https://imgix.femina.dk/media/275eac04ecb7481096bc2605031d23ab.jpg
Selvudvikling

10 spørgsmål til Lise Rønne

6. februar 2009
af Britta Bjerre
Foto Marianne Leth
Hvad gør hende edderspændt rasende, og hvad hader hun at bruge tid på?

1. Musik, der gør dig glad?

Jeg er ikke speciel markant omkring musik. Er meget mainstream. Men jeg hører meget noget sing-a-song-writer-noget som f.eks. Tina Dickow og Tim Christensen. Den genre kan jeg vældig godt lide.

2. Er du morgenmenneske eller natteravn?

Absolut morgenmenneske. Helt og aldeles A-menneske. Jeg fungerer nærmest ikke efter kl. 22.

3. Hvilken forfatters bøger kan du - næsten - ikke leve uden?

Jeg har ikke en decideret yndlingsforfatter. Men lige for tiden er jeg ved at læse den fedeste bog, jeg længe har læst: »Kafka på Stranden« af Haruki Murakami.

Og efter jeg er begyndt på den, har jeg fundet ud af, at det er en bog, som rigtigt mange er ved at læse lige nu. Det er nærmest, som da alle pludselig læste »Da Vinci Mysteriet«.

4. Nævn en kvinde, som du synes, er en god rollemodel.

Åh, det er altid svært at udpege bare én eller to. Der er mange. Men helt professionelt er Ulla Terkelsen forbilledlig. Hun er jo bare en sej kvinde og superdygtig til alt, uanset hvad hun laver, og hun kan jo simpelthen så mange ting.

5. Hvad hader du at bruge tid på?

At gøre rent. Jeg er megadoven. Jeg cykler heller ikke. Motionerer nærmest aldrig.

Jeg ved godt, at jeg burde. Men motion har jeg ærligt talt aldrig lært at nyde. Til gengæld bruger jeg virkelig lang tid i min lille Fiat Punto...

6. Hvis døgnet havde 25 timer, hvad ville du bruge den ekstra time til?

Jeg ville bruge den sammen med nogle flødeskumskager og noget champagne og med mine nærmeste omkring mig, og så skulle vi bare sidde og have det skidegodt!

7. Hvad skal man servere for dig, hvis man vil gøre dig glad med en middag?

Noget med sovs! Jeg er virkelig god til dansk mad. Og altså god til sovs: Kød og sovs! Nogle gange, når jeg er på restaurant, er jeg simpelthen så fristet af børnemenuen. Tit vil jeg egentlig helst have pølser og pomfritter.

8. Hvis du kunne vælge helt frit, hvem ville du så gerne spise middag med?

Lad mig tage Obama. Den mand er fantastisk. Men det er også synd for ham, fordi forventningerne til ham er så megastore, at han næsten kun kan skuffe.

Da han blev valgt til præsident, havde jeg stillet mit vækkeur til kl. 5 den morgen, og så lagde jeg mig ind foran tv'et og hørte hans valgtale.

Det var faktisk en dag, hvor vi havde haft X-Factor-audition til midnat aftenen inden og skulle igang igen næste formiddag kl. 9. Men den tale skulle jeg bare høre og se!

9. Hvad kan gøre dig edderspændt rasende?

Når vi ikke behandler hinanden ordentligt. Både når vi ikke tager pænt imod folk, der kommer til vores land, og når jeg oplever mobning mellem børn og voksne. Dét gør mig rasende.

10. Hvad ville du helst lave om på ved dig selv?

Ikke noget. Jeg er blevet ret god til at give mig selv noget line, så det hele ikke altid skal være så perfekt. Jeg må gerne træde ved siden af, og jeg er i al min uperfekthed god nok, som jeg er.

Læs også