Giv ham et blowjob, så er der husfred en uge. Ofte taler man om oralsex som vejen til mandens hjerte. Men er det fup eller fakta? Sexolog Sara Skaarup belyser disciplinen.
Kærlighed og sex

Sexmyter: Alle mænd elsker at få blowjob

8. juli 2016
af Sara Skaarup, sexolog & journalist ·
Foto: Pantherstock
Giv ham et blowjob, så er der husfred en uge. Ofte taler man om oralsex som vejen til mandens hjerte. Men er det fup eller fakta? Sexolog Sara Skaarup belyser disciplinen.

Elsker alle mænd virkelig at få et blowjob?

Nej. Elsker alle kvinder sko? Næ, nogle af os er pænt ligeglade. På samme måde er der mange mænd, der lige så gerne, eller hellere, vil elske eller nyde intimiteten med deres partner. At lige præcis oralsex skulle være vejen til mandens hjerte, er en generalisering, ikke nødvendigvis sandheden for den enkelte.

Læs også: 21 tips til et fantastisk blowjob

Hvad er det særligt gode ved blowjob?

Det, mange mænd elsker ved at få et blowjob, er, at han virkelig føler, kvinden vil ham fra top til tå. Mange mænd savner at føle sig begæret. Den hengivenhed, kvinden viser ved at tage ham i munden, viser med al tydelighed, at hun er vild med hans allerhelligste. Det er det tætteste, man kommer på en fysisk kærlighedserklæring, mener tilhængerne. Desuden forventes manden ofte at styre og være opmærksom på kvindens behov under sex. Det er en stor luksus for ham at få lov til bare at nyde. Men dybest set er det ikke aktiviteten, men intentionen, der tæller.

Læs også: Denne sexstilling er mest populær

Hvad kan jeg ellers gøre?

Alt, hvad du gør med samme hengivenhed og begær, vil glæde ham. Præmissen er, at det skal være ægte. Hvad du end gør, skal det komme indefra og være det, du har lyst til. Det er meget vigtigere – og for mange meget sværere – end at udføre en eller anden praktisk aktivitet rent teknisk for hans skyld. Når man spørger mænd, hvad der tænder dem allermest ved en kvinde, svarer flest: At hun elsker at have sex med mig og tør vise det ... Lige præcis dét er et godt sted at starte med at fokusere på som kvinde frem for på det rent tekniske.

Hvordan bliver blowjobbet på mine præmisser?

Nogle kvinder elsker at give blowjob, men rigtig mange af os har modvilje mod eller dårlige erfaringer med den type sex. En del af det kan skyldes, at blowjob er en disciplin, der er meget hypet i pornofilm. Her kan det gå ret vildt for sig, og det er altid på mandens præmisser. Hvis man møder en mand, som har en idé om, at det er sådan, blowjob skal være, er han ofte ringe til at føle sig ind på, hvad du synes er dejligt. Vil du gerne give ham oralsex, men på din måde frem for på hans, kan du fortælle ham, at du gerne vil tage føringen. Så skal han bare nyde det og gøre ingenting. På den måde kan du vise ham, hvad du synes er rart. Intentionen om at forkæle ham vil han under alle omstændigheder elske dig for.

https://imgix.femina.dk/1626-blowjob_forf.jpg

Sara Skaarup er journalist og sexolog og synes, det er vigtigere at føle sig seksuel end at dyrke sex, at vi arbejder for meget og knalder for lidt, og at vi generelt er for dårlige til at turde ose af sex.

Læs også