Lad være med at tage kontrolfreaken med i seng, lyder sexologens råd til bedre sex. Læs her hvad du kan gøre for at give mere slip i soveværelset.
Kærlighed og sex

Slip kontrolfreaken og få bedre sex

26. august 2013
af Gitte Holm
foto: Shutterstock
Lad være med at tage kontrolfreaken med i seng, lyder sexologens råd til bedre sex. Læs her hvad du kan gøre for at give mere slip i soveværelset.

Sådan får du bedre sex

Manglende energi, kropskomplekser og for mange opgaver kan alle være medvirkende til, at sexlivet bliver nedprioriteret. Det er især kvinder, der har svært ved at slippe tankerne og bare give sig hen til sex og nydelse. De har med andre ord svært ved at være i nuet fordi de bekymrer sig om alt omkring dem.

På trods af de mange gode undskyldninger som "jeg er træt", "børnene sover lige inde ved siden af" og "jeg får alligevel aldrig orgasme", er der al mulig god grund til at få gang i sexlivet, mener sexolog Vivi Hollænder.

- Fokusér på alt det gode ved sex, og husk på at det ikke behøver være en alenlang affære hver gang. Selv et hurtigt lille knald kan få din krop og din hjerne til at slappe af, så du hurtigere falder i søvn og sover godt. Desuden styrker det parforholdet og du bliver i virkeligheden også et gladere menneske. Og selv om lysten mangler til en start, er det jo som regel rigtig dejligt, når først man kommer i gang, siger sexolog Vivi Hollænder.

Læs også: Derfor giver skænderier bedre sex

10 myter om orgasmer og onani - se dem her

Bekymret for børnene

En af de helt store lystdræbere er børnene. Mange forældre er direkte bange for, at børnene skal vågne, mens de dyrker sex - og måske endda tage deres forældre i det frække.

- Børn tager ikke skade af at vide, at deres forældre har et sexliv, og faktisk er det sundt for deres egen udvikling og seksualitet senere i livet, at vide, at deres forældre har noget intenst sammen. Jo mere sexforskrækkede forældrene opfører sig - jo mere vil børnene forbinde sex med noget skamfuldt, siger Vivi Hollænder.

Få her guiden til de bedste multiorgasmer i dit liv! Se hvordan her

Drop perfektionismen

Især kvinder har tendens til at fokusere meget på deres krop og deres "problemområder", når de dyrker sex, og det kan resultere i at lysten daler for begge parter.

- Fokusér på nydelsen i stedet for appelsinhuden. Det som de fleste mænd tænder på, er kvinder der tør vise deres lyst og begær - kvinder der giver slip og giver sig hen til hans kærtegn, siger Vivi Hollænder.

Men også præstationsangst i forhold til partnerens ekskæreste eller tidligere sexpartnere kan sætte en stopper for legen, fordi kvinder simpelthen sammenligner sig med andre kvinder - som de måske ikke ved noget om.

- Mange kvinder har for store forventninger til sig selv og er bange for ikke at kunne leve op til deres partners forventninger. Vær opmærksom på, om du er typen, der altid skal præstere og være perfekt og drop så præstationsræset. Der er en grund til, at han har valgt dig, og du vil i øvrigt også virke mere tiltrækkende på din partner, hvis du bare giver slip og nyder det fuldt ud, siger Vivi Hollænder.

Læs også