes, omgiver sig med folk, der ofte er meget dygtigere end dem selv.

5. Jeg kan ikke nå mine mål

Det øjeblik en person siger disse ord, giver de en direkte kommando til deres underbevidsthed, der øjeblikkeligt stopper med at lede efter hvordan det bliver muligt (at nå sit mål). Ord har en større indflydelse på vores tankegang, end det de fleste mennesker er klar over. Succesfulde mennesker ved det, og derfor fokuserer de mere på, hvordan de kan nå deres mål, i stedet for at fokusere på om det er muligt eller ej.

OM MICHAEL KOLD
Mentaltræner, konsulent og bestsellerforfatter.

Har siden 1998 har han samarbejdet med og studeret succesfulde mennesker fra både Danmark og USA.

De sidste 16 år har han arbejdet med lederudvikling, mentaltræning og salgstræning i en lang række af Danmarks største virksomheder.

Se mere om Michael Kold på MichaelKold.dk

Læs også