https://imgix.femina.dk/2021-07-06/73672222.jpg
Liv

Sadie fik kun et år med sin unge, kræftramte mand: "Jeg har mistet halvdelen af mit hjerte"

6. juli 2021
af Malini Gaare Bjørnstad, kk.no
Foto: Amy Phipps Photography
Allerede som 19-årige giftede Sadie og Chase sig i Sadies forældres indkørsel – stedet hvor de også faldt for hinanden. Knap et år efter brylluppet sov kræftramte Chase ind. Her fortæller den unge enke om det hjerteskærende tomrum efter hans død.

I foråret 2020 giftede det unge par Sadie Mills og Chase Smith sig i indkørslen til hendes forældres hus.

Lige nøjagtig på det sted hvor de faldt for hinanden for første gang.

Få uger inden brylluppet havde Chase fået besked fra lægerne om, at han kun havde få måneder tilbage at leve i.

Den sjældne kræftform Ewings sarkom, som han havde levet med, siden han var 12 år gammel, var i udbrud igen.

Teenagerne Sadie og Chase ville ikke spilde den dyrebare tid og lovede hinanden evig troskab foran venner og familie, blot fire dage efter han var gået ned på knæ.

Men de fik kun mulighed for at leve sammen som mand og kone i knap et år.

Fik lov til at give slip

Om formiddagen 4. april 2021 – tre uger før de skulle havde fejret deres papirbryllup – sov den 19-årige Chase ind i sit barndomshjem i Bargersville, Indiana i USA. Ved sin side havde han sin kone Sadie.

Til lokalavisen Indianapolis Star fortæller hun om den tragiske hændelse og den sidste tid, hun havde med ægtemanden.

– Han sagde: ”Jeg elsker dig. Du skal ikke bekymre dig.” Jeg hviskede til ham, at alt kom til at gå godt, og at han havde vundet denne kamp.

– Jeg fortsatte med at forsikre ham om, at det var okay at give slip. At tiden var inde til, at han skulle møde Gud uden mere smerte og lidelse, fortæller Sadie til lokalavisen.

De to teenagere mødtes på Mooresville High School i Indiana, hvor han gjorde karriere som svømmer, mens hun gik på dykkerlinjen.

Begge er kristne, og da Chase fik beskeden om, at han ikke havde længe igen, gik han ned på knæ og friede til hende – knap et halvt år efter de var blevet kærester.

Det allervigtigste for mig er at tilbringe tid med dem, jeg elsker. Jeg ønsker at leve livet til det yderste og elske hvert et minut af det.

For 19-årige Sadie er der nu et stort tomrum efter ægtemanden.

– Jeg har mistet halvdelen af mit hjerte. Min bedste ven, mit alt, sagde hun til lokalavisen efter dødsfaldet.

Gjorde det for ham

Nøjagtig 24 timer efter at Chase var gået bort, stillede Sadie op i dykkerkonkurrencen Horizon League Diving Championship.

Og opnåede sit bedste resultat i sæsonen.

– Jeg ved, at han ikke ville have ønsket noget andet, end at jeg deltog i konkurrencen. Havde jeg trukket mig, ved jeg, at han var blevet sur på mig. Så jeg stillede op. Jeg gjorde det for ham, fortæller hun til avisen.

Familierne til Chase og Sadie Smith lavede en indsamlingsaktion på GoFundMe for at samle penge ind til sønnens kræftbehandling.

Overskuddet skal nu gå til børn og unge i lignende situationer som Chase, skriver den afdødes tante på GoFundMe-siden.

Den modige og reflekterede teenager Chase, som fik et alt for kort liv, ønskede at være åben om, hvad han gennemgik, i håbet om at andre kan lære af hændelsen.

– Det allervigtigste for mig er at tilbringe tid med dem, jeg elsker. Jeg ønsker at leve livet til det yderste og elske hvert et minut af det. De dyrebare mennesker du har i dit liv, og tiden de har sammen med dig: Nyd, og giv alt i hvert øjeblik, du kan.

Denne artikel blev oprindeligt bragt på kk.no

Læs også