Sexolog: Har du nogensinde tænkt over, hvilken type mænd, du egentlig tiltrækker – og om det overhovedet er den type, du har lyst til at være sammen med. Læs om de fire mandetyper hér,
Kærlighed og sex

Sexolog: Hvilke mænd tiltrækker du?

26. juli 2013
af Malene Fich Weischer
foto: All Over og PR
Sexolog: Har du nogensinde tænkt over, hvilken type mænd, du egentlig tiltrækker – og om det overhovedet er den type, du har lyst til at være sammen med. Læs om de fire mandetyper hér, og se, om du tiltrækker dem, der er rigtige for dig…

Sexolog: Hvilke mænd tiltrækker du?

Har du på et tidspunkt i livet oplevet, at et parforhold måtte stoppe, fordi I simpelthen var for forskellige? At I egentlig var vilde med hinanden, men at det bare aldrig rigtigt kom til at fungere alligevel. Dét har sexolog Jakob Olrik oplevet mange gange - både på egen krop og hos andre.

Læs også: Sexolog: Et forhold er ikke dårligt, bare fordi I ikke har sex

KVINDE, KEND DIN MAND!

  • Jakob Olrik er bl.a. forfatter til bogen "Kvinde, kend din mand", hvor han i et let og underholdende sprog - krydret med masse af egne oplevelser - guider os kvinder igennem det underlige fænomen, der kaldes mænd.
  • Hen over hele sommeren kan du hver fredag læse en ny artikel med Jakob Olrik og hans erfaringer og gode råd om sex, seksualitet og parforhold.
  • KØB JAKOB OLRIKS BOG HER

"Jeg tror, at det i den situation ofte kan være en god idé at stoppe op og se, om der er en rød tråd i den type af mænd, du tiltrækker. For hvis det viser sig, at du konstant tiltrækker en helt anden type en dén, du egentlig trives med, så skulle du måske overvejer at ændre de signaler, du sender ud", siger han til Oestrogen.dk og fortsætter:
"Hvem er det, der er interesseret i dig? Hvem kommer over til dig, når du er ude? Og tænk så på, hvem du selv bliver tiltrukket af. Er det samme type?"

I sin bog, Kvinde kend din mand, ridser Jakob Olrik de fire mandetyper op - og kommer med forslag til, hvordan du bedst tiltrækker hver type. Er det den rigtige for dig, som du tiltrækker?

Mandetype 1: Den rolige skildpadde
Hvis du vil have en skildpaddemand, må du være meget aktiv og omsorgsfuld. Hvis du er for passiv, vil der aldrig ske noget, hverken når I mødes første gang eller når I skal på date anden gang, eller beslutte jer for at blive kærester og flytte sammen.

Skildpadden har behov for, at du behøver ham. Han vil gerne hjælpe og beskytte dig og vil også gerne selv hjælpes og beskyttes. Så uanset hvor selvstændig, du er, skal du endelig give plads til, at han kan assistere dig, når der er behov. Det kan være et skab, du ikke kan få til at stå rigtigt. Eller en stor livskrise, der kræver en bred skulder at græde ud ved. Skildpadden er mand for det hele. Til gengæld bryder han sig ikke om, hvis du ændrer dig for hans skyld. Det gennemskuer han hurtigt, og vil føle, at du klæber til ham på en lidt ubehagelig måde. Han kan bedst lide, at du er dig selv.

Risikoen ved den rolige og rare skildpadde er, at han kan udvikle sig til en sur og brokkende mand, der lukker sig inde i sit skjold. Det sker, når han er i underskud. I stedet for at skælde ham ud, så hjælp ham til at komme i godt humør igen. Vis ham lidt omsorg.

Mandetype 2: Den vilde orangutang
Foretrækker du en vild orangutang, skal du tænke over, om du vil være en af de grene, han svinger sig i, eller om du vil være det træ, han slår sig ned i. Vil du være træet, må han respektere dig meget højt. Den respekt får du ved at være et etisk pejlemærke for ham, men lad være med at dunke ham i hovedet med de fejl, han begår. Han leder ikke efter en højmoralsk kvinde.

Det hjælper på hans troskab, hvis du vil ham rigtig meget og er villig til at beundre ham for hans festlige udadvendthed. Men du skal ikke selv være alt for udadvendt og pågående, for selvom han elsker aktive, sjove kvinder, så er det ikke dem, han indleder et seriøst parforhold med. Hans kæreste skal være hans modsætning, men gerne en kvinde, der er noget eller kan noget særligt. Han kan lide, at du er klog og dygtig.

Orangutangen er en livsnyder og elsker spontanitet, god mad, fest og masser af vild sex. Giver du ham dét, er han glad. Men indskrænker du hans frihed og mulighed for spontanitet, bliver han utilfreds. I princippet betyder det, at du må lade ham gøre, hvad han vil - også i forhold til andre kvinder, for han vil have svært ved at holde sig fra dem; især hvis han er nede i kulkælderen.

Men orangutanger kan også gifte sig og få børn og være en fantastisk mand eller kæreste. Han ærer sit parforhold. Han vil fylde dig med idéer og indfald. Han vil være til stede i nuet, sammen med dig, og ikke dvæle ved fortiden.

Mandetype 3: Den romantiske ørn
Vil du have en ørnemand, må du gerne være en passiv kvinde, der lader dig se af ørnen. Du kan godt sende et svagt signal, men vær endelig ikke for pågående. Han skal nok komme til dig, hvis han er din udvalgte. Den udvalgte er en romantisk kvinde, der lader ham flyve lige ind i sit romantiske univers, hvor han kan se hende ind i øjnene i timevis en lørdag aften. Derfor er det afgørende, at du vil tage imod hans romantiske kærlighed. Han kan godt lide tanken om ægteskab, fremtid og monogamiets tryghed.

Det vil være en god idé at holde dig selvforsørgende, for det vil få ham til at oppe sig og ikke betragte dig som hans ejendel. Den slags tanker kan han ellers godt få. Ørnemanden har desuden en mørk, melankolsk og ofte lidt poetisk side, som han har brug for, at du vil lytte til.

Han elsker romantikken og får han nok af dét i sit parforhold, er han en meget tilfreds mand. Men gengælder du ikke hans romantiske opmærksomhed, kan han blive meget jaloux, ondskabsfuld og indadvendt.

Mandetype 4: Den eventyrlystne løve
Vil du have en løvemand, skal du være aktiv og udadvendt og indstillet på, at din løve holder et vågent øje med dig af bar beundring. Han elsker en kvinde, der gør ham glad og får ham til at grine. En kvinde, som godt tør fjolle, give den gas på dansegulvet og skråle med på fællessangen.

En løves beskytterinstinkt træder frem, når du er åben over for ham og fortæller om dit liv og dine passioner. Ved at dele din passion, kan du fastholde hans nysgerrighed og interesse.

En glad løve er så meget i hopla, at han (næsten) er villig til at låne sin kvinde ud i bar storhed. Han vil dog helst beholde hende for sig selv og stifte en stor familie, som han kan tage sig af. Løver er imidlertid ikke kun glade. Hans dårlige dage kan påvirke alle i nærheden, for da er han jaloux, nedladende, arrogant og anstrengende, og hans store behov for kontrol træder for alvor frem.

Læs også