Hvor mange orgasmetyper findes der egentlig, og hvordan ved man, hvilke man oplever? Ingen er delene er nemme at svare på – for alle oplevelser er individuelle, og tit er orgasme-typerne blandede.
Kærlighed og sex

Sexmyter: Hvor mange orgasmetyper findes der egentlig?

3. august 2016
af Sara Skaarup, sexolog & journalist ·
Foto: Pantherstock
Hvor mange orgasmetyper findes der egentlig, og hvordan ved man, hvilke man oplever? Ingen er delene er nemme at svare på – for alle oplevelser er individuelle, og tit er orgasme-typerne blandede.

Hvad er en orgasme og hvor mange orgasmetyper findes der?

De fleste af os har lettest ved at komme for egen hånd – og klitoris er lystcenter nr. ét (følsomheden overgår langt den, manden har i sin penis), og kun ca. én ud af 10 kvinder opnår orgasme ved penetrationssex alene. De fleste kvinder kender kun såkaldte peak-orgasmer, hvor lysten stiger og stiger for at kulminere og så dø helt, men der findes også en anden, blødere orgasme uden sammentrækninger i skeden. Til gengæld går den seksuelle ladning heller ikke væk, fordi energien ikke udløses, men bliver i kroppen. Den flytter sig eller omformes bare. Denne type orgasmer kan vare minutter eller halve timer, og man kan få mange og af forskellige slags i løbet af samme elskov, uden at kvinden ”slukker” ind imellem. Den slags orgasmer kan vi kalde bølge- eller valley-orgasmer.

Læs også: 7 orgasmetyper du kan opnå - hvis du øver dig

Læs også: Guide – din vej til orgasme

Én, to, mange ...

Kvindens orgasmer er en hel videnskab, men ingen ved, om det, du oplever, reelt svarer til det, en anden kvinde vil opleve. Nogle taler om 11 orgasmetyper. Her er fem, men dem ved vi findes!

● Klitorisorgasme (peak) – højtintensitet, kort, men voldsom udladning

● G-punktsorgasme (sprøjte-orgasme) – kan virke forløsende og få kvinden til både at slappe af og græde

● Livmoderhalsorgasme – intens bølgende oplevelse

● Livmoderorgasme – kræver vedvarende intens stimulering til bunds i skeden og er en dyb oplevelse, der kan mærkes i flere dage

● Anal orgasme – meget intens og kort, dog længere end klitoris-orgasme; føles, som om ”hele underlivet eksploderer”

Du kan komme overalt på kroppen

Reelt oplever mange kvinder det, man kunne kalde blandingsorgasmer, altså at man stimuleres flere steder og får en blandet orgasmeoplevelse. Det er for eksempel formentlig det, der sker, når man taler om skedeorgasme. Og faktisk kan man få orgasme ved berøring overalt på kroppen, om end de færreste af os er i stand til det på stående fod. Det handler om, hvor meget følsomhed man er i stand til at føle gennem det berørte sted. Jeg har mødt kvinder, der kan få orgasme ved at få deres brystvorter nulret. Andre fortæller om at komme ved at give oralsex til en mand!

Læs også: Træn dig op til lynorgasmer

Kan selv – også uden hænder!

Det er muligt at få orgasme med alt tøjet på uden den mindste fysiske stimulans! Det er sexolog Katrine Berling ekspert i. Hun har kvinder i session, hvor hun lærer dig først at mærke energi forskellige steder i kroppen, så at intensivere den, og så at flytte den – og til slut at udløse den, hvis man vil. Arbejdet handler om at bruge sin vejrtrækning, visualisere og koncentrere sig om, hvad man kan mærke i sin krop. For nogle er det endda ret svært at mærke den seksuelle energi. Det er ikke noget, der er let styrbart, første gang man arbejder med det. Men en stor oplevelse, når det lykkes.

Se mere på Katrineberling.dk

Læs også