https://imgix.femina.dk/media/b2b0878ca44a427eb388c9bfd61e99ca.jpg
Kærlighed og sex

Tim Ray - Jeg brækker mig over kvinder i 30erne

5. juni 2012
af Tim Ray
Kvinder i 30erne er idealistiske og perfektionistiske

Kvinder i 30erne er det værste. For når en kvinde er i 30erne, tror hun fuldt og fast på at det søde liv, det gode liv, det perfekte liv, er lige rundt om hjørnet hvis bare hun arbejder hårdt nok og er god nok.

Hun tror fuldt og fast på at hvis bare hun arbejder hårdt nok, så skal hun nok snart få det perfekte liv som alle månedsmagasinerne stopfodrer os med er vejen til evig lykke.

Kvinder i 30erne venter på det perfekte liv

Den perfekte mand, det perfekte parforhold, de perfekte børn, den perfekte familie, det gode sexliv, den flotte og sexede krop, den gode karriere, det gode job, det hyggelige hjem med alle designermøblerne, de gode weekender, de gode ferier, livskvalitet, livskvalitet og mere og mere livskvalitet.

Det er så opslidende at være i nærheden af en kvinde i 30erne at det er til at brække sig over (og jeg har altså været kæreste med en del!).
Så hver gang jeg møder en kvinde i 30erne, ser jeg mig nu om efter den nærmeste udgang. For jeg ved at et parforhold med en kvinde i 30erne betyder big time stress.

Kvinder i 20erne tror på illusionen

Nej du, jeg holder mig til kvinder i 20erne eller i 40erne eller ældre. For ser du, selv om kvinder i 20erne stadig tror på illusionen om at hvis de arbejder hårdt nok, så vil de en dag opnå alle disse ting - har de fleste kvinder i 20erne heldigvis indstillingen: "Men ikke endnu. Jeg skal lige have det lidt sjovt i nogle år før jeg melder mig ind i kvindernes version af Fremmedlegionen-Frømandskorpset-Iron-Woman-Miss-Bo-Bedre-Perfect"

(selv om jeg da helt sikkert også har mødt kvinder der allerede i 20erne var ramt af denne næsten dødelige form for sindssyge).

Mød mandepanelet : Det værste og bedste ved kvinder

Kvinder i 40erne er blevet knækket

Og så er der kvinder der er over de 40. Åh ja! Gud ske tak og lov for kvinder over 40! De er næsten endnu sjovere end kvinder i 20erne. For kvinder over 40 har som regel ingen illusioner mere. Kvinder i 40erne eller ældre har nu i adskillige årtier slidt sig selv ihjel dag og nat for at leve op til illusionen om at hvis bare de opnår det og det, så skal de nok blive lykkelige. Og nu er de 40 eller ældre - og gæt hvad? Nu er illusionen brast.

Enten har de ikke opnået det meste af det som de troede der skulle til for at gøre dem lykkelige - en mand, børn, familie, job, karriere, hus, designermøbler, veninder, spændende storbyferier og så videre og så videre - og de er ulykkelige, stressede og nedbrudte af alle de årtiers intenst slid.

Eller også så har de opnået det meste af det de troede der skulle til for at være lykkelige - og må erkende at de stadig ikke er lykkelige. Og nu begynder det at gå op for dem at det er ovre, løbet er ved at være kørt. På trods af alle deres ihærdige anstrengelser bliver de bare ikke yngre eller smukkere eller sundere eller raskere; børnene bliver bare ved med at vokse; ægtemændene og kæresterne bliver bare ikke mere intelligente, når de har anskaffet sig den eller den sidste nye ting, kommer der bare endnu flere nye ting at anskaffe sig, det bliver bare ikke bedre. Alle de år, alt det slid. Og nu er det ved at være for sent.

Kvinder i 40erne nyder livet

Det går op for dem at hvis de ikke begynder at leve livet og have det sjovt nu, vil de aldrig leve livet og have det sjovt nu. De begynder at slippe kvindernes version af Fremmedlegionen-Frømandskorpset-Iron-Woman-Miss-Bo-Bedre-Perfect og fokusere lidt mere på at slappe af, trække vejret og nyde livet.

Og det er derfor det er så sjovt at være sammen med kvinder der er 40 eller ældre (medmindre selvfølgelig de stadig stædigt holder fast i månedsmagasin-drømmen - og jeg har da mødt adskillige sørgelige eksemplarer der stadig kæmpede en brav kamp for at holde illusionen i live).

Don't worry, tænker jeg, de skal nok kollapse og give op før eller siden.

Hold dig langt væk fra kvinder i 30erne

Det er derfor jeg siger, hold dig langt væk fra kvinder i 30erne. Og hvis du er kvinde i 30erne, så hold dig langt væk fra at være samfundets idé om en kvinde i 30erne - hvis du da vil komme igennem 30erne med din forstand bare nogenlunde intakt!

Tim Rays bog 101 Myter om parforhold kan købes her

Læs andet afsnit af Tim Rays bog om hvorfor kvinder i 30erne er så uudholdelige.

Læs også