https://imgix.femina.dk/media/article/sofie_linde_0.png
Liv

Otte gange Sofie Linde var en kæmpe boss og sagde det, vi alle havde brug for at høre

28. august 2020
af
Maria Brus Pedersen. Foto: Ulrik Jantzen
Sofie Linde er en inspiration for alle os, der har følt os ensomme, hadet at være gravide, haft svært ved at sige fra eller er vågnet op med burgerøjne og mascaraklatter i øjenkrogen. Her er otte af ”X Factor”-værtens bedste øjeblikke.

Sofie Linde får brudt nogle tabuer for tiden.

Tidligere på ugen stod hun som vært til Zulu Comedy Galla og fortalte om, hvordan hun som 18-årig nyligt ansat på DR var blevet udsat for sexchikane af en ældre, mandlig tv-personlighed.

Hun fortalte, hvordan han til en julefrokost havde sagt, at hvis hun ikke suttede hans pik, ville han ødelægge hendes karriere.

Surprise, det gik meget godt alligevel, sagde hun fra scenen.

- Min præmis for at sige det, jeg gjorde, var at understrege, at man i virkeligheden godt kan sige nej, og at det hele nok skal gå alligevel, sagde hun i P1 Morgen.

Vi har samlet otte andre øjeblikke, hvor Sofie Linde var en kæmpe chef der fortalte os det det, vi alle havde brug for at høre.

Da hun sagde fra over for lønforskel på X-factor

Det var ikke kun sexchikane, Sofie Linde fortalte om til årets Zulu Comedy Galla. Hun løftede også op i kjolen og afslørede en gravid mave, og hun løftede sløret for en lønforhandling, hun havde haft på ”X Factor”, der ikke var gået efter planen.

Hun fortalte, at hun til samtalen havde bedt om at få halvdelen af, hvad dommer Thomas Blachman får, og at det var blevet afvist.

- Vi kan godt lege den leg, at der ikke er forskel på mænd og kvinder. Det kan vi godt lege. Men det er bare ikke rigtigt, sagde hun fra scenen.

TV2’s programdirektør, Lotte Lindegaard, afviser påstanden over for DR.

https://imgix.femina.dk/2018_12_21_femina_sofie_linde_0014.jpg

Da hun talte åbent om ensomhed

Da Sofie Linde flyttede alene til København og startede i et tv-job som 18-årig, følte hun sig mega alene og ensom. Det fortalte hun om i DR-podcasten ”Hvordan får jeg en ven”.

I podcasten satte hun ansigt og ord på en følelse, alt for mange danskere kender.

- Jeg tror, mange skammer sig eller føler det som et tabu, hvis de oplever ensomhed. Men jeg tror ikke, man kan gå gennem livet uden, siger hun.

Da hun jokede med menstruation under ”X Factor”

Ud af det blå fortalte Sofie Linde i marts fra ”X Factor”-scenen, at hun var klar til at tage kampen op mod Thomas Blachman, fordi hun var på andendagen af sin menstruation.

Tak, Sofie Linde, for at vise, at menstruation hverken behøver være cringe, tabu eller en kæmpestor ting, men sagtens kan være en sidebemærkning fra værten på et af Danmarks mest populære underholdningsprogrammer.

https://imgix.femina.dk/2018_12_21_femina_sofie_linde_0056.jpg

Da hun fortalte, at hun faktisk hadede at være gravid

Sofie Linde hadede at være gravid, og hun følte, det var svært at få lov til at have de negative følelser. Det skrev hun om i bogen ”Fårcking Gravid – en fremmed flytter ind”.

- Der ligger sådan et manuskript, der hedder den søde ventetid. Og det skal man ligesom passe ind i. Ellers bliver folk forvirrede. Nogen bliver måske forargede, og de ved ikke, hvordan de skal reagere, hvis man taler lidt for åbent, fortalte hun i ”Go’ Aften Danmark.”

Da hun sagde ”nej tak” til ros for vægttab

Tidligere på året begyndte de positive kommentarer at strømme ind over Sofie Lindes billeder på Instagram. Hun havde nemlig tabt sig, og det affødte en masse ros.

Men det er problematisk, at vi stadig ligestiller vægttab med noget entydigt positivt, for vægttab kan skyldes et utal af ting: kure, stress, sygdom etc.

Derfor skrev Sofie Linde en opsang på sin Instagram, hvor hun opfordrede til, at vi bevæger os videre fra det ensidige fokus på vægt.

- Jeg drømmer sådan om, at vi sammen arbejder henimod, at det er en "ikke-ting", hvordan vores og andres kroppe tager sig ud. Jeg ved, at det er lettere sagt end gjort. For det ligger så dybt forankret i os. Men lad os prøve, skriver hun.

Da hun satte Blachman på plads for åben skærm

Da Thomas Blachman sidste år skulle bestemme, hvem af de to ”X Factor”-deltagere Patrick eller gruppen Dr. Rolf og Kanylerne der skulle sendes hjem, ville han afsløre sin afgørelse på en lidt atypisk måde: Nemlig ved at gå op på scenen og kysse den deltager, der skulle ud. Men det satte Sofie Linde en stopper for, inden han nåede op på scenen.

- Der skal man mærke sin mavefornemmelse, og der gik min grænse, sagde Sofie Linde bagefter.

Da hun havde svært ved at hoppe med på ”elsk dig selv”-bølgen

Da Sofie Linde var gravid med sin datter Trine, tog hun en hel del på og kunne lige pludselig ikke passe tøjet i almindelige butikker mere. Og hun var træt af alle dem, der stillede sig frem og sagde at, ”man jo bare skal elske sig selv, som man er” – for så let er det ikke altid.

– Det pisser mig lidt af, når folk siger: ”I skal bare elske jer selv”. Jaja, det ved jeg da godt, men hvordan? Så er der kommet en vildt dejlig bølge med rigtig mange naturli­ge piger, der optræder i undertøj og danser og har det fedt. Men det er alligevel også så ekstremt, for så føler man sig også forkert, hvis man er en stor pige og ikke tør dét. Altså kan vi for fanden ikke bare VÆRE. Uden at italesætte det helt vildt meget hele tiden? sagde hun i et interview med femina.

Alle de gange, hun har haft rygsækken fuld af selvironi

I en verden af polerede billeder på sociale medier er Sofie Linde et dejligt afbræk. Hun viser gang på gang, at man både kan være full on glamour i designerkjoler til ”X Factor” fredag aften og søvndrukken med mascara-rester og burgerøjne i sengen lørdag morgen.

Læs også