Se hvilke sexmyter der er sande og falske
Kærlighed og sex

Sexmyter: Sandt eller falsk

1. juli 2011
af Anders Graverholt Nielsen, Alive.dk
Foto: Colourbox
Trods større og større viden om sex er der stadig visse sexmyter, der stædigt hænger ved. Men taler rygterne sandt eller falsk? Læs sexologens forklaringer her.

Se hvilke sexmyter der er sande og falske

Sex fylder mere og mere i vores hverdag og i medierne, men hvor debatten tidligere drejede sig om at råbe højest med de frækkeste ord, så er vi i dag på vej ind i en mere moden sexalder.

"Vi har længe været i en slags pubertet, når det kommer til sex, men over de senere år er vi for alvor modnet og bruger nu også vores seksuelle energier til at udvikle os selv på mange andre punkter - f.eks. gennem tantrasex", siger sexolog Yasmin Fox, der til daglig uddanner nye sexologer på sin skole på Amager.

Men til trods for en større integration af sex i vores liv og selvopfattelse er der ifølge sexologen stadig visse myter, der hænger ved ude i samfundet.

6 myter om sex:

Singler har bedre sex
Falsk. Det er to helt forskellige ting. Kærlighed er det største afrodisiakum, der findes, men samtidig kan det nye og spændende ved et engangsknald tilføre et ekstra krydderi.

Små børn er en stopklods for sexlivet
Både sandt og falsk. Børn bringer parforholdsgryden i kog, så alt kommer op til overfladen - både det gode og det dårlige. Det kan ende med skænderier, det kan også ende med mere intimitet og sex. Nogle kvinder oplever faktisk først at få orgasme, efter de har fået børn.

Ældre mennesker har ikke sex
Sandt. Den nuværende generation af 65-75-årige har i overvejende grad ikke sex mere. De er vokset op i en tid, hvor sexlivet helt naturligt ophørte i en vis alder. Men om 20 år vil billedet se helt anderledes ud. Den generation vil have det hele med - også sex i en sen alder.

Jo lavere IQ, jo bedre sex
Falsk. God sex handler om at kunne mærke sig selv og sin partner. Og det kan intelligente mennesker sagtens. Bare fordi man har et femte gear, er det ikke ensbetydende med, at man ikke har et godt første gear. Man skal bare huske at bruge det.

Mænd har mere lyst til sex
Falsk. Kvinder har mega meget lyst til sex. De skal bare "åbnes på en anden måde. Der skal også være romantik og ligeværd til stede, men så er sex lige så vigtigt for dem som for mænd.

Kun kvinder faker orgasmer
Falsk. Mænd kan sagtens føle sig nødsaget til at fake en orgasme. Deres orgasme er jo blevet bygget op til noget stort og vigtigt - og det er da et kæmpe pres for manden.

Læs også: Sexmyter: Hvor mange orgasmetyper findes der egentlig?

Læs også: 6 gode råd til et frækkere sexliv

Læs også