Kyssende par med barn
Kærlighed og sex

Test dig selv: Hvilke kvaliteter skal din kommende partner have?

12. april 2019
af Jo Brand
Foto: Getty Images
Højde, boligsituation, karriere. Er det vigtigt, når det kommer til din kommende partner? Ja, er der mange, der synes. Alligevel betyder det oftest ikke noget, når det kommer til stykket. Og det er et problem, at vi ikke kan finde ud af at skelne mellem det vigtige og ikke-vigtige, når vi f.eks. swiper på Tinder, mener sexolog Susanne Eidem.

Sexolog Susanne Eidem talte på et tidspunkt med en mand, der havde skrevet med en kvinde på nettet. Men han valgte aldrig at møde kvinden, fordi hun boede 15 minutters kørsel længere væk, end hvad han havde besluttet sig for var passende. Susanne Eidem har også talt med flere kvinder, der har den holdning, at deres kommende kæreste skal være over 180 cm, hvilket reelt har betydet, at de har swipet nej, hvis en mand har været 179 cm.

– Vi stiller tit nogle meget urimelige krav, fordi vi på datingapps som f.eks. Tinder har mulighed for at gøre det. Derfor kan et spørgsmål om højde pludselig blive relevant. Nu er det jo blevet sådan i dag, at mange mænd ligefrem skriver i deres profiltekst, hvor høje de er, siger Susanne Eidem. Hun mener, at man risikerer at fravælge potentielt stor kærlighed, hvis man ikke giver sine krav et grundigt tjek.

– I stedet for med det samme at spørge til f.eks. højde, så vær bevidst om, hvad det er, du vælger til eller fra, når du stiller sådan et krav. Er en ting som ærlighed måske ikke vigtigere? At personen respekterer dig? Eller ikke er misbruger?

Selv havde hun aldrig forestillet sig, at hun skulle være sammen med en ryger. Men det var hendes kæreste faktisk, da hun først mødte ham.

– Det betød pludselig ikke så meget, fordi der var ting ved ham, der var vigtigere – f.eks. hans ærlighed og respekt, siger hun. Hun mener, at når man først har fundet ud af, hvilke værdier og karakteristika der er vigtige for én, handler det bare om at forlade nettet og mødes.

– Man er nødt til at mødes for at kunne mærke, om det er noget. Og hvis man får en dårlig fornemmelse, så skal man lytte til den og ikke til, om personen f.eks. kører i den rigtige bil. Ligesom det også først er, når man mødes, man kan mærke, om personens højde passer til én, siger Susanne Eidem og påpeger, at højden sjældent vil være det afgørende. For som hun siger, har man jo aldrig hørt om en, der sagde: ”Jeg blev forelsket i ham, fordi han havde den rigtige højde”.

Hvad er ægte vigtigt?

Her er 4 spørgsmål, som sexolog Susanne Eidem mener, du med fordel kan stille dig selv, hvis du vil finde ud af, hvad der er ”ægte vigtigt”, når det kommer til din partner.

1. Hvornår har du følt dig allermest elsket, værdsat og anerkendt?

2. Hvad betyder mest for dig i dit liv?

3. Hvilket kærlighedsliv har du brug for?

4. Hvad er kærlighed for dig?

Din fremtidige kæreste – hvad går du efter? Og går du efter det rigtige?

Her er en række karakteristika, personlighedstræk og andre faktorer, der kan have betydning for dig i forhold til din kommende partner. Kig på dem, sæt kryds ud for dem, der er vigtige for dig. Og når du er færdig, så kig på dem igen og overvej, hvor vigtige de egentlig er.

https://imgix.femina.dk/test-dig-selv-hvilke-kvaliteter-skal-din-kommende-partner-have-skema.jpg
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også