https://imgix.femina.dk/media/article/kristina_trolle.jpg
Liv

Kristina Trolle fik fjernet sine silikoneimplantater: "Jeg skulle finde tilbage til mig selv"

2. oktober 2020
af Christina Sander
Foto: PR
Kristina Trolle blev indlagt på grund af lammelser i venstre side, men der var intet galt med hende fysiologisk set. Det var et ekstremt kropsfokus, der havde gjort hende så syg — og derfor valgte hun at få fjernet sine silikonetimplantater.

”Du er det sundeste menneske på det her hospital. Det er oppe i dit hoved, at den er gal.”

Sådan lød beskeden fra overlægen, der havde undersøgt tidligere fitnessinstruktør og personlig træner Kristina Trolle.

Hun var blevet indlagt, fordi hun pludselig var blevet lam i den venstre side, men adskillige undersøgelser viste, at der ikke var tegn på nogle fysiologiske problemer.

Fik fjernet silikoneimplantater

Derfor blev Kristina flyttet til psykiatrisk afdeling, hvor hun blev diagnosticeret med sygdomsangst og depression. Flere års ekstremt kropsfokus og kontrol havde sat sine spor i psyken, og indlæggelsen på hospitalet blev begyndelsen på en lang rejse, hvor Kristina blandt andet valgte at få fjernet sine silikoneimplantater i forsøget på at finde tilbage til sig selv.

Kristina Trolle havde brugt det meste af sin ungdom på at jagte et urealistisk kropsideal. Allerede som 17-årig startede hun som fitness-instruktør, hun trænede som en gal, spiste ekstremt kontrolleret og fik lavet silikonebryster for at fuldende billedet.

Hør Kristina Trolle fortælle, hvad der fik hende til at få silikoneimplantater.

Men i takt med at kroppen blev mere og mere velproportioneret, steg følelsen af angst og depression.

Og efter indlæggelsen måtte hun tage hele sit liv op til genovervejelse.

I dag driver hun virksomheden "Whole Woman", hvor hun arbejder med at hjælpe andre kvinder til at finde balancen mellem kropsfokus og mental sundhed, og så er hun forfatter til flere bøger om hendes eget opgør med de urealistiske kropsidealer.

I videoen kan du høre Kristina Trolle fortælle om at droppe jagten på et glansbillede

Læs også