Kvinder, der bruger en vibrator til at onanere, kan blive afhængige
Kærlighed og sex

Vibrator-onani nedsætter følsomheden

27. april 2011
af EA Ørum
Foto: All over press
Kvinder, der bruger en vibrator til at onanerer, kan blive afhængige, og så er partnerens kærtegn ikke nok.

Skru ned for din vibrator, når du onanerer

Det snurrer under de danske dyner, for kvinderne kan godt lide deres vibratorer. Sommetider lidt for godt, for den kraftige stimulans fra apparaterne er så vanedannende, at andre berøringer bliver ligegyldige.

LÆS OGSÅ: Sådan onanerer vi (og sådan bliver vi endnu bedre til det!)

Kvinder bliver afhængige

- Klitoris vænnes til mere og mere stimulans. Mere skal have mere, og så kan man blive afhængig af vibratoren på klitoris. Der er selvfølgelig stor forskel på vibratorer - nogle runger i hele kroppen og andre er mere stille og rolige. Jeg siger til alle kvinder, jeg møder i mit arbejde, at de skal holde pause engang imellem. Jeg mener helt alvorligt, at hvis de ikke kan undvære den, skal de faktisk holde helt op i en periode, siger Katrine Berling.

Katrine Berling er orgasmeekspert og arbejder sexologisk med kvinder. Problemet er, at kvinder mister følsomhed, når de får en elektronisk hjælpende hånd - de kan i værste fald ikke blive tilfredsstillet af andet.

Går ud over følsomheden

Danske kvinder onanerer meget forskelligt. De fleste berører klitoris. Klitoris-orgasmen begyndte at hitte med 70'er-feministerne, som ville tage orgasmen i egen hånd. Nogle trives også stadig fint med at ordne det hele selv med en vibrator, men Katrine Berling ser i sit arbejde, at nogle går glip af gode oplevelser, fordi de mister sensitivitet.

- Man skal ikke stikke noget op, der vibrerer i skeden. Når man gør det, kan man miste så meget følsomhed, at man ikke kan mærke en penis. Skeden er, ligesom klitoris, meget fintfølende. Kvinder kan sagtens bruge en vibrator, men de skal altså holde pause en gang imellem. Når de gør det, vil de også føle en kraftigere følelse fra vibratoren, siger hun.

LÆS OGSÅ: Dét skal du vide om din klitoris

Det drejer sig jo om at nyde hinanden

- Jeg møder kvinder nu, som hverken kan eller vil stoppe. De siger, at de skal - og vil - have den følelse. Det minder mig om de kvinder, som spørger mig, om de kan få en hurtig orgasme. Sådan virker det jo ikke. Der går godt 45 min., før en kvinde er rigtig oppe og ringe mht. seksuelt klimaks. Nogle af dem, som jeg møder, vil jeg kalde afhængige af deres vibrator, siger Katrine Berling.

Orgasmeeksperten, Katrine Berling, har også personlige erfaringer med at have et for enøjet fokus på én form for seksuel ekstase.

- Nogle vil helst til klitoris-orgasmen. Jeg er selv kommet ud over den, for der er så mange andre former for sensitiv sex, som er mere interessante. Det drejer sig jo om at nyde hinanden, og det er jo svært, hvis man er afhængig af sin vibrator, siger Katrine Berling.

LÆS OGSÅ: Den populære erotiske noveller "Hedebølgen"

Læs også