5 ting du kan gøre, for at få det bedre med din krop i dag
Selvudvikling

5 simple ting: Gør dette allerede i dag – og få det bedre med din krop

22. maj 2019
af Christina Forsberg
foto: Shutterstock
Der skal ikke så meget til. For at du kan få et mere kærligheds-fyldt og ukompliceret forhold til din krop. Prøv at følge disse fem råd allerede i dag, og mærk forskellen.

Hvis du kunne få det bedre med din krop allerede i dag – blot ved at fokusere på fem simple ting, ville du så tænke, at det næsten lyder for godt til at være sandt? Men den er god nok. De fem råd er udviklet af den amerikanske blogger bag QueerFatFemme.com, Bevin Branlandingham, der selv har haft stor glæde af dem.

Her er de 5 gode råd:

1. Husk, at du ikke er alene

Alle har det svært med deres krop på et eller andet tidspunkt. Skønheds- og helseindustrien tjener billioner på vores usikkerhed. Hvis vi hader os selv, køber vi jo alle deres sager. Men husk, at hvis vi kunne løse vores kropshad ved at købe noget, så ville vi alle være så forelskede i os selv, som vi overhovedet kunne være hver eneste dag.

Så husk, at selv den mest passionerede kropsaktivist har ”dårlige fedt-dage”, og at kampen med vores kroppe er en del af det at være et menneske. Du er ikke alene med dine kampe.

2. Vær ærlig omkring dine grimme følelser

Få sat ord på, og vær ærlig om de hårde følelser - det hjælper med at udviske skammen. Prøv også, at tale direkte til den kropsdel, du har det kompliceret omkring. Først skal du røre forsigtigt ved den. F.eks. kan du lægge hænderne på din mave. Dernæst skal du tale til den: ”Hej, mave, jeg har det virkelig svært med dig. X, Y og Z får mig til at have det virkelig svært i dag.” Så skal du – efter du har sat navn på de svære følelser, begynde at takke den for, hvad den gør for dig. ”Jeg ved, jeg har det svært med dig i dag, men jeg vil gerne sige tak til dig for at være sådan et blødt sted, hvor min hund kan hvile sit hoved, som fylder mine kjoler ud, osv.… ”

Prøv det – og se, hvad du synes.

3. Tag vare på dig selv

Når du ikke føler dig godt tilpas med din krop, er det virkelig hårdt at finde motivationen til at tage dig af den. Men at tage vare på sig selv (hvad det end betyder for dig) er meget vigtigt for både din mentale, fysiske, emotionelle og spirituelle sundhed, og det bliver en del af en selvopfyldende cyklus – både positivt og negativt. Jo mindre du tager dig af din krop, jo mere vil du begynde at hade den – og omvendt.

Så snart du tager dig af din krop ved at gøre ting som at få nok søvn eller lære at spise intuitivt, vil du også føle dig mere komfortabel omkring din krop. Det kan tage år at lære netop dine behov at kende, men er der noget, du kan gøre for din krop allerede i dag for at tage dig godt af den? Få en ekstra times søvn? Tage et langt bad? Lave en liste over ting, du elsker ved dig selv?

LÆS OGSÅ: Tal pænt til dig selv - se den rørende video

4. Bliv 'værdi-neutral' omkring din krop

Tanken om, at kroppen bare er et hylster for sjælen, kan være hjælpsom, hvis kroppen forandrer sig, uden at man har bedt den om det. For nogle gange gør kroppen ting, der frustrerer os, f.eks. i perioder, hvor den er mindre fleksibel. I andre perioder er den simpelthen fantastisk. Men at være bundet fast i ideen om, at den skal være fantastisk konstant, kan blive til en ond cirkel af ikke at føle sig ”nok værd” eller skabe konstant bekymring om, at kroppen ændrer sig. For det gør den! Vægten går op og ned, huden bliver mere slap med alderen osv. Ja, kroppen ændrer sig, men det, der ikke behøver at ændre sig, er din uforbeholdne kærlighed til den. En del af det at blive kropspositiv indebærer, at du ikke ser din krop som dit værd. At acceptere din krop uden fordømmelse er virkelig stærkt. Det kræver babyskridt, men at repetere mantraet ”det er bare min krop”, hjælper.

5. Stop al negativ snak om andres kroppe

Nogle gange er det nødvendigt at arbejde grundigt med sig selv for holde op med at dømme andres kroppe. Når du hører dig selv dømme andre, så stop dig selv, og nøjes med bare at ”notere”. Det er en lille forskel, men den virker faktisk. ”Jeg NOTERER, at den anden person har fantastiske bryster”, ”jeg NOTERER, at den anden person er meget tynd”.

Det ligger dybt i vores kultur, at vi dømmer andres kroppe, når det absolut ikke er vores job at gøre det. Så hvis du lader være med at falde ind i denne kultur (det kan være i dit eget hoved og med dine venner og familie), så er du med til at ændre den kultur.

Ofte er vi også vores egen værste kritiker. Hvis du hører en, der kritiserer en anden sønder og sammen, så tænk på, hvordan vedkommende omtaler sig selv, når ingen hører? For folk, der siger grimme ting til andre, siger ofte også de værste ting til og om sig selv. Så lad os lige tjekke ind med os selv – og sikre, at ingen af situationerne opstår.

Den gode nyhed? Når du bliver mere værdi-neutral, medfølende og forstående overfor andres kroppe, hjælper det dig til også at blive mere medfølende over for dig selv. Det er en gevinst for alle.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også