hvad er yoni massage
Kærlighed og sex

Tantra massage: Derfor skal du elske din yoni!

5. maj 2016
af Ea Ørum
foto: Panthermedia
Tantra massage: At elske sin yoni – det tantriske ord for kvindens kønsdele – burde efter journalist Ea Ørums mening være det 11. bud for alle kvinder. Måske også dig? Hun nød de to timers massage uden trusser så meget, at nu vil hun lære at gøre det selv.

Tantra massage:

Jeg har haft det lidt stramt med at sige yoni. Hvorfor skal det lugte af Østens mystik? Jeg hedder Ea Ørum og blev født på Rigshospitalet. Der er virkelig ikke noget særlig spirituelt over mig.

En skovl er en skovl, og min yoni er mine kønslæber, vagina og klitoris. Lad os kalde sagerne for, hvad de er. Sådan har jeg haft det. Og sådan kan man jo tage fejl. Yonimassagen ikke bare føltes godt, den gjorde mig også lidt klogere.

Eftersom jeg hverken vidste ret meget om massagen på forhånd – ud over det lidt, jeg havde hørt, og som gjorde mig nysgerrig – måtte jeg google mig frem til to håndfulde massører, der udfører yonimassage.

Ingen af stederne kunne jeg undgå, at de ville begynde med en tantra massage. Nu kan jeg godt se, det var temmelig tåbeligt, at jeg prøvede at undgå tantra, men tantra har for mig været lidt for store mængder af bordeauxfarvet velour, og lidt for svært tilgængeligt. Tantra skal nu ikke have lov til at stå i vejen for min lyst til at finde ud af, hvad yonimassagen kan gøre for mig.

Renée Toft Simonsen har også testet tantra massage - læs om hendes oplevelse her

Derfor en kvinde til tantra massage

Jeg har valgt at besøge SoulBliss på Vesterbro i København, fordi massøren hedder Majbrit Villadsen. Det er vigtigt for mig, det er en kvinde. Jeg ved på forhånd, at jeg skal være nøgen, og at massøren ikke kun skal massere med sine hænder. Nogle af de steder, jeg fandt frem til på nettet, skriver, det er godt for den seksuelle kemi, hvis giveren er mand og modtageren kvinde – eller omvendt. Jeg påstår ikke, det er forkert, men ærlig talt så er der et eller andet i mig, som stritter imod. Nu siger jeg det ligeud: Jeg har overvejet, om de mandlige tantramassører har rent mel i posen. Jeg har også en kæreste, og i vores monogame kærlighedsliv virker det ret voldsomt med en mandlig massør. Helt afgjort bliver det for min kærestes vedkommende, da jeg læser højt fra en hjemmeside, at massøren lover ikke at bruge sin lingham. Altså sin penis. Alene at skulle skrive, at den bliver i bukserne, får det til at kamme over for min kæreste. I dag har jeg lyst til at sende ham op til Majbrit, eller endnu bedre: Måske kunne vi begge tage over til hende sammen, og så kunne jeg lære, hvordan hun gør det, hun gør ...

Tændt af langsomhed

Jeg er ret høj og ingen størrelse small. Det er Majbrit. Hun tager imod mig med begge hænder og viser mig ind i et lokale med røde vægge og rød madras på gulvet og luftigt mørkt stof hængende ned fra loftet, meget tantraagtigt. Selv bor jeg lyst og minimalistisk, så jeg føler mig som udgangspunkt ikke hjemme i rummet, men jeg kan godt lide Majbrit. Der er noget ved hende, som virker åbenhjertigt og oprigtigt. Hun forklarer, at jeg skal klæde mig af og lægge mig på madrassen. Og slappe af. Hun gør det klart, at der kun er én regel: Du kan ikke gøre noget forkert. Det matcher tilfældigvis min egen yndlingsregel.

Jeg lægger mig nøgen på maven. Hun har på forhånd sagt, at hun ikke følger nogen særlig rutine, men sin intuition, når hun masserer. Jeg ved, at massagen vil vare to timer, og at hun vil spørge om lov, inden hun går i gang med yoni. Hun kommer ind med trusser på. Jeg ser dem faktisk ikke, men derimod mærker dem. Hun lægger sig nærmest oven på mig og hvisker til mig, at jeg skal slippe mine forestillinger om rigtigt og forkert. Bagefter placerer hun sine hænder på min ryg og foretager sig nærmest ingenting. Dvs. hun sætter tempoet ned, og det er lige midt i det, alt det vidunderlige begynder. De to timer forsvinder helt vildt hurtigt. Jeg tror, det går så hurtigt – og at det føles så dejligt – fordi langsomhed er i højsædet. Majbrit beder mig følge hendes hænder, hvis mine tanker begynder at flyve væk.

Lyst til mere MAJBRIT

Jeg skal ikke tænke, men slappe af. Det er nærmest umuligt for mig at følge hendes strøg, og havde jeg ikke vidst, at der kun var én massør, ville jeg have jeg gættet på, der var flere om at massere mig. Og hun bruger vitterlig hele sin krop. Især brysterne. De glider i en olie, der dufter af kokos, over min ryg og mine balder. Det føles dejligt og uvant. Jeg har aldrig før mærket en kvindes brystvorter på den måde.

Hun løfter også mine ben og arme, skubber sig under dem, hvilket giver mig følelsen af vægtløshed. Pirrende. Jeg har før prøvet at få massage, der føltes som en slags sex, men aldrig uden at opleve, at jeg skulle give noget igen. Og aldrig af en kvinde. Hun beder mig vende mig. Jeg lægger mig på ryggen, og vi smiler til hinanden. Jeg føler mig omtåget. Hun masserer mine bryster. De er særligt følsomme på siderne. Jeg mærker dem på en ny måde. Jeg tøver ikke det mindste, da hun spørger: – Vil du modtage yonimassage?

Hun sætter sig imellem mine ben og løfter dem over sine. Vi er tæt, og mine ben er spredte. Hun trykker mig lige så stille over mit kønsben. Langsomheden fortsætter og med den en insisterende følsomhed. Mine inderlår og mine kønslæber er elektriske. De er blevet tændt i den første halvanden time. Jeg har ikke sagt et ord og har haft lukkede øjne. Det her er en nydelsesboble.

Tantra misforstås

Majbrits fingre glider flere gange forbi min klitoris, og jeg har lyst til, at hun skal røre mere dér. Havde hun gjort det, var jeg kommet, men det er ikke den slags nydelse, det drejer sig om nu og her. Det er ikke den dér punktorgasme. Jeg mærker hende røre helt blidt oppe i mig i stedet. Så slutter det. Jeg kunne sagtens være blevet liggende. Jeg kom for at få yonimassage, men jeg kan godt se nu, at den ville have været temmelig amputeret, hvis ikke min krop var blev pirret så grundigt inden. Tantra drejer sig om at øge sin bevidsthed, blive bedre til at sanse, forklarer Majbrit, der møder mange, som fejlagtigt tror, kernen i tantra er at udsætte orgasmerne for at højne nydelsen.

– En klitorisorgasme kan være som en ild, og det glemmer vi ikke i tantra, men tantra handler om at højne nydelsen igennem øget bevidsthed, afspænding og ved at give slip på mål og forventninger. Vi venter derfor med orgasmerne i tantra, men ikke bare for at vente, vi gør det, fordi der er noget, vi skal registrere på vejen. Vi kan sanse med vores kroppe, og det dyrker vi, siger hun.

Få et bedre sexliv med tantra massage

Den typiske årsag til, at kvinder vil have yonimassage hos Majbrit, er, at ”de mangler noget i deres sexliv”. Majbrit fortæller, hvordan hun føler sig frem og mærker behovet, imens hun masserer. Mit eget udgangspunkt er jo, at en spade er en spade, så det dér med at ”mærke sig frem” må hun meget gerne sætte lidt flere ord på.

Hvad mærkede du, da du masserede min yoni?

– Der skulle ro på, og det er helt normalt. Dét eller mangel på omsorg. Den seksuelle energi bærer vi hele tiden på. Vi bruger den til bl.a. arbejde, kommunikation, omsorg og kreativitet. Via tantraen øges bevidstheden omkring vores seksuelle energi, og vi bliver bedre til at møde og bruge den, siger hun.

Der kommer flere mænd end kvinder hos Majbrit. Den ældste er 82 år. Han har givet sin kæreste en tantramassage i gave.

– Kvinder er dårligere til at give sig selv lov til, at andre skal tage sig af dem, så der kommer flest mænd. Jeg ville ønske, der kom flere kvinder, men jeg er nu også rigtig glad for den indflydelse, jeg har på de mænd, som jeg så bruger tiden på, siger hun. Hun vender deres fokus over på sensualitet. Nogle vil gerne have øget følsomheden i penis, nogle kommer for tidligt, mange kommer her, fordi de er stressede og savner nærvær, og andre er bare nysgerrige. Tilfælles med kvinderne har mændene, at de stort set alle sammen vil arbejde hen imod orgastiske højder.

– Jeg synes, det er ærgerligt, når sex drejer sig om at få orgasme, især hvis det foregår på hård friktionsmåde. I virkeligheden er der ikke mange, som får ret meget ud af det. Hos mig kommer kvinder, som er kede af, at de ikke kan få orgasme. Og her kommer mænd, som er kede af, at de ikke kan få kvinder til at komme, og her kommer mænd, som slet ikke kan præstere. Jeg kan godt forstå, at orgasme er attraktivt, men tit er forventningerne ikke realistiske, og ofte slider forventningerne på sensualiteten.

Mænd får præstationsangst, og kvinder føler sig utilstrækkelige. Der er brug for at blive spændt af, det gør vi ved yonimassage, og der er brug for, at sex får et andet fokus, siger hun.

Det skal min kæreste lære!

Jeg har aldrig rigtig dyrket engangsknald, og når jeg har lært en ny at kende, har jeg godt kunnet lide at lære den anden at kende, før vi knaldede. Altså lære den anden at kende med kroppen. Over årene er den tilgang da smuttet, men jeg har følt, kysset, slikket, kælet og krammet, længe inden penetration med penis. Det har tit ført til akavethed. Ikke så meget hos dem, jeg har været sammen med. Mere hos dem, som har prøvet at forstå, hvorfor vi ikke har knaldet, når jeg mener, vi HAR haft sex, for hvornår har man det så? Efter at jeg har fået smagt på tantraen, kan jeg godt se, jeg har lånt af dens principper. Jeg tænker, det svarer til, at f.eks. g-punktet bliver nydt, uden at vi nødvendigvis ved, at det lige er dét punkt, der kilder. Jeg kan godt lide, at tantra er mere jordnært, end jeg har troet. Min tantra-oplevelse hos Majbrit har været en slags sansetræning med seksualiteten, der har føltes som dyb afslapning – især for yoni, hvor følsomheden blev manet frem over lang tid. Tak.

– Ved at afspænde kan man øge sensitiviteten, og det kan give mere nydelse. Tit så går vi efter klitoris for at få en orgasme, men de orgasmer nedsætter faktisk følsomheden oppe i kvinden. Ved at afspænde yoni bliver vi også bedre til at mærke, hvad vi har lyst til og behov for. Når vi bliver bedre til at mærke, bliver vi også bedre til at give udtryk for vores behov. Man kommer let til at skabe drama og frustration, hvis man ikke ved, hvad man vil, og hvad man har brug for, siger Majbrit. I dag kan jeg sige yoni uden at hæve brynene mentalt.

Læs også