Sexliv - sådan vil vi ha det - en guide til mænd og kvinder
Kærlighed og sex

Sexliv - Sådan vil vi ha det - en guide til mænd og kvinder

25. juli 2012
af Lene Byriel efter inspiration fra Ylva Franzén
Ønsker du af og til, at din partner var tankelæser? De fleste af os har svært ved at fortælle ham eller hende om, hvad vi godt kunne tænke os. Vi har samlet de mest almindelige ønsker til et bedre sexliv - både fra mænd og kvinder. Så kan du jo lade din bedre halvdel læse med til inspiration.

Sexliv - Sådan vil vi ha det - en guide til mænd og kvinder

Tidens Tips til ham...

OPVART DIN KVINDE

Ja, vi er moderne kvinder, der kan klare det meste selv og ikke behøver en mand til at holde døren, sætte reolen op og bære de tunge tasker. Men selv de mest selvstændige af os længes også efter lidt galant romantisk opvartning - at blive behandlet som rigtige kvinder og ind imellem som dronninger - så det hele ikke bliver alt for kammeratligt. Giv din kvinde komplimenter, kys hendes hånd, og masser hendes trætte fødder, nakke og lænd.

GIV FISSEN KOMPLIMENTER

Mange af os kvinder er usikre, når det gælder vores egne kønsdele og vi føler, at vi ser "forkerte" ud eller er grimme og ulækre dernede. Og det synes du jo ikke, vel? Har du nogen sinde givet et kompliment til din kvindes fi sse? Prøv det. Og gerne flere gange.

DROP RUTINESTILLINGERNE

Mange gange er vi trætte og fantasiløse, når vi endelig har sex. Prøv alligevel at give slip på rutinerne, så sex bliver mindre frem-og-tilbage og mere intimt. Skift den gode gamle missionærstilling ud med en sensuel stilling, hvor du sidder med knæene bøjede, og hun sidder på dit skød med benene rundt om din talje. Og mens du er oppe i hende - stille, men godt - kanI kysse, se hinanden i øjnene og lade hænderne stryge over ryggen, nedefra og op.

PRIORITER FORSPILLET

Du har sikkert hørt det før, men mange af os nyder faktisk et sensuelt forspil mere end selve samlejet. Så når du prioriterer forspillet som andet end en "startbane" og virkelig viser, at du begærer din kvinde, så bliver det rigtigt spændende. Sørg for, at hun nyder først, og at forspillet ikke bare jappes igennem som noget, der skal overstås.

VARIER TEMPOET

Vi ved godt, at når det først går løs for en mand, så er det fristende bare at køre derudaf. Men prøv, om du ikke kan lege lidt med tempoet og bevægelsen af din pik under selve samlejet. Så bliver det meget dejligere for os.

Læs også: Sådan giver i jeres sexliv et boost

HUSK KLITORIS

Langt de fleste af os har brug for stimulering af klitoris, hvis vi skal have orgasme - ikke bare under forspillet, men under hele samlejet. Det er ekstra dejligt at blive kærtegnet på klitoris, når du har pikken inde, og kan du ikke selv komme til det, så prøv at hjælpe hende til selv at gøre det imens. Det er et dejligt syn, og så kan du jo også se, hvordan netop din kvinde allerhelst vil berøres.

Nogle gange er sex bare ikke lige så godt som andre gange - og nogle gange kommer orgasmen bare ikke. "Jamen alle andre kvinder, jeg har været sammen med, har fået orgasme - ingen plejer at klage" er bare ikke det rigtige at sige. Accepter, at der er forskel på kvinder - og forskel på, hvor oplagte I er. Og brug så energien på ømhed og nærhed i stedet for at jagte orgasmen. Den skal nok komme, hvis I er åbne og ærlige omkring jeres lyster.

...og hende

VÆR TYDELIG - OG BLIV HØRT

Vi kvinder kan ofte have svært ved at fortælle vores mænd, hvad vi gerne vil have - og nogle gange ved vi det ikke engang selv (og når manden så opfylder vores ønsker, kan vi endda begynde at ligge og tænke over, om han nu bare gør det for vores skyld, eller…). Bed om det, du vil have - tydeligt - og læn dig så tilbage og nyd det! Det fungerer ikke med telepati i sengen. Også når I er i gang, er det en god idé at give højlydt respons, så han kan høre, hvad du nyder allermest.

FANTASER MERE

Hjernen er en kraftfuld erogen zone, og jo mere du aktiverer de erotiske tanker, jo mere erotisk og sexet bliver din udstråling. Læs erotiske noveller, se erotiske fi lm, og fi nd så ud af, hvad det er, der tænder dig - og fantasér om mere af samme slags. Kan du afspille din egen indre erotiske fi lm, når du onanerer eller har sex, giver du dig selv - og din mand - et ekstra erotisk boost.

DROP TJENESTE SEX

Mange kvinder synes, at deres partner skal gøre dem en masse tjenester, før de vil overgive sig - "Hvis du klarer vasketøjet, så kan det være, du får sex i aften". Lad være med at bruge sex som en handelsvare. Det er ok, at du har svært ved at slappe af og tænke på sex, når pligterne kalder, men bland ikke tingene sammen. Lad - sammen - nullermændene ligge, og prioriter hinanden i stedet. Husk også, at mange mænd ofte holder af spontan sex - prøv at have forståelse for hinandens måde at ville elske på.

Læs også: Sex stillinger der virker - billedguideTAG FLERE INITIATIVER TIL SEX

Det er skønt at blive forført med saft og kraft af en mand, der ved, hvad han vil have - og tager det. Men pas på med at falde tilbage i en rutine, hvor det altid er ham, der skal tage initiativet. Har du svært ved at gøre det direkte, så prøv på skrift: Sms tre sex-ønsker til ham i løbet af dagen, og lad spændingen bygge sig op, nu hvor I begge ved, hvad der skal ske.

SÆT DIG SELV I CENTRUM

Mange af os er så fokuseret på mandens nydelse, at vi glemmer vores egen. Tag ansvar for dine egne orgasmer, sæt dig selv og din egen nydelse i centrum - og se, om han ikke også nyder at se dig nyde.

FRIST HAM

De fleste mænd er dejligt nemme at friste. Du kan komme langt med et ganske banalt trick: Ingen trusser. Fortæl ham om det, snig trusserne i hans lomme, eller træk kjolen lidt op, så han kan konstatere det ved selvsyn.

SEND HAM I HIMLEN

Når du mærker, at din mand er ved at komme, så prøv med to fi ngre at stryge temmelig kraftigt på mellemkødet frem mod pungen. På denne måde stimulerer du hans prostata, og det er en stor nydelse for mange mænd.

Læs også