https://dk-femina-backend.imgix.net/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/februar/2013-7-valentines-day-p.jpg
Kærlighed og sex

Valentines dag er hård for singlerne

13. februar 2013
af Maria Jönsson Bebe, Q.dk
Ny undersøgelse fra Dating.dk viser, at Valentines Dag er en trist dag for singlerne, og at dagen kan være en reminder om, at man mangler én at dele den ellers romantiske dag med.

Single kvinder glæder sig ikke til Valentines dag

Dating.dk, der er Danmarks største datingsite har netop offentliggjort en stor online undersøgelse blandt deres medlemmer, der handler om sitets medlemmers forhold til Valentines dag. Dagen, der hvert år fejres d. 14. februar, viser ikke overraskende, at danske single kvinder ikke ligefrem fejrer dagen med maner.

Guide: God sex til singler - sådan gør du

Single kvinder vil fejre med den eneste ene

77,2 procent af kvinderne der deltog i undersøgelsen glæder sig ikke til Valentines dag, og 81,4 procent heller ikke har lagt specielle planer for dagen. De meget høje tal kan indikere, at lige netop Valentines dag er en højtid, mange føler, at man bør fejre med sin "eneste ene", og derfor dur det ikke at lave en hyggelig "venindedate" eller på anden måde fejre med en stand in for en kæreste.

Selvom Valentines dag ikke bliver fejret af landets single kvinder, er det ikke det samme, som at single kvinderne ikke ville fejre dagen - hvis der altså bare var en at fejre med.

Hele 52,9 procent af kvinderne angav, at deres manglende interesse i Valentines Dag skyldes, at de mangler den eneste ene at dele dagen med. Og var der nu mulighed for at fejre kærlighedens dag sammen med en partner, foretrækker næsten halvdelen af kvinderne, at deres partner overrasker dem.

Dating.dks direktør Peter Sønderby kommer singler, der gerne vil have en Valentines date, til undsætning:
"Det er ærgerligt, at så mange singler ikke har nogen at fejre Valentinsdag med. Det vil vi gerne lave om på. Derfor giver vi gratis adgang til alle Dating.dks funktioner hele d. 14. februar for både nye og gamle medlemmer", fortæller han. "Det kan forhåbentlig bidrage til at gøre dagen lidt mere romantisk for nogen."

Hjemmehygge er romantisk

Ud af de 1062 kvinder der havde svaret på spørgsmålet om, hvordan de helst ville fejre dagen, svarede de 452 af dem, at de elskede at bliver "overrasket på en eller anden måde". Overraskende nok var den næststørste pulje af svar, at man rigtig gerne ville nyde et godt, hjemmelavet måltid på aftenen. Hele 219 af respondenterne foretrak romantisk hjemmehygge.

Datagrundlag:
Til undersøgelsen havde Dating.dk spurgt 1261 kvinder og 1222 mænd om deres præferencer omkring Valentines Dag.

Test: Hvilken mandetype passer til dig - tag testen her

Du kan besøge Dating.dk her: www.dating.dk

Læs også