https://imgix.femina.dk/2021-03-08/annie.png
I MIN SKUFFE

"Sexlegetøj er den måde, man kan lege på som voksen"

8. marts 2021
af Caroline Wilms
Foto: Privat
Annie Tommerup er 57 år gammel og købte sin første dildo i midten af 80'erne. Hun har lært sig selv bedre at kende gennem sexlegetøj, og det kan godt skræmme nogle mænd væk, siger hun.

Annie Tommerup
57 år, Faaborg, Fyn, førtidspensionist

Hvornår begyndte du at bruge sexlegetøj?

I sidste halvdel af 80’erne, da jeg var i starten af 20’erne. Før der var internet.

Min daværende kæreste spurgte, om det ikke var noget, vi skulle prøve, og det var jeg frisk på. Så vi tog ind i en sexbutik og købte en dildo.

Jeg købte en sort dildo med en metalspids i enden, som jeg endte med at få nikkelallergi af, så jeg måtte en tur til lægen. Jeg fik derefter fat i en uden metal, som jeg godt kunne tåle.

Jeg havde ikke rigtig tænkt over sexlegetøj før. Man fik det jo ikke smidt i hovedet på samme måde, som man gør i dag. Men jeg var frisk på at prøve det.

I min skuffe

Vi har snakket med forskellige kvinder om, hvilket sexlegetøj der bringer dem nydelse og glæde.

Få deres bedste tips her.

Hvad giver det dig at bruge sexlegetøj?

Det er som et ekstra krydderi. Hvis jeg bruger det sammen med min kæreste, er det et krydderi, der afviger fra missionæren.

Jeg har været single i store dele af mit voksenliv, og der kunne det på en måde være den leverpostejsmad, man spiste for at blive mæt. Det var ikke foie gras.

Det var simpelthen for at få opfyldt et behov, men det kunne også være hyggeligt.

Det er den måde, man kan lege på som voksen. Man kan ikke gå ud og spille stikbold og hoppe i sjippetov, for det vil led og ryg ikke mere.

Har du lært dig selv bedre at kende?

Det har jeg helt sikkert. Det har hjulpet mig til at finde ud af, hvad der føles godt dernede, og hvad der ikke gør.

Jeg har også oplevet, at det har skræmt mænd væk, hvor man ikke har kunnet se røven for bare skosåler, fordi de har været rædselsslagne, fordi jeg vidste, hvad jeg ville have.

Men der er heldigvis også mange mænd, der synes, at det er enormt attraktivt og befriende, at man kender sin seksualitet og ved, hvad der virker for en.

Jeg synes, at vi bliver nødt til at tage vores seksualitet til os og bestemme over den selv. Det skal andre ikke gøre.

Hvad er dit forhold til sexlegetøj? Er det noget, der har udviklet sig?

Det var ikke noget, man snakkede om i 80’erne. Det var før dildoparty, som var det helt store i 00’erne.

Jeg lægger ikke skjul på, at jeg har sexlegetøj, hvis nogen spørger, men det er ikke, fordi jeg lægger et billede op på Facebook, når jeg har købt nyt.

Jeg synes, at vi bliver nødt til at tage vores seksualitet til os og bestemme over den selv. Det skal andre ikke gøre.

Der er dog nogle, der synes, at jeg er blevet for gammel til det, men bare fordi hønen er gammel, kan den stadig lægge æg.

Jeg har en væsentlig yngre kæreste, og sex er også en grund til, at jeg foretrækker dem yngre. Jeg bruger mest sexlegetøj alene, men også sammen med min kæreste.

Hvor meget sexlegetøj har du?

Jeg har tre forskellige slags dildoer. En g-punktsdildo, en almindelig dildo og en lille, diskret én, jeg kan have med i tasken.

Den skal man lige huske at skille helt ad, når man ikke bruger den. Ellers kan den godt pludselig starte af sig selv. Det er ikke altid, man synes, det er lige sjovt.

Anbefalinger – og hvorfor?

Jeg er allergladest for den helt almindelige dildo. Den er ikke ret stor og meget driftssikker.

Det er den, jeg bruger mest. Den er nem at bruge og nem at rengøre igen.

På andenpladsen kommer den lille dildo. Den har meget de samme kvaliteter som den store, og så er den nem at have med.

Jeg vil gerne have mere sexlegetøj. Min yndlings-dildo er også ved at synge på sidste vers, så den bliver nok snart skiftet ud med noget tilsvarende.

Jeg har lært, at når jeg køber sexlegetøj, skal jeg sidde med en lineal, for jeg vil ikke have en, der er monster-stor. Jeg har før købt en, der var alt for stor.

Gode råd til andre, der vil prøve sexlegetøj?

Man skal bare kaste sig ud i det og ikke tænkte over, hvad andre tænker. Bare prøv dig frem. Man kan måske miste et par hundrede kroner, men det er også det.

Det er vigtigt, at man gør det, fordi man har lyst, og ikke fordi ens partner eller andre siger, at man skal. Så ender det måske med at blive en dårlig oplevelse.

Læs også